slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δυο αναφορές κατέθεσε ο Παναγιώτης Ρήγας

Η πρώτη αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ είναι προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην λειτουργία τους οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Νομό Κυκλάδων.
Η δεύτερη αναφορά είναι προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας του Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, για την φημολογούμενη κατάργηση της υποχρεωτικής έκδοσης φορτωτικής κατά την μεταφορά εμπορευμάτων από τα φορτηγά δημόσιας χρήσης.
1η αναφορά
Προς....
Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Κατάργηση δελτίων φορτωτικής από τα φορτηγά δημόσιας χρήσης»
Σας αναφέρω την επιστολή του Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση της υποχρεωτικής έκδοσης φορτωτικής κατά την μεταφορά εμπορευμάτων από τα φορτηγά δημόσιας χρήσης. Η κατάργηση της υποχρεωτικής έκδοσης φορτωτικής για την μεταφορά εμπορευμάτων και η αντικατάσταση της από δελτίο παροχής υπηρεσιών, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της φοροδιαφυγής και την μη απόδοση ΦΠΑ, αφού ουσιαστικά δεν θα υπάρχει η δυνατότητα έλεγχου και διασταύρωσης των μεταφερόμενων προϊόντων από τις Οικονομικές Υπηρεσίες το ΣΔΟΕ και τι λοιπές ελεγκτικές αρχές.
13/01/2014
Ο Αναφέρων Βουλευτής
Παναγιώτης Ρήγας
2η αναφορά
Προς
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: «Υπολειτουργία δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης»
Σας αναφέρω την επιστολή του Πρόεδρου του Τοπικού παρατήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με τα προβλήματα στην λειτουργία των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Νομό Κυκλάδων.
Τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς πολλές δομές υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου λόγω έλλειψης ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και τα Κέντρα Υποστήριξης των Ε.Δ.Ε.Α.Υ.
13/01/2014
Ο Αναφέρων Βουλευτής
Παναγιώτης Ρήγας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια αναφορά ενός πολίτη.
Προς τον κο Τάκη.
Αξιότιμε κύριε «βολευτά»,
Ανεξήγητα η επικαιρότητα γέμισε πάλι με το «ένδοξο» όνομά σας. Ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές και τα «ρέστα». Την ατομική πολιτική σας ευθύνη για τις αποτελεσματικές και καίριες παρελθοντικές παρεμβάσεις σας, πότε θα μας την αναφέρετε; Εκτός κι αν θεωρείτε πως η «λαϊκή» εντολή είναι η ασφαλής νομιμοφανής πολιτική διέξοδος (ίσως και επιχείρημα) για τα επαναλαμβανόμενα «ανοσιουργήματα» της πολιτικής παρέας σας σε βάρος των συμπολιτών(;) σας.
Ξέρετε κυρ Τάκη μας, τι μου λένε στην «πιάτσα», τώρα στον καιρό της κρίσης; Επιτρέψτε μου να σας το αναφέρω. Πολιτικά ακίνδυνες χαριτομενιές των εκπροσώπων μας δεν ανεχόμαστε πλέον. Όσο πιο σπάνια είναι η αυτοκριτική τους, τόσο η υποκρισία τους γίνεται πιο φανερή. Σε λίγο, αυτό το πλήθος (που εσείς παραπλανούσατε και ονομάζατε μεταξύ σας χαριτολογώντας…. λαό) που μέχρι τώρα αδυνατούσε να ξεχωρίσει τη δημοκρατία, από τον μεγαλύτερο εχθρό της, την κομματοκρατία, μέσα στην αβάσταχτη ατομική του δυστυχία, ίσως αναζητήσει και αναγνωρίσει επιτέλους , αυτούς που με το πλαστό πάθος τους, έσβησαν και την ελπίδα, απ το λεξικό, αυτών που θέλουν να συνεχίσουν να ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια εσύ "Ο ΕΠΙ ΚΑΛΑΜΟΥ" της νήσου Νάξου ΚΑΘΗΜΕΝΟΣ , μπορείς να γράψεις το ονοματάκι σου να δούμε τι λουλουδάκι είσαι και πια σχέση υπάρχει μεταξύ των λόγων και των πράξεων σου. Δεν το τολμάς γιατί ξέρεις ότι εδώ στη Νάξο γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Τρέμεις την επωνυμία !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ρουφιάνος της Νάξου.

ΡΕ «σμπίρο» τι το θέλεις το όνομά μου; Δεν σου αρκεί να διαβάζεις τα γραπτά μου κι αν είναι λάθος να τα κρίνεις με τον ίδιο τρόπο ; Βεβαίως ο εκτεθειμένος δεν θα είμαι εγώ αλλά εσύ που αναγκαστικά τώρα θ’ αναβαθμίσεις το γνωστικό σου επίπεδο με πληροφορίες για το «ξεβρίδι» σου, ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ.
Μάθε λοιπόν πως για τ’ όνομά σου πρέπει να διαλέξεις παρακάτω τι σου ταιριάζει απ το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο.

ρουφιάνος < ιταλική ruffiano
Ουσιαστικό ρουφιάνος αρσενικό, ρουφιάνα θηλυκό
• μαστροπός, προαγωγός, νταβατζής
• συκοφάντης, ραδιούργος, δολοπλόκος
• (υβριστικά) καταδότης, σπιούνος, προδότης, χαφιές
Επίσης λίγο πιο ανεπίσημα
Ρίζα της λέξης:
Στην ιταλική, ruffiano λεγόταν αρχικά το ψωράλογο που βάζουν μαζί με την φοράδα την εποχή του οίστρου της. Η φοράδα όμως είναι ζόρικο ον και δεν κάθεται εύκολα. Τις πρώτες μέρες κλωτσάει άσχημα, δαγκώνει και μπορεί να τραυματίσει άσχημα το αρσενικό. Γι' αυτό οι εκτροφείς, θέλοντας να αποφύγουν τυχόν τραυματισμό του καθαρόαιμου επιβήτορα, βάζουν πρώτα μαζί με την φοράδα τον ρουφιάνο. Όταν η φοράδα αρχίσει να «μαλακώνει», τότε βγάζουν τον κακομοίρη τον ρουφιάνο και ρίχνουν μέσα το άτι για τα περαιτέρω.

Πραγματική σημασία της λέξης:
Ρουφιάνος είναι ο αναλώσιμος άνθρωπος που εκτελεί μια ποταπή αποστολή για λογαριασμό άλλου, ώστε να μην εκτεθεί ο εντολέας του. Ο αχυράνθρωπος.

Συνηθέστερες αποστολές του ρουφιάνου είναι:
- η νύξη για σύναψη παράνομης ερωτικής σχέσης χωρίς να εκτεθεί ο εντολέας (βολιδοσκόπηση).
- η έκφραση απειλών, ο εκφοβισμός.
- η προβοκάτσια

Γκέγκε ή θέλεις να «σου σπάσω» τους κύβους περαιτέρω;

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου