slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παραμένει επικοινωνιακά για τα μπάζα η ΝΔ! Καταγγέλλει τη Ζωή που ψήφισε πριν μισή ώρα!!


Δηλ. ρε παλικάρια τι περιμένατε ψηφίζοντάς την; Ότι η συγκεκριμένη θα συμπεριφερθεί σαν Πρόεδρος όλων; Που ζείτε ρε σεις; Ψηφίστε την αλλά τουλάχιστον μη βγάλετε ανακοίνωση για όσα σας κατηγόρησε (κάποια ήταν ορθά μεταξύ μας) και περιμένετε την στη γωνία... μην δίντε αφορμές να γελάνε μαζί σας καταγγέλλοντας ότι ψηφίσατε πριν μισή ώρα! Έλεος πια!
ΝΔ: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε να μετατραπεί σε κομματάρχη

Κριτική στη νέα πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ομιλία της μετά την εκλογή της άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

"Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με αυξημένη πλειοψηφία, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων. Δυστυχώς, η ίδια επέλεξε, με την πρώτη της ομιλία, από Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να μετατραπεί σε κομματάρχη. Κρίμα», δήλωσε ο κ. Καραγκούνης αναφερόμενος στα όσα είπε η Ζωή ότι η Βουλή θα λειτουργεί .

Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως "νεκροταφείο" ποινικών δικογραφιών -

Αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης άφησε η νέα Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, τονίζοντας ότι στη Βουλή αυτής της συνόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα εκφυλισμού της νομοθετικής λειτουργίας, «όπως η κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος και των τροπολογιών».

«Αποτελεί δέσμευσή μου από τη θέση της Προέδρου της Βουλής ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων διατάξεις ούτε βέβαια νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων χωρίς διάρθρωση ή Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δεν πληρούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις. Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως "πλυντήριο" σκανδάλων και ως "νεκροταφείο" ποινικών δικογραφιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κωνσταντοπούλου διαβεβαίωσε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί θα απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις των βουλευτών. «Στη Βουλή αυτής της συνόδου πρέπει να λειτουργήσει ουσιαστικά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που δεν είναι μόνον εργαλείο αντιπολιτευτικού ελέγχου, αλλά είναι και εργαλείο κοινωνικού ελέγχου του κυβερνητικού έργου. Και είμαι σίγουρη ότι πρώτος θα δώσει το παράδειγμα ο Πρωθυπουργός και θα ακολουθήσουν βέβαια οι υπουργοί της κυβέρνησης που πρέπει να προσέρχονται και να απαντούν στις ερωτήσεις όλων των βουλευτών», επισήμανε η Πρόεδρος της Βουλής.http://dexiextrem.blogspot.gr/2015/02/blog-post_934.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: