slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ικανοποιημένοι οι "Πολίτες για τα Νησιά μας" από τη σύσταση Επιτροπής Πρωτογενούς Τομέα

Με ικανοποίηση διαβάσαμε ότι η Δημοτική Αρχή αποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για τη σύσταση Επιτροπής Πρωτογενούς Τομέα. Από τη μεριά μας δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε ώστε αυτή η επιτροπή να λειτουργήσει αδιάκοπα και εποικοδομητικά με στόχο την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί κι οι κτηνοτρόφοι των νησιών μας, αλλά και να καταστεί το «έδαφος» κατάλληλο για την ανάπτυξη και άλλων δραστηριοτήτων όπως η μελισσοκομία κ.α. Η διατήρηση και ανάδειξη της.....

αγροτικής οικονομίας και παραγωγής θα πρέπει να συμβεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει τη βιοποικιλότητα, το εισόδημα των παραγωγών, τις κοινωνικές σχέσεις στον τόπο μας, την ολοκληρωμένη προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος μια αγροκτηνοτροφική παραγωγή ορθολογικά οργανωμένη, που θα σέβεται τους φυσικούς πόρους, θα προστατεύει τη βιοποικιλότητα, θα παράγει ποιοτικά προϊόντα που θα αλλάζουν τα πρότυπα κατανάλωσης και διατροφής, ενώ θα ενθαρρύνει τις ελεύθερες συλλογικές μορφές παραγωγής (συνεταιρισμοί), και παράλληλα θα συγκρατεί τον κόσμο, ιδίως τους νέους, στον τόπο τους, προωθώντας μια νέα ποιότητα ζωής. Στόχος επίσης ο πρωτογενής τομέας να συνδυαστεί άμεσα με τον τουρισμό με όφελος και για τους δύο τομείς της οικονομίας και άρα για όλη την κοινωνία.
Αρνητικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αντί να εισάγει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχαμε ζητήσει, ώστε να συναποφασίσουμε και να καθορίσουμε τους στόχους, τον τρόπο λειτουργίας και τη σύσταση της επιτροπής, προτίμησε πρώτα να ανακοινώσει κάλεσμα για συμμετοχές πολιτών, χωρίς καν οι εν δυνάμει συμμετέχοντες να γνωρίζουν τα παραπάνω.
Νάξος, 18.02.2015
Η Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: