slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Έπαρχος Πάρου για τον νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου




Δήλωση του Επάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά σχετικά με τον νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α.), που ψηφίστηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 10.10.2014.
"Το παραπάνω θέμα ήταν πάρα πολύ σοβαρό διότι ο σωστός σχεδιασμός και η εύστοχη διάρθρωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στους πολίτες των νησιών μας. Άρα ήταν αναγκαίο αφού λάβαμε υπόψη μας τις ελλείψεις και τις ανάγκες που παρουσιάζουν τα νησιά της Π.Ν.Α. να παρουσιάσουμε έναν Οργανισμό που θα αποκεντρώνει την Περιφέρεια, θα είναι συμπαραστάτης του νησιώτη και δεν θα τον αναγκάζει σε μετακινήσεις και έξοδα ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες.
Οι τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Οργανισμό της Π.Ν.Α. είναι στην.... σωστή κατεύθυνση και εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες οικονομικές συνθήκες για να στελεχωθούν οι θέσεις που προβλέπονται τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια Περιφέρεια που θα είναι σε θέση να βάζει υψηλούς στόχους και ταυτόχρονα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τους υλοποιεί.
Σε κάθε περίπτωση μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα της καθημερινότητας όπως:
1) Η προστασία του περιβάλλοντος Είναι επιβεβλημένη η προστασία του φυσικού τοπίου, των παραλιών, των υγροβιότοπων, των ρεμάτων και των βουνοπλαγιών από όλους εκείνους που δεν τα σέβονται στο όνομα της εκμετάλλευσης. Είναι αδιανόητο και εγκληματικό ότι στις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται υγροβιότοποι.
2) Η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία). Είναι πολύ εύστοχη η πρόταση της Εκτελεστικής Αρχής της Π.Ν.Α. για δημιουργία αυτοτελούς τμήματος προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων. Υπάρχουν πολλοί νέοι παραγωγοί που χρειάζονται την στήριξη της Περιφέρειας για την προβολή και προώθηση των προϊόντων τους.
3) Η εποπτεία και βελτίωση των επαρχιακών οδικών έργων Είναι εξίσου σημαντική η πρόταση της Εκτελεστικής Αρχής της Π.Ν.Α. για δημιουργία τμήματος τεχνικής υποστήριξης μικρών Δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 4000 κατοίκων. Είναι αρκετά τα μικρά νησιά που δεν έχουν κανένα μηχανικό οπότε το παραπάνω τμήμα θα αποτελέσει μια πολύτιμη στήριξη για την ανάπτυξη και την βελτίωση των υποδομών τους.
4) Η στήριξη των εμπόρων, ο έλεγχος της αγοράς και η προστασία του καταναλωτή.
5) Ηστήριξη του τουρισμού, του αθλητισμού, της δια βίου μάθησης και της απασχόλησης.
6) Η λειτουργία των τμημάτων δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας.
7) Η λειτουργία των τμημάτων μεταφορών και επικοινωνιών.
8) Τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και η διασύνδεση μεταξύ τους.
Επίσης θέλω να τονίσω ότι η παραπάνω διάρθρωση που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ψηφίστηκε στις 10.10.2014, θα έχει πολλαπλάσια αποτελέσματα εάν τόσο εμείς οι εκλεγμένοι αλλά και οι υπάλληλοι των παραπάνω υπηρεσιών αντιληφθούμε την υπευθυνότητα της θέσης μας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την καλυτέρευση των υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας και την πρόοδο των νησιών μας".

Πάρος 13.10.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΙΖΑΣ
ΕΠΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: