slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το μήνυμα του Καραμανλή προς πάσα κατεύθυνση


Εξοργισμένος ο πρώην πρωθυπουργός με τους "φίλους- golden boy"
Η προσπάθεια του Αγγελου Φιλιππίδη να εμφανιστεί ως «καραμανλικό» θύμα εξόργισε τον πρώην πρωθυπουργό. Και ο ισχυρός άνεμος της οργής του φαίνεται πως υποχρέωσε τον εκ Τουρκίας επανελθόντα στην Αθήνα να ανασκευάσει τη δήλωσή του και να αναφέρει ότι δεν υφίσταται θέμα κανενός είδους ανάμιξης του Κ. Καραμανλή στην υπόθεσή του.
Μάλιστα, μέσω του Γιάννη Αγγέλου επεδίωξε να στείλει τα.... σχετικά μηνύματα. Ο θυμός του πρώην πρωθυπουργού, που έγινε ευρέως γνωστός μέσω στενών συνεργατών του, έδωσε την ευκαιρία για ένα «ξεκαθάρισμα»: Για την αποστολή «προς πάσα κατεύθυνση» ενός «μηνύματος» ότι δεν προτίθεται να «φορτωθεί» ή να «καλύψει» οποιονδήποτε «φίλο» ή κάποιο από τα λεγόμενα «γκόλντεν μπόις» της κυβερνητικής περιόδου του. Οπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του, ο Κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να συμπεριφερθεί όπως έκανε «ένας άλλος πρωθυπουργός» σε περιπτώσεις προσώπων που έχουν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Ο πρόεδρος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», αναφέρει πρόσωπο που συνομιλεί τακτικά με τον Κ. Καραμανλή.

Η περίπτωση του Αγγελου Φιλιππίδη ήρθε να υπογραμμίσει μία απόφαση του πρώην πρωθυπουργού: Να πάρει σαφείς αποστάσεις από οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να εμφανίζεται σήμερα στη δημόσια σκηνή ως «καραμανλικός», χρησιμοποιώντας το όνομά του είτε επιπόλαια είτε για να καταλάβει μια «θέση» στο πολιτικό σκηνικό και στο κόμμα της Ν.Δ. Ο Κ. Καραμανλής εμμένει με πείσμα στην απόφασή του για πλήρη αποχή από εσωκομματικές «καταστάσεις» στη Ν.Δ. και από «προβληματισμούς για μελλοντικές εξελίξεις». Στενοί συνεργάτες του αναφέρουν επίσης ότι δεν πρόκειται ποτέ να «αναγνωρίσει» ως «εκπρόσωπο των καραμανλικών» κανένα στέλεχος της Ν.Δ. που θα ήθελε να εμφανιστεί σε έναν τέτοιο ρόλο. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να βρουν σανίδα σωτηρίας στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού.

Από τις ίδιες πηγές αναφέρεται ότι ο Κ. Καραμανλής δέχεται μεν σε καθημερινή βάση επισκέψεις στελεχών της Ν.Δ., αλλά κανέναν δεν «συμβουλεύει». Ακούει τον «πόνο» πολλών, αλλά… μόνο ακούει, δοκιμάζοντας τα νεύρα ορισμένων επισκεπτών που περιμένουν περισσότερα. Ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ. δεν «συμβούλευσε», λένε, ούτε και πρόσωπα που τον επισκέφθηκαν και του ζήτησαν τη γνώμη του σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητά τους για τον Δήμο Αθηναίων -τελευταία τον είδε η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη. Η μόνη άποψη που γνωστοποιεί σε συνομιλητές του είναι ότι θεωρεί «καταστροφική» για την οικονομία τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών προσεχώς. Ας σημειωθεί ότι η στάση αυτή του Κ. Καραμανλή για μεγάλες «αποστάσεις» από τα «τρέχοντα» στην παράταξή του συνδυάζεται, από τις ίδιες πηγές, και με το ότι «ωριμάζει» η σκέψη του για μη συμμετοχή του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Επ’ αυτού δεν έχει λάβει οριστική απόφαση. Απεναντίας, ως γνήσιος Καραμανλής, ενώ το σκέφτεται, δεν δείχνει και διατεθειμένος να αποστρατευθεί σε τόσο μικρή ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: