slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Ναξιώτικο γλέντι στο Γαλάτσι από τους συλλόγους Κυνηδαριωτών και Κεραμιωτών Νάξου»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα δίωρο χαράς, κεφιού και παράδοσης με ρακόμελο, ξεροτήγανα, χορό και τραγούδι, απόλαυσε την Κυριακή 21/12/2014, το αγοραστικό κοινό του Δήμου Γαλατσίου, από τους Ναξιακούς Συλλόγους του Κυνηδάρου και της Κεραμωτής.
Ο σύλλογος μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Γαλατσίου, συνεργάστηκε με το σύλλογο της Κεραμωτής και στήθηκε ένα δίωρο παραδοσιακό γλέντι στη Λεωφόρο Βέικου 12.
Παραδοσιακό ζεστό ρακόμελο με καρύδια, σύκα και ξεροτήγανα, μοιράστηκαν στους περαστικούς από παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες. Από μια τέτοια εκδήλωση, δεν θα μπορούσε να λείπει το βιολί και το λαούτο. Οι περαστικοί, οι πολίτες του Δήμου, πίνοντας το ρακόμελο τους, είχαν την ευκαιρία να «πάρουν και μία βόλτα στο χορό».
Παράλληλα τα μικρά παιδιά, απασχολήθηκαν με χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.


Ευχαριστούμε το σύλλογο της Κεραμωτής για τη συνεργασία του το Δημήτρη Βασιλείου Λεγάκη και τον Γιάννη Δημητρίου Καρποντίνη που βοήθησαν στο βράσιμο της ρακόμελης, τον Μανώλη Ιωάννου Τουμπακάρη και Πασχάλη Γεωργίου Κλουβάτο που έπαιξαν βιολί και λαούτο αντίστοιχα, την Αγγελική Κονιτοπούλου που έδωσε μια ξεχωριστή νότα στα «βιολιά», την Κατερίνα Ιακώβου Τσελέντη και Νίκη Νικολάου Τσελέντη που απασχόλησαν τα μικρά παιδιά με χειροποίητες κατασκευές, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος «Marlen» για την βοήθεια και τη στήριξη του και όλους όσους βοήθησαν στην εκδήλωση μας.


Ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος» είναι πολιτιστικός, μέλος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) και έχει έδρα το Γαλάτσι. Στηρίζουμε τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Γαλατσίου και πιστεύουμε σε μια καλή συνεργασία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχουμε σήμερα σε οικονομικά, συλλογικά και κοινωνικά ζητήματα.
Θέλουμε το Δήμο αρωγό στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για στήριξη και ανάδειξη του τοπικού μας πολιτισμού.


Τέλος την παραμονή των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα πούμε τα κάλαντα στο μήκος της Λεωφόρου Βέικου, δίνοντας μια ακόμα εορταστική ατμόσφαιρα στο Δήμο Γαλατσίου.


Καλές γιορτές!!!!





Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τα παιδιά



Το αδιαχώρητο στη Λεωφ. Βέϊκου















Δεν υπάρχουν σχόλια: