slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θύελλα στην ΝΔ: Ποια γαλάζια στελέχη απαιτούν την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: «μπαστάρδεψε η ΝΔ»

Κοντογιάννης: «φύγε από αρχηγός»

Μιχελάκης: «να μιλήσουν οι βουλευτές»

Θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Ν.Δ, από την άρνηση της ηγεσίας ν’ ανοίξει την συζήτηση για την βαριά εκλογική ήττα. Στελέχη ζητούν ευθέως από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί από αρχηγός του κόμματος και εξαπολύουν …πυρά εναντίον του περιβάλλοντος του.
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ κι ένα από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη του στον Ρ/Σ Παραπολιτικά μίλησε για οδυνηρή ήττα και είπε ότι: «το κόμμα έχει μπασταρδέψει».

Αποκάλυψε ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν με την στάση τους από το κόμμα και δήλωσε ότι δεν έχει καμία επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά. Κάλεσε μάλιστα τα νέα στελέχη να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, σημειώνοντας: «…οι νέοι άνθρωποι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες…»
Την ίδια ώρα ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή,Γιώργος Κοντογιάννης με άρθρο του ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί, όπως έπραξαν και οι προκάτοχοι του μετά από ήττα.
Ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής γράφει: «Τα επιχειρήματα του κ. Σαμαρά ότι η ΝΔ έχασε μόλις 2% από τις εκλογές του 2012 ή του κ. Σταμάτη ότι « η ΝΔ πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας της», προφανώς δεν απευθύνονται σε ψηφοφόρους αλλά σε οπαδούς. Αλλά και οι οπαδοί όταν δουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν πρωτάθλημα ζητούν από μόνοι τους αλλαγή προπονητή».
Ο Γ. Κοντογιάννης στρέφει τα …πυρά του και κατά των συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ: «Το περιβάλλον του (Σαμαρά) έχει τεράστια ευθύνη για τις αποφάσεις στις οποίες οδηγήθηκε. Μόνο που αυτό το περιβάλλον είναι ταυτισμένο μαζί του από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης».
Και υπογραμμίζει ότι: «…Ευθύνη του κ. Σαμαρά σήμερα είναι να ακολουθήσει τον έντιμο δρόμο που έχουν χαράξει οι προκάτοχοί του στην ηγεσία της ΝΔ και να δώσει τόπο στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος, τα οποία θα μπορέσουν να αναπλάσουν το πληγωμένο πρόσωπο της παράταξης και ίσως να την ξαναενώσουν…»
Μήνυμα με πολλές αιχμές ανέβασε στο Twitter και ο Γιάννης Μιχελάκης,αναφερόμενος στην συνεδρίαση της Κ.Ο της Ν.Δ, γράφοντας:
«Η Κ.Ο. θα συνεδριάσει. Θα αφήσουν τους βουλευτές να μιλήσουν ή θα έχουμε τον γνωστό μονόλογο; Οι βουλευτές τι θα κάνουν;»
http://www.ienimerosi.gr/thiella-stin-nd-pia-galazia-stelechi-apetoun-tin-paretisi-tou-antoni-samara/

Δεν υπάρχουν σχόλια: