slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΑΡΗ

Φίλες & Φίλοι, Σας εύχομαι ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ χρονιά και μοιράζομαι μαζί σας πως προκειμένου να συμβάλλω στην πραγματοποίηση της ευχής μου, θέτω υποψηφιότητα στις Κυκλάδες! Σύμφωνα με μια Κινέζικη παροιμία «Σε περιοχή με ανέμους υψηλής έντασης κάποιοι χτίζουν τείχη για να προστατευτούν από τον άνεμο και κάποιοι άλλοι χτίζουν ανεμόμυλους». Θεωρώ ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που χτίζουν ανεμόμυλους εκμεταλλευόμενοι δημιουργικά την αιολική ενέργεια και έτσι πορεύομαι προσωπικά, χτίζοντας ανεμόμυλους ακόμα κι αν έχω κόντρα άνεμο. Πιστεύω ακράδαντα πως ο προσωπικός αγώνας του καθενός είναι να μετουσιώνει την εμπειρία του χθες, να οραματίζεται και να στοχοθετεί για το αύριο, αλλά να δουλεύει και να ζει στο σήμερα, στο τώρα. Να αγωνίζεται αδιάκοπα και αδιάλειπτα και να αντιμετωπίζει την
κάθε ώρα και την κάθε στιγμή ως μοναδική. Να χτίζει τον ανεμόμυλό του προς εξυπηρέτηση του κοινού καλού. Γιατί το «Αύριο δεν περιμένει…χτίζεται Σήμερα!»




Χάλαρης Μιχάλης
Το προσωπικό μου ιστολόγιο: http://chalarismichalis.blogspot.com
Find me on facebook: www.facebook.com/chalaris.michail
Follow me on Twitter: www.twitter.com/ChalarisMichail     (@ChalarisMichail)
Join me on Linkedin: www.linkedin.com/chalarismichail

Watch me on  Youtube

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μιχαλη χαλαρη ξεχασες να μας πληροφορησεις με ποιο κομμα θα συμπορευθεις για να μας σωσεις

ΜΧΑΛΑΡΗΣ είπε...

Με την παράταξη η οποία κρατάει ψηλά την ευθύνη και ευθύνη σημαίνει πατρίδα, σημαίνει μέλλον. Δεν υπάρχουν σωτήρες ούτε υπάρχει μαγικό ραβδί παρά μόνο δουλειά, συνέπεια - δουλειά, συνέπεια - δουλειά, συνέπεια. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας -όχι της κυβερνητικής - ο εγγυητής της εθνικής στρατηγικής, που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε πράγματι μια προγραμματική συμφωνία με ένα ελάχιστο περιεχόμενο. Και βεβαίως έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία αυτό να οδηγήσει στη μέγιστη δυνατή συστράτευση εθνικών δυνάμεων, συμμετοχή όλων των εθνικών δυνάμεων στην ευθύνη.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μιχαλάκης!!!

Πυροσβεστική τέχνη και πολιτική καλλιτεχνία.

Κύριε Χάλαρη ας μιλήσουμε περί πολιτικής «Πυροσβεστικά», μιας κι αν δεν κάνω λάθος είστε και εν ενεργεία αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.
Πρώτος κανόνας λοιπόν της πυρόσβεσης, είναι η αναγνώριση του αιτίου που προκαλεί το συμβάν και κατόπιν η αναγνώριση του κινδύνου από τα υλικά που καίγονται. Μήπως έχετε την ευγενή καλοσύνη με Πυροσβεστικούς όρους, να μας απαντήσετε αν τα αίτια της σημερινής κοινωνικής φωτιάς – ΚΡΙΣΗΣ έχουν αναγνωρισθεί, έχουν καταπολεμηθεί και ποιοι ήταν οι αρμόδιοι για την κατάσβεση; Διότι αν υποπτευθώ πως η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη χρονικά σχεδόν 35 χρόνια, τότε να «βράσω» το ληγμένο «πυροσβεστηράκι» που κρατάτε και μας επιδεικνύετε, λέγοντας πως μ’ αυτό θα σβήσετε το καιόμενο διυλιστήριο.
Δεύτερος κανόνας ίσως σπουδαιότερος, είναι η άμεση ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του κέντρου επιχειρήσεων. Για να το κάνουμε πολιτικά λιανά, όλοι αυτοί που είχαν την ευθύνη όχι της πρόληψης, γιατί οι διάφοροι «εμπρηστές»(πχ υπουργοί οικονομικών, διοικητές ΤτΕ) κυκλοφορούσαν χρόνια με τις «βετζίνες» και τα «στουπιά» στα χέρια , αλλά της ΕΓΚΑΙΡΗΣ ενημέρωσης, τι έπραξαν και τώρα καίγεται ο κώλος μας (συγνώμη οι ζωές μας);
Η πολιτική κύρ- Μιχάλη είναι κοινωνική ΕΥΘΥΝΗ των ιθυνόντων κι όχι απλή ανάγνωση κανόνων πολιτικής κατάσβεσης σε αστοιχείωτους σχεδόν πολίτες.
Γνωρίζετε κάλλιστα επίσης, ως χημικός, τις επιπτώσεις από την παραγωγή διαβρωτικών και τοξικών αερίων. Άρα τόσα χρόνια στο «Σώμα» δεν μπορεί κάτι θ’ ακούσατε για διάβρωση κομματική, αναξιοκρατία ερεθιστική, ρεμούλες τοξικές, διαφθορά. Αν η στάση σας και η ηθική σας υπόσταση σας επέτρεψε να βρίσκεστε στην ίδια όχθη με πολλούς από τους «ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝΤΕΣ» τότε εμείς ως «ανίδεοι», πρέπει να προβληματιστούμε σοβαρά για τις προθέσεις σας.
Τρίτος κανόνας χειρισμού κατάσβεσης είναι η θέση του μαχόμενου την φωτιά, έστω και την κοινωνική, να έχει δηλαδή τον άνεμο στην πλάτη του (ανάντη). Αν θεωρείτε πως ξέρετε από κατασβέσεις ελάτε εδώ μαζί μας κι όχι στη σιγουριά του «ΠΡΑΣΙΝΟΥ» πυροσβεστικού οχήματος.

« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

ΥΓ : Κινέζικες παροιμίες ξέρουμε κι εμείς στη Νάξο.

Υπάρχουν δυο είδη σιωπής: η σιωπή που προηγείται της ομιλίας και η σιωπή που έπεται.

Η φωτιά είναι πολύ καλός υπηρέτης, μα πολύ κακός αφέντης.

Όσο πιο πολύ και πιο συχνά μιλάτε για τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο πλησιάζετε το ψέμα.

Ανώνυμος είπε...

ολα αυτα που γραφετε κ χαλαρη ειναι το πασοκ ? ολες αυτες τις δυστυχιες ποιος τις εφερε και δεν εχουμε να ταισουμε τα παιδια μας και φευγουν μεταναστες ? ο ΕΝΦΙΑ ειναι και αυτος μερος της προγαμματικης συμφωνιας και της ανπτυξης που φερατε ? ποσο νομιζετε ακομα οτι θα αντεξουμε στην αξαθλιωση ? ευτυχως για εμας στις 25 του γεναρη ψηφιζουμε και δινουμε απαντηση

sting είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sting είπε...

Τόσες πολλές μπαρούφες και ανακρίβειες σε τόσο λίγες γραμμές μόνο επαγγελματίες πολιτικοί θα μπορούσαν να ξεστομίσουν. Προκαλεί τον γέλωτα η άποψη σας ότι "το ΠΑΣΟΚ κρατάει ψηλά την ευθύνη", ή θέση σας ότι "το ΠΑΣΟΚ ανήκει στη δημοκρατική παράταξη" και ότι αποτελεί τον "εγγυητή της εθνικής σταθερότητος". Εσείς φαίνεται ότι δεν έχετε ακούσει ότι η χώρα κυβερνάται επί της ουσίας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς η με ελάχιστη συμμετοχή της Βουλής, ότι η Εθνική Κυριαρχία έχει εκχωρηθεί (για τα χρέη του ΠΑΟΚ δίνει κατευθύνσεις η τρόϊκα ( έτσι για να πούμε και μια μαλακία)) και ότι το Σύνταγμα είναι πια κουρελόπανο αλεπάλληλη φορολόγηση της ιδιοκτησίας, διαγραφή βουλευτών που βγαίνουν έξω από την κομματική γραμμή κλπ). Όσο δε για το αμίμητο που αναφέρετε ότι "χρειαζόμαστε μια προγραμματική συμφωνία με ελάχιστο περιεχόμενο" τι να πει κανείς. Να υποθέσω ότι στην προσπάθεια σας να πείτε κάτι ψαρωτικό μπλέξατε τα copy-paste.

Ανώνυμος είπε...

Πυροσβεστική τέχνη και πολιτική καλλιτεχνία indeed... Πολύ καλογραμμένο κείμενο...υπερβολικά θα έλεγα, προφανώς συνταγμένο από συνάδερφο πυροσβέστη, έντονα εμπλεκόμενο και ενημερωμένο για τα πολιτικά δρώμενα και, ειλικρινά αναρωτιέμαι, όλες αυτές οι γνωστές σε όλους μας κινέζικες παροιμίες βγήκαν αυθόρμητα ή υπήρχαν σε κάποιο back up έτοιμες για εκτόξευση;
Αλήθεια, πόση ώρα σας πήρε να γράψετε αυτό το κείμενο; Γιατί η τελειότητά του εμένα προσωπικά μόνο σε εμπάθεια με παραπέμπει.
Η ειρωνεία είναι προφανής από τις πρώτες 2 λέξεις: "ο Μιχαλάκης!!!".
Καταρχήν λοιπόν, εμάς που γνωρίζουμε προσωπικά τον άνθρωπο "Μιχαλάκη", μας θλίβει το συγκεκριμένο σχόλιο γιατί βάλει όχι μόνο εναντίον ενός εξαίρετου επιστήμονα – συγγραφέα, υπερδραστήριου και άριστα καταρτισμένου αξιωματικού της Πυροσβεστκής αλλά, πάνω απ΄όλα, εναντίον ενός νέου ανθρώπου, με ΗΘΟΣ και ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΦΘΑΡΤΟΥ και ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ, που έχει δουλέψει σκληρά στην ζωή του για να πετύχει ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΕΤΟΙΜΑ.
Οπότε να σας πληροφορήσω κ. Ανώνυμε ότι εμείς οι νέοι, μόνο σε τέτοιους ανθρώπους θα θέλαμε να δώσουμε την υπερπολίτιμη ψήφο μας.
Τέλος θα παραθέσω ΜΙΑ ελληνική παροιμία (έτσι για αλλαγή) που νομίζω ταιριάζει στον «Μιχαλάκη» όπως τον αποκαλείτε:
«Τα ψηλά δέντρα δέρνει ο άνεμος!!!»

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΑ Η,.. ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ. ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ?

sting είπε...

Σε αυτόν θα ρίξετε την ψήφο σας εσείς οι νέοι; Πριν μάθετε να διαβάζετε είχε συμβεί αυτό http://www.zougla.gr/politiki/article/proagogi-skandalo-se-idiko-gramatea που το αλίευσα γράφοντας Μιχάλης Χάλαρης. Το σωστό είναι Μιχαλάκης. Μια από τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

"ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ Ό,ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"
Σόλων ο Αθηναίος (639 - 559 π.Χ.)

Ανώνυμος είπε...

Τι επίπεδο...