slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής (05-03-2014)

Παναγιώτη, τα αίματα άναψαν  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ  οι  επεκτάσεις του δικτύου της ΔΕΗ   γίνονται κατά το μήκος και το πλάτος  του διαδρόμου προσγειώσεως του  Αεροδρόμιου Νάξου άλλα  ΚΑΙ διότι γίνονται ΚΑΙ  προς το  Κάλαντο , το Μαραθό, τον Αρχατό   και  πολλές άλλες  εγκαταλειμμένες Φιλωτίτικες  περιοχές  από  ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ . ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ  ΕΝΩ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ .

Η φετινή παρέλαση του Καρνάβαλου στην Χώρα Νάξου έδωσε το σύνθημα! Με τα «εκλογομαγειρέματά» του το φετινό καρναβάλι (σ.σ.: το θέμα «εκλογομαγειρέματα» απέσπασε το πρώτο βραβείο) έδωσε το σύνθημα! Ποιο είναι αυτό; Ε-ΚΛΟ-ΓΕΣ!
«Εμπρός στον δρόμο που χάραξε το καρναβάλι!», λοιπόν! Αυτό το σύνθημα, κατά πώς δείχνουν, άλλωστε, και όλες οι τελευταίες προεκλογικές εξελίξεις και τα γεγονότα, φαίνεται πως το έχουν ενστερνιστεί / υιοθετήσει όλες οι δημοτικές παρατάξεις που στις 18 Μαΐου θα «βγουν στην σέντρα» για να διεκδικήσουν την ψήφο μας.
Σαρακοστιανή η φετινή προεκλογική περίοδος. Νηστίσιμη; Μάλλον, όχι… Και αυτό γιατί έχει (διαθέτει!) και «προσκήνιο» αλλά και «παρασκήνιο» μεγάλο!
Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη του προσεχούς Μαΐου, αποχαιρετήσαμε οι περισσότεροι στο νησί μας, μα και στις Μικρές Κυκλάδες, τον φετινό καρνάβαλο.
Δεν ξέρω αν γίνομαι πιστευτός, αλλά νομίζω πω ναι… Γι’ αυτό και σταχυολογώ στην σημερινή αναφορά στην προεκλογική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει, το «παραπολιτικό» των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων. «Το καρναβάλι το… πραγματικό θα αρχίσει σε λίγες μέρες!», παρατηρούσε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, γνωστός συντοπίτης μας. «Τι ήθελε να πει ο ποιητής»; Μα, το προφανές! Ότι οι δημοτικές εκλογές που κοντοζυγώνουν θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους δημοτικούς σχηματισμούς να δώσουν την δική τους παράσταση μέσα στην Σαρακοστή που ήδη άρχισε να «καταπίνει» την καθημερινότητά μας!
Τις μάσκες των διονυσιακών εκδηλώσεων από την επομένη της Καθαράς Δευτέρας ήρθαν να τις αντικαταστήσουν οι μάσκες οι «καλλικράτειες»!
Τώρα είναι που αρχίζουν τα όργανα! Τα… καλοκουρδισμένα και μη…


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τις επεκτάσεις της ΔΕΗ και τις κολώνες και τα φώτα που θα μπουν μπειτε στη δειαύγεια του δήμου και θαυμάστε.