slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η απόφαση από την συνάντηση των Φορέων του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας


Προς
Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Δήμαρχο κ. Μανώλη Μαργαρίτη
Κοιν.
Αρμόδιους Αντιδημάρχους
Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Ε. Δρυμαλίας
ΜΜE
Η απόφαση της συνάντησης των φορέων του Τ.Δ. Κορωνίδας
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου η συνάντηση των φορέων του Τ.Δ. Κορωνίδας, ύστερα από την πρόσκληση του προέδρου της Τ.Κ. Κορωνίδας Δημήτρη Κορρέ, στην οποία συμμετείχαν το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας, ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής, ο Σύλλογος Γυναικών Απόλλωνα «ο Άπελος», ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κωμιακής και η......
Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά το τοπικό διαμέρισμα Κορωνίδας και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και αναδείχθηκε η ανάγκη κοινής δράσης όλων των φορέων και συνολικά της τοπικής κοινωνίας για τη διεκδίκηση λύσεων.
Αποφασίστηκε ομόφωνα και συστάθηκε αντιπροσωπία που θα αποτελείτε από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και εκπροσώπους όλων των φορέων, η οποία θα συναντηθεί με την Δημοτική Αρχή και θα ζητήσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τα παρακάτω θέματα, για τα οποία θα ενημερωθούν και οι πρόεδροι των άλλων χωριών για συστράτευση πάνω στα κοινά μας προβλήματα:
Για το μείζον θέμα της υγείας.
  • Να πιέσει ο δήμος για στελέχωση όλων των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων με ειδικευμένο προσωπικό.
  • Να μεριμνήσει άμεσα για τη δημιουργία χώρου όπου θα στεγαστεί ένα πολυδύναμο ιατρείο στην ορεινή Νάξο το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίζει επείγοντα περιστατικά μέχρι τη μεταφορά τους στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου και να ασκήσει πίεση για την στελέχωση του με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να προχωρήσει άμεσα στην συντήρηση και επισκευή του ιατρείου της Κορωνίδας και να πιέσει για τον εξοπλισμό τόσο του ιατρείου της Κορωνίδας όσο και του Απόλλωνα με τα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία τους υλικά.
Υδρευση – Αποχέτευση
  • Άμεσα να προχωρήσει ο δήμος σε αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου τόσο στην Κωμιακή όσο και στον Απόλλωνα.
  • Επανέλεγχος του δικτύου ύδρευσης αλλά και αποχέτευσης σε Κωμιακή και Απόλλωνα και αντικατάσταση του όπου αυτό είναι απαραίτητο.
  • Ενιαία τιμολόγηση του νερού σε όλο τον Δήμο με προσανατολισμό την κατώτερη τιμή που ισχύει και που είναι τα 0,15 €/cm3. Το θέμα της τιμολόγησης να έρθει σε Δημοτικό Συμβούλιο το αργότερο σε δύο Δημοτικά Συμβούλια. Σε αντίθετη περίπτωση θα καλέσουμε τους κατοίκους της Τ.Κ. Κορωνίδας αλλά και των άλλων χωριών της Δ.Ε. Δρυμαλίας να μην πληρώσει κανείς τέλη ύδρευσης.
Αγροτικοί Δρόμοι
  • Να προχωρήσει ο Δήμος άμεσα σε τοπικές παρεμβάσεις όπου αυτό είναι αναγκαίο με προτεραιότητα τον δρόμο του Μυρίση και όσους αυτή τη στιγμή είναι απροσπέλαστοι, προκειμένου να γίνουν βατοί μέχρι την άνοιξη όπου θα πρέπει να στρωθούν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι με τα κατάλληλα τεχνικά έργα ώστε να μην χαλάνε με την πρώτη βροχή και να είναι βατοί όλο τον χρόνο.
Τιμή ζώνης των ακινήτων
  • Να προχωρήσει άμεσα η δημοτική αρχή σε δραστική μείωση στην τιμή ζώνης των ακινήτων που αυτή τη στιγμή σε κάποια χωριά είναι στα 1000€/cm2.
Το συγκοινωνιακό
Ο προσανατολισμός της δημοτικής Αρχής θα πρέπει να είναι η κάλυψη των αναγκών των μόνιμων κατοίκων και όχι μόνο των επισκεπτών. Ως εκ τούτου ο δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε:
  • Να υπάρχει καθημερινά απογευματινό δρομολόγιο  Χώρα – Απόλλωνα το οποίο θα πρέπει και να εκτελείτε κανονικά.
  • Καθημερινό δρομολόγιο Κωμιακή – Απόλλωνα  - Χώρα  (παραλιακά) με επιστροφή το μεσημέρι, δρομολόγιο που θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους μετά τη Φανερωμένη αλλά και τις Εγγαρές και τη Γαλήνη.
Δημοτικά τέλη
  • Δραστική μείωση όλων των δημοτικών τελών για όλους και ιδιαίτερα σε πολύτεκνες οικογένειες και άπορους.
  • Ρυθμίσεις δόσεων αποπληρωμής για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προκειμένου να πληρώνουν σύμφωνα με τη δυνατότητά τους χωρίς επιπλέον επιβάρυνση (τόκους κλπ).
Λειτουργία και διαχείριση Ξενώνα Κωμιακής
  • Τη διαχείριση να την έχει το Τοπικό Συμβούλιο, στο οποίο θα ασκείτε έλεγχος από την τοπική κοινωνία και τους φορείς.
  • Σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης του Ξενώνα η οποία θα αποτελείτε από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κορωνίδας, μέλη των φορέων της Κορωνίδας και από το Δήμο.
  • Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών του κτιρίου και να αποκατασταθούν με δαπάνη του Δήμου.
  • Να υπάρχει μέριμνα ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν άτομα με οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.
  • Οι μισθωτοί (δάσκαλοι, γιατροί, παπάδες) που διαμένουν στον ξενώνα κατά καιρούς, όπως και οι επισκέπτες να πληρώνουν κάποιο αντίτιμο ώστε να καλύπτονται τα τρέχοντα έξοδα (καθαρισμός του χώρου, θέρμανση, ηλεκτρικό, νερό κλπ). Το αντίτιμο αυτό θα καταβάλλεται απ’ ευθείας στον Δήμο ο οποίος θα δεσμεύεται  ότι τα έσοδα θα επιστρέφουν στο χωριό και θα χρεισιμοποιούνται για τη λειτουργία του Ξενώνα και για τις ανάγκες του χωριού.
  • Μέχρι το Τοπικό Συμβούλιο να πάρει τη διαχείριση του Ξενώνα, τυχόν λεηλασίες και φθορές που γίνονται στο χώρο καθιστούν υπεύθυνη τη Δημοτική Αρχή.
Συντήρηση όλων των Δημοτικών κτηρίων και υποδομών
Η δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε συντήρηση όλων των Δημοτικών κτηρίων και υποδομών σε Κωμιακή και Απόλλωνα και στη δημιουργία χώρων άθλησης στον Απόλλωνα. Πιο συγκεκριμένα:
  • Το Δημοτικό Σχολείο Κορωνίδας
  • Το Δημοτικό Σχολείο του Απόλλωνα
  • Το ιατρείο της Κορωνίδας
  • Το κοινοτικό γραφείο
  • Τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου στην Κωμιακή
  • Δημιουργία χώρου άθλησης των νέων στον Απόλλωνα
Αντικεραυνική προστασία σε όλο το Τ.Δ. Κορωνίδας
Ύστερα από τις τελευταίες έντονες καιρικές συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας, αναδείχθηκε η ανάγκη αντικεραυνικής προστασίας σε όλο το τοπικό διαμέρισμα της Κορωνίδας καθώς ειδικά στον Απόλλωνα αποδείχθηκε ελλιπής. Ως εκ τούτου θα πρέπει άμεσα:
  • Να γίνει έλεγχος σε όλα τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν σε Κωμιακή και Απόλλωνα  
  • Να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να τοποθετηθούν επιπλέον αλεξικέραυνα όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, σε όλο το Τ.Δ. Κορωνίδας.
Ο Πύργος της Αγιάς
Με την κατάρρευση μέρους του Πύργου της Αγιάς, ύστερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, έγινε πια ξεκάθαρη περισσότερο από ποτέ η αδιαφορία όλων των αρμοδίων από το 1992 (χρονιά που κάηκε ο Πύργος) μέχρι και σήμερα. Ένα μνημείο, μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς όλα αυτά τα χρόνια αφέθηκε στη μοίρα του να ρημάξει και κατά συνέπεια να καταρρέει μέρα με τη μέρα βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή όσων τον επισκέπτονται, αλλά και των κατοίκων της περιοχής που τα σπίτια τους βρίσκονται κάτω ακριβώς από τον Πύργο.
Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη στο να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και να εξασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής, γι’ αυτό και άμεσα θα πρέπει να μεριμνήσει για την συντήρηση και αναστήλωση του Πύργου.
Τέλος ζητάμε αναλυτική ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για το τι έχει κάνει μέχρι στιγμής και τι προτίθεται να κάνει όσο αφορά τις αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης του Τ.Δ. Κορωνίδας η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 14/9/2014.



Ο πρόεδρος Τ.Κ. Κορωνίδας
Δημήτρης Κορρές


Ο πρόεδρος του Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας
Αντώνης Αλιμπέρτης


Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής
Ιωάννα Κορρέ


Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Απόλλωνα «ο Άπελος»
Ελένη Ζερβού


Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Κωμιακής
Σοφία Φρατζέσκου


Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής
Γιάννης Κορρές

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για το ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ που από το 1992 γράφετε υπάρχει αδιαφορία πρόεδρος ήταν ο καταγγέλλων τώρα Αντώνης Αλιμπέρτης και βουλευτής ο Νίκος Λεβογιάννης. Γιατί λοιπόν δεν ρωτάτε αυτούς. Αλλά τι να σας πουν αφού τα λεφτά τα χαλούσαν σε ρουσφετοεργάκια και όχι σε σοβαρά έργα. Κατά τα άλλα καλά τα γράφετε αλλά με τα λόγια τίποτα δεν γίνεται.