slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απίστευτη πρόκληση ΠΑΣΟΚικού κρατικού στελέχους, κολλητού του Καρχιμάκη

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη δημόσια διοίκηση, παρά την μεγάλη κρίση που για καιρό μαστίζει τη χώρα και λογικά θα έπρεπε να οδηγήσει σε αλλαγές νοοτροπίας. Όπως σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε, ο εντεταλμένος σύμβουλος του φορέα επενδύσεων και εμπορίου Enterprice Greece και τέως διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, αδιαφορώντας για την απόφαση...
ακύρωσης διαγωνισμού προβολής και προώθησης ειδών ιχθυοκαλλιέργειας που είχε παρθεί μετά από παρατυπίες που διαπίστωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, με προσωπική του πρωτοβουλία και παρακάμπτοντας τον πολιτικό του προϊστάμενο επιχειρεί να συνεχίσει την παράτυπη αυτή διαδικασία.

Πρόκειται για έργο άνω των 300χιλ. ευρώ στο πλαίσιο του μέτρου 3.4 «ανάπτυξη νέων αγορών και εκστρατείες προώθησης» του επιχειρησιακού προγράμματος αλιείας. Κι ενώ ο κ. Μηταράκης κατόπιν δικής του έρευνας και μετέπειτα εντολής οδήγησε σε ακύρωση τον περίεργο αυτό διαγωνισμό τον οποίο είχε κερδίσει συγκεκριμένη εταιρεία που δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις, ο κ. Καλαμπόκης με επιστολή του εχθές επιχείρησε να παρακάμψει τον υφυπουργό – προϊστάμενο του στέλνοντας αίτημα προς τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών ενός άλλου υπουργείου, του Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας το «ξεμπλοκάρισμα» του διαγωνισμού και τη διάθεση των σχετικών κονδυλίων.

Το εντυπωσιακό μάλιστα στοιχείο αυτής της αυθαιρεσίας που δείχνει πως κάποια στελέχη του κρατικού διαγωνισμού δεν αναγνωρίζουν καν τη στοιχειώδη ιεραρχία, είναι πως ο κ. Καλαμπόκης για να αποφύγει τον κ. Μηταράκη δεν του έκανε καν κοινοποίηση την σχετική του επιστολή, βάζοντας ως παραλήπτη κάθε άλλο εκτός από τον επόπτη – υφυπουργό.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Καλαμπόκης υπήρξε από τα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου που παρέμειναν στον οργανισμό εξωτερικού εμπορίου και επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ενώ στη θέση αυτή τοποθετήθηκε από τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλη Καρχιμάκη λόγω σχέσεως που έχουν (και οι δύο κατάγονται από το νομό Λασιθίου).

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: