slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«3ο Συνέδριο και Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΣΕΕ για το 2014»



Πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Απριλίου 2014 το 3ο Συνέδριο και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ με εντυπωσιακή συμμετοχή 220 αντιπροσώπων από όλες τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας. Η φετινή Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ ήταν και καταστατική, δεδομένου ότι ψήφισε και το νέο Καταστατικό της Συνομοσπονδίας. Αντιπρόσωποι του Ελληνικού Εμπορίου από όλη την επικράτεια και από όλους τους κλάδους συζήτησαν, προβληματίστηκαν, κατάθεσαν τις απόψεις τους αναφορικά με τα οξυμένα προβλήματα της αγοράς και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις και αναζήτησαν προτάσεις για λύσεις. Επιπλέον, αναπτύχθηκε σοβαρός προβληματισμός σχετικά με την στρατηγική της οργάνωσης τα επόμενα χρόνια. Άπαντες οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για την ανάγκη αναδιάρθρωσης, αναβάθμισης και επέκτασης της...
συλλογικότητας της ΕΣΕΕ, για να προσαρμοστεί στο νέο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, οι βασικές καταστατικές αλλαγές που εγκρίθηκαν από το σώμα των αντιπροσώπων ήταν: (1) η μετονομασία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και (2) η πρόβλεψη για την ύπαρξηΣυνεργαζόμενων Μελών που θα συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου στις διαδικασίες της νέας ΕΣΕΕ.
Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ για το 2014 προχώρησε στην έγκριση του ακόλουθου ψηφίσματος:
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΕΣΕΕ) πραγματοποιούμενη στις 26 και 27 Απριλίου 2014 στην Κυλλήνη της Ηλείας, με εντυπωσιακή συμμετοχή 220 αντιπροσώπων από το σύνολο της επικράτειας, ασχολήθηκε εκτεταμένα με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η κοινωνία γενικότερα εν μέσω της κρίσης, της ύφεσης και της οικονομικής δυσπραγίας και αποφάσισε την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

• Η αντοχή της Μμε εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όρια της. Καλούμε την Κυβέρνηση να πραγματοποιήσει με τους παραγωγικούς φορείς ένα ουσιαστικό, καλόπιστο, εποικοδομητικό και διαφανή διάλογο με στόχο την διάσωση και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

• Η Συνέλευση καλεί τον εμπορικό κόσμο να υποστηρίξει όλους τους εμπόρους που κατέρχονται ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

• Στηρίζουμε τα Επιμελητήρια, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν ενεργά την μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση, ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.

• Ζητούμε την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς, που έχουν υποστεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε το νησί και κινδυνεύουν να αναστείλουν τις εργασίες τους.

• Να παραμείνει η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στον τόπο που εδώ και χιλιάδες χρόνια πραγματοποιείται, στην αρχαία Ολυμπία.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«…Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι η συζήτηση ήταν πλούσια και εξαιρετικά γόνιμη για την ΕΣΕΕ. Το συνέδριο και η συνέλευση έδειξαν τη μεγάλη ωριμότητα του εμπορικού κόσμου, των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων απέναντι στις αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής. Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας, άνθρωποι με πολύ μεγάλη ειδίκευση στον τομέα τους και βαθιά γνώση, επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν ένα αχαρτογράφητο πεδίο, να αναδείξουν τις διαφορετικές πλευρές κάθε φαινομένου και μας επισήμαναν λεπτές αποχρώσεις τις οποίες πιθανόν να αγνοούσαμε. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για το 3ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ και τη Γενική Συνέλευση του 2014 γιατί αποτελούν πλέον διαδικασίες-σταθμούς στη συλλογική μας ιστορία. Θα μας επιτρέψει να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, να εφοδιαστούμε με αυτοπεποίθηση γι’ αυτά που πρέπει να πράξουμε και να προωθήσουμε στα επόμενα χρόνια. Όλοι μας αποδείξαμε ότι δεν φοβόμαστε να δούμε απροκατάληπτα την κατάσταση και να προβούμε στις απαραίτητες αλλαγές…»

Τον σύλλογο μας τον αντιπροσώπευσαν Ο Πρόεδρος μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ, Ο Αντιπρόεδρος ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΠΙΝΙΑΡΗ ΣΟΦΙΑ μέλλος του Δ.Σ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ μέλλος της Συνομοσπονδίας, και οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές και σαν εμπειρία αλλά και σε οφέλη γεια τον κλάδο μας. ΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΙΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: