slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΡΧΙΣΑΝ τα Αν, όταν, όπως, όσα βρούμε λεφτά θα δώσουμε 13η σύνταξη σε κάποιους


 Ρωμανιάς: Λείπουν 6 δις για καταβολή συντάξεων ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΈΡΕΣ . ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΦΥΛΑΞΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΣΥ
Την «αναζήτηση» 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για να καταβληθούν 400 χιλιάδες συντάξεις αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς όπως επίσης και το ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή της 13ης σύνταξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Ρωμανιάς τόνισε πως η κυβέρνηση θα χρειαστεί περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να καταβάλει 400.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και εφάπαξ, «χρήματα που σαφώς δεν υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν».

Λίγο νωρίτερα στο Mega επανέλαβε τα περί επιστροφής της 13ης σύνταξης, μέτρο που αφορά σε 1.262.000 συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 700 ευρώ και κοστολογείται 550 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, άφησε πολλά «αν», ως προς το αν θα συνυπολογιστεί το ΕΚΑΣκαι το εάν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια σε αυτή την επιστροφή της σύνταξης ή όχι.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μειώνεται ακόμα περισσότερο ο αριθμός των συνταξιούχων που θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων, ενώ σε αυτά τα εισοδήματα μπορεί να υπολογίζεται για παράδειγμα η είσπραξη ενοικίων ή άλλων εισοδημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: