slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

TO ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ


Τα ακίνητα του Δημοσίου πέρασαν ήδη στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Αποτελεί αυτό είδηση. Ήδη με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ., νευραλγικά «φιλέτα» γης στο παράκτιο μέτωπο πολλών περιοχών της χώρας μας μεταβιβάστηκαν από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Χθες, γύρω στις 11 το πρωί ιδιώτης μηχανικός (ελεύθερος επαγγελματίας) επεχείρησε παρουσία των αυτοδιοικητικών παραγόντων της δημοτικής κοινότητας αγίου Αρσενίου, Γρηγόρη Σέργη, Βασίλη Μετζουβή και Νίκου Μαργαρίτη, επεχείρησε να ‘αποτυπώσει’ / τοπογραφλήσει την περιοχή των λιμνών της παραθαλάσσιας περιοχής του αγίου Προκοπίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων - που εκδόθηκε λίγες ώρες αργότερα - «κατ’ εντολή της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) επισκέφθηκε το νησί μας, προκειμένου να τοπογραφήσει την δημόσια κοινόχρηστη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του αγίου Προκοπίου για τις χαρακτηρισμένες ως ‘καταπατημένες’ εκτάσεις».
«Μόλις του εκφράσαμε την εντονότατη αντίθεσή μας ως προς τις μεθοδεύσεις του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. που εδώ και κάμποσο καιρό έχουν στοχοποιήσει τις λίμνες και θέλει να τις...
εκποιήσει, τα μάζεψε κι έφυγε. Μας είπε μάλιστα ότι είχε ραντεβού στις 12 το μεσημέρι με τον δήμαρχο κ. Μαργαρίτη…», μας είπε νωρίς το απόγευμα χθες ο (απερχόμενος) πρόεδρος της εν λόγω κοινότητας, Νίκος Μαργαρίτης.
Στην με γενικό τίτλο «Αντίδραση για την κτηματογράφηση του Αγίου Προκοπίου», σχετική ανακοίνωση του δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Την εντονότατη αντίδραση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη προκάλεσε η επίσκεψη ιδιώτη Τοπογράφου – Μηχανικού, ο οποίος κατ’ εντολή της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) επισκέφθηκε σήμερα τη Νάξο, προκειμένου να τοπογραφήσει την δημόσια κοινόχρηστη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Προκοπίου για τις χαρακτηρισμένες ως «καταπατημένες» εκτάσεις. Εντονότατη ήταν και η αντίδραση του Προέδρου της Κοινότητας Αγίου Αρσενίου, αλλά και κατοίκων που αντιλήφθηκαν την παρουσία του.
Ο Τοπογράφος – Μηχανικός κλήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου και απαιτήθηκε να σταματήσει κάθε ενέργεια και να αποχωρήσει άμεσα. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης καθιστούν σαφές ότι αντιτάσσονται σε κάθε ενέργεια κατά της δημόσιας περιουσίας από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, ειδικά την περίοδο αυτή που συζητείται το θέμα της αξιοποίησης εκτάσεων από το ΤΑΙΠΕΔ.
Ο τόπος μάς ανήκει και θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Εξάλλου, τις προσεχείς ημέρες, Επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχουν επικεφαλής των παρατάξεων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.»

Αύριο, τετ-α-τετ, με Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
Στο μεταξύ, και σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες της «Κ», την Αθήνα πρόκειται να επισκεφτεί σήμερα ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, για να έχει συνάντηση η ώρα 3:30 μ.μ. στα γραφεία του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. με τον πρόεδρο του «Ταμείου» Κων/νο Μανιατόπουλο στον οποίο αναμένεται να εκφράσει την εντονότατη αντίδραση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου για τις δρομολογούμενες εξελίξεις από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. οι οποίες αφορούν στην εκποίηση των λιμνών του αγίου Προκοπίου./ μαζί με τον κ. Μαργαρίτη ενδέχεται να συνταξιδέψουν στην Αθήνα και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της δημοτικής κοινότητας αγίου Αρσενίου. Μπορεί και δημοτικοί σύμβουλοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: