slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γλέζος: Ατόπημα του Τσίπρα η επιλογή Παυλόπουλου

Δεν φάνηκε να είναι και τόσο ενθουσιασμένος ο Μανώλης Γλέζος με την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ο Παυλόπουλος ήταν ο εμπνευστής του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου με το πριμ των 50 εδρών», είπε, αν και όπως τόνισε δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παυλόπουλος θα διαδραματίσει θετικό ρόλο από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το vima.gr, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι γνωρίζει πολύ καλά των θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, είναι καλά καταρτισμένος νομικά και χαίρει εκτιμήσεως. Αλλά ο κ. Γλέζος δεν μπορεί να ξεχάσει ότι δεν αποδέχθηκε ο κ. Παυλόπουλος τη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που είχε συσταθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.
Ο κ. Γλέζος έκανε λόγο και για τα «ατοπήματα» που έκανε ο κ. Τσίπρας, στην επιλογή του κ. Παυλόπουλου για το ύπατο αξίωμα της χώρας: «Δεν μπορούμε να παίζουμε τα παλαιότερα παιχνίδια με αριστερή κυβέρνηση και δεξιό πρόεδρο ή και αντιστρόφως, που παίχτηκαν στα προηγούμενα χρόνια». Και το σημαντικότερο με την επιλογή του κ. Παυλόπουλου, όπως είπε, είναι σαν να υπάρχει παραδοχή ότι η Αριστερά δεν έχει να παρουσιάσει δικά της αξιόλογα πρόσωπα.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς προχώρησε σε ένα βήμα περισσότερο, λέγοντας ότι είναι διατεθειμένος να μην σιωπά και να λέει όσα κρίνει ότι είναι σωστά και θα τα λέει και στον Τσίπρα γιατί είναι φίλος του: «Είναι σαν να τον βλέπω να έχει ένα λεκέ στο σακάκι του και εγώ να σιωπώ», είπε χαρακτηριστικά. Με μια προϋπόθεση: Οταν αντικρούουν τα επιχειρήματά του, να τα αντικρούουν με τεκμηριωμένα επιχειρήματα: «Θέλω αντίκρουση με τεκμηριωμένα επιχειρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του vima.gr, ο κ. Γλέζος αναφέρθηκε και σ΄ένα άλλο «ατόπημα» του Πρωθυπουργού, αυτό, που κατά τον κ, Γλέζο έγινε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τους ανακοινώθηκε η απόφασή του να προτείνει τον κ. Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μία θυελλώδης συνεδρίαση, όπως εξελίχθηκε στην οποία εκφράστηκαν πολλές διαμαρτυρίες και για το πρόσωπο που έχει επιλεγεί αλλά και για τον τρόπο που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να το ανακοινώσει. Τη στιγμή που υπήρξαν αντιδράσεις, έπρεπε να είχε θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, είναι η γνώμη του κ. Γλέζου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από Νικόλα Βασιλάκη, πρ. δήμαρχο Δρυμαλίας
Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ στο Μανώλη Γλέζο που λέει αδέσμευτα, πάντα πολιτικά και όχι κομματικά την άποψη του. Και να φανταστείτε ότι ο Παυλόπουλος, σαν υπουργός Εσωτερικών το 2007 και 2008, τον είχε βοηθήσει έμμεσα για να πληρωθούν δαπάνες ενοικίων, μισθών και ασφαλίστρων για τη λειτουργία των Μουσείων και των Συλλογών στ’ Απεράθου, στέλνοντας μέσω του τότε Δήμου ποσό πάνω από 80.000 € με τίτλο ¨Χρηματοδότηση για αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες στο δήμο Δρυμαλίας¨