Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

New York Times: Φρενίτιδα για αγορά σπιτιών στη Νάξο -Ξένοι αναζητούν παραθαλάσσιες κατοικίες [εικόνες]

Η κρίση προσφέρει ευκαιρίες, λένε κάποιοι, αρκεί να έχεις... μετρητά. Η οικονομική ένδεια στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό τοπίο και κλίμα, έχει οδηγήσει πολλούς ξένους να σπεύδουν να επενδύσουν στη χώρα μας, αγοράζοντας πολυτελή σπίτια με θέα το Αιγαίο.
Σε δημοφιλέστατο προορισμό των επίδοξων αγοραστών αναδεικνύεται η Νάξος, όπου σύμφωνα με ρεπορτάζ των...
New York Times υπάρχει έντονο ενδιαφέρον αγοράς κατοικιών.
«Η Νάξος είναι ένας φωτεινός τόπος με πολλές δυνατότητες και οι πελάτες την ζητούν» λέει η Μαρίκε Μπούχολτζ, του γραφείου Mobilia Real Estate της Αθήνας.Την ίδια ώρα, ο Μανώλης Λαγογιάννης, σύμβουλος του μεσιτικού γραφείου Βερώνης στη Νάξο, ο οποίος πουλά αποκλειστικά στη Νάξο, λέει ότι τα τελευταία δύο χρόνια η αγορά πηγαίνει «όλο και καλύτερα».Η αύξηση στις πωλήσεις κινείται από 30 έως 40% σε σύγκριση με την περίοδο από το 2009 έως το 2012, που ήταν και η χειρότερη. Μάλιστα, η ζήτηση έχει αυξηθεί περισσότερο απ' ότι στα γειτονικά νησιά.Ο προϋπολογισμός των περισσότερων αγοραστών κινείται από 190.000 δολάρια (150.000 ευρώ) έως 316.000 δολάρια (250.000 ευρώ) δηλώνει ο κύριος Λαγογιάννης. Κατά κύριο λόγο, οι αγοραστές ζητούν σπίτια από 750 έως 1300 τετραγωνικά «με ανοιχτή θέα και καλή ποιότητα κατασκευής» ή αγοράζουν οικόπεδα για να χτίσουν εξ αρχής τα σπίτια που επιθυμούν.Πέντε χρόνια μετά την αρχή της ύφεσης πάντως «οι τιμές δεν πέφτουν τόσο πολύ όσο τα προηγούμενα χρόνια» διαπιστώνει ο Πάτρικ Τκατσένκο, ιδιοκτήτης της Mobilia Real Estate. «Οι τιμές είναι σταθερές αυτό το χρόνο αλλά τουλάχιστον δεν αυξάνονται» τονίζει.Ο κ. Τκατσένκο διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον μεταξύ ξένων να αγοράζουν δεύτερα σπίτια στις παραλίες ελληνικών νησιών ή σε «σικ αθηναϊκές γειτονιές». Κάποιοι τα χρησιμοποιούν ως εξοχικά για τις διακοπές τους και τα ενοικιάζουν το καλοκαίρι και άλλοι για μόνιμη κατοικία για να περάσουν τα χρόνια της σύνταξής τους.Ποιοι αγοράζουν στη Νάξο

Οι ξένοι αναζητούν σπίτια με θέα στη θάλασσα και αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα λόγω του καλού καιρού, του ελκυστικού τρόπου ζωής, των καλών τιμών και της αγάπης τους για τη χώρα λέει στην εφημερίδα ο Εμμανουήλ Ζερβός, διευθυντής του γραφείου Engel & Volkers της Ρόδου.Ο Στίβεν Μπενάρντ, δικηγόρος με έδρα την Αθήνα, δηλώνει ότι σπίτια αναζητούν και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, με ένα «αυξανόμενο ενδιαφέρον» αγοραστών από τη Ρωσία και την Κίνα ενώ ο κ. Τκατσένκο σημειώνει την αύξηση στο ενδιαφέρον από αγοραστές της Μέσης Ανατολής που αναζητούν «διαμαντάκια» στα ελληνικά νησιά.Οι πελάτες του κ. Λαγογιάννη στη Νάξο προέρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη, κυρίως από τη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία, κάποιοι από την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία και η πλειοψηφία από τη Γερμανία, τον Καναδία και τη Βρετανία.

Μαζί με το σπίτι και πενταετής άδεια παραμονής

Η εφημερίδα New York Times επισημαίνει στους υποψήφιους αγοραστές ότι σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε το 2013 στην Ελλάδα, οι εκτός Ευρώπης αγοραστές, που αποκτούν σπίτι στη χώρα μας ξοδεύοντας τουλάχιστον 250 χιλιάδες ευρώ, μπορούν να εξασφαλίσουν μια ειδική άδεια διαμονής για πέντε χρόνια, γι' αυτούς και για την οικογένειά τους, ανανεούμενη όσο δεν πουλάνε το σπίτι τους.

Πηγή: New York Times: Φρενίτιδα για αγορά σπιτιών στη Νάξο -Ξένοι αναζητούν παραθαλάσσιες κατοικίες [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/176220#ixzz3HfXsDVKm

Δεν υπάρχουν σχόλια :