slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άνετο προβάδισμα Μαργαρίτη για την πενταετία 2014-2019!


Πρώτες πρωινές ώρες Δευτέρας 19 Μαΐου 2014 (2:06). Για τις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων το αποτέλεσμα του α’ γύρου λίγο ως πολύ ήταν γνωστό από τις 10:30’ ώρες βραδινές της Κυριακής 18 Μαΐου 2014. Η ώρα 22:57’ ο μεγάλος νικητής Μανώλης Μαργαρίτης είχε πάρει περίπου τρία τέταρτα της ώρας σταθερά το προβάδισμα. Λίγο πριν τις 11 το ποσοστό του «ακούμπησε» στο 44,21%, με το ποσοστό του αντιπάλου του Νίκου Μαϊτού (Νησιωτική Πολιτεία) να είναι εκείνη την ώρα στο 35,66%. Την ώρα που γράφεται αυτό το δημοσίευμα και ενώ τα αποτελέσματα σε 50 από τα πενήντα τρία εκλογικά τμήματα είναι γνωστά, το ποσοστό Μαργαρίτη είναι στο 44,50%, ενώ αυτό του κ. Μαϊτού είναι στο 36,31%. Όλα δείχνουν ότι οι δύο αντίπαλοι θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή στο πλαίσιο του β’ γύρου, όπου θα αναδειχθεί ο τελικός νικητής. Ασφαλώς και το προβάδισμα νίκης το έχει ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος επεκράτησε του αντιπάλου του κατά κράτος στον πρώτο γύρο. Την ίδια ώρα, οι .....Πολίτες για τα Νησιά μας  του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Βρούτση μένουν στο φτωχό 12,93 ή 1.585 ψήφους που ενδέχεται μεν να διαφοροποιηθεί - βελτιωθεί κατά τι με την έκδοση και των αποτελεσμάτων των υπολειπομένων εκλογικών τμημάτων. Σε ό,τι έχει να κάνει σε σχέση με το μέχρι αυτήν την ώρα ποσοστό της Λαϊκής Συσπειρώσεως της κας Ευδοκίας Ψαρρά (Κ.Κ.Ε.) αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι, η παράταξη της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων απέτυχε να κάνει αισθητή την παρουσία της σ’ αυτές τις εκλογές.
Ο συνδυασμός Στροφή στο Μέλλον  του κ. Μαργαρίτη, ασφαλώς και βγήκε κερδισμένος από την χθεσινή κάλπη. Μάλιστα, αύξησε το ποσοστό του σε σχέση με το αυτό που στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών ντου 2010 είχε σημειώσει. Τότε, το ποσοστό του, ήταν στο 44,29% ή στις 5.880 ψήφους. Χθες, και μέχρι αυτή την ώρα πριν το τελικό αποτέλεσμα του α’ γύρου – το ποσοστό του είναι στο 44,50 ή 5.456 ψήφους.
Με βάση την δυναμική που επέδειξε η Στροφή στο Μέλλον, δικαιολογημένα υποστηρίζεται από τους ψηφοφόρους της ότι το προβάδισμα νίκης και μάλιστα μεγάλης το έχει ο κ. Μαργαρίτης έναντι του αντίπαλου του. Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο για νίκη – περίπατο στον β’ γύρο.
Χωριά όπως η γενέτειρα του Νίκου Μαϊτού, το Γλινάδο δηλαδή, κερδίθηκε από τον Μανώλη Μαργαρίτη. Όπως και το Χαλκί, ο Δαμαριώνας, η Μονή, η τοπική κοινότητα Τριπόδων, η τοπική κοινότητα Μελάνων, οι δημοτικές κοινότητες των Μικρών Κυκλάδων κ.λπ. Η επικράτησή του ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή. Ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό. Και τώρα μπορεί κάλλιστα να πιστεύει ακόμη και σε ευρύτερη νίκη την προσεχή Κυριακή.
Ο συνδυασμός Μαϊτού δεν είχε εντυπωσιακές αυξομειώσεις στα ποσοστά του κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων. Δεν είχε διακυμάνσεις. Ήταν σχεδόν εξαρχής και παραμένει μέχρι και αυτήν την ώρα στις 8-10 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από την Στροφή. Ενδέχεται να κλείσει η διαφορά αυτή μέσα στην επόμενη ώρα. Πάντως, σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι δυνατόν να πέσει κάτω των 7,5 μονάδων.
Οι Πολίτες για τα νησιά μας σε μερικά χωριά είχαν μια κάποια δυναμική. Όπως και στην Χώρα Νάξου. Υπήρξαν όμως και τοπικές ή δημοτικές κοινότητες που έδωσαν «ψίχουλα» στον συνδυασμού του Βασίλη Βρούτση. Για την Λαϊκή Συσπείρωση της κας Ψαρρά τα προαναφέραμε. «Κόλλησε» και «κόλλησε» σε πολύ χαμηλά ποσοστά.
Γύρω στις 11 το βράδυ και αφού προηγουμένως είχε παγιωθεί στην συνείδηση του κόσμου η επικράτηση με διαφορά του Μανώλη Μαργαρίτη, ο τελευταίος έκανε την εμφάνισή του στο εκλογικό του κέντρο όπου έγινε δεκτός εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων. Ήταν η ώρα που πήρε το μικρόφωνο στα χέρια και από το εκλογικό του κέντρο μπροστά, απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες ψηφοφόρους της «Στροφής»», μεταξύ των άλλων υπογράμμισε και τα παρακάτω:
«Η σημερινή νίκη ήταν μια μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας. Ο θεός αγαπάει την Νάξο! Η σημερινή νίκη είναι νίκη όλων. Ανήκει σε όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ανήκει όμως και σε εκείνους που δεν μας ψήφισαν.
Όλοι θα είμαστε στον αγώνα για τα επόμενα πέντε χρόνια, μαζί!
Από αύριο και μέχρι την προσεχή Κυριακή συνεχίζουμε.
Κερδίσαμε σχεδόν όλα τα χωριά και όλα τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Ένα ιδιαίτερο ‘ευχαριστώ’ στο Γλινάδο!...
Την προσεχή Κυριακή όλοι μαζί ενωμένοι για την καινούργια αρχή γης επόμενης πενταετίας.
Μέχρι και απειλές δεχτήκαμε. Και όμως νικήσαμε. Ο θεός αγαπάει την Νάξο, επαναλαμβάνω! Σας ευχαριστώ όλους!
Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες ο κ. Νίκος Μαϊτός εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
" Ευχαριστώ θερμά, όλους τους συμπατριώτες μου  που  μας  εμπιστεύτηκαν ,και  συνεχίζουν να πιστεύουν και να  παλεύουν, για  να υπάρξει μια διαφορετική πορεία για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
     Μια πορεία που βάζει τα νησιά σε μια άλλη λογική ανάπτυξης και μια δίκαιη και διαφανή διαδικασία διοίκησης του Δήμου.
     Αυτή  η  διαφορετική  μέρα είναι  πλέον  στα χέρια όλων εκείνων  των  δυνάμεων  και  των  πολιτών που  νοιώθουμε πως μπορεί και πρέπει να υπάρξει . Και αποτελούμε  τη πλειοψηφία.
Με όλους αυτούς θα ανταμωθούμε  τις  επόμενες μέρες."
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: