slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ένας προσωπικός φίλος του Σημίτη στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ


Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Στον επικεφαλής για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς αναμένεται να «οδηγήσει» την λίστα στις ερχόμενες εκλογές.
Από τον Μάιο του 2014, ξεκίνησαν να συζητούν το όνομα του, όταν και τον είδαν στο...


πλάι του Αλέξη Τσίπρα που παρουσίαζε την υποψηφιότητα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον Φλεβάρη του 2013 πάντως είχε και πάλι επαφές με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, για τις αλλαγές σε κράτος/πολιτικό σύστημα/Σύνταγμα.



Ο καθηγητής που είναι στενός προσωπικός φίλος με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, όπως και οι σύζυγοί τους είναι επίσης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, μέλος του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και μέλος του ερευνητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού Μουσείου της Λωζάννης. Aπό το 2000 είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής.

Ποιός είναι ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Γεννημένος στην Αθήνα το 1937, μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και έχει γνώσεις ιταλικών και ισπανικών. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία του Δικαίου και Κοινωνιολογία στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, Μονάχου, Παρισίων και Γέιλ. Διδάκτωρ Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Απασχολήθηκε ως ερευνητής στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Αθηνών και στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών.

Από το 1968 και ως το 1985 δίδαξε Κοινωνιολογία στη γαλλική πρωτεύουσα, και αμέσως μετά το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Κοινωνιολόγων, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Παρισίων, Πρίνστον, Nέας Υόρκης, της Πόλης του Μεξικού, καθώς και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Παρισίων, Princeton, Nέας Υόρκης, της Πόλεως του Μεξικού, καθώς και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχηγός της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη Κορυφής του Ο.Η.Ε. για την Κοινωνική Ανάπτυξη (1994-1996) και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: