slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι κροίσοι ''τσάροι'' του Τσίπρα


ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΆ 
Αλέκος Φλαμπουράρης και Γιάννης Μηλιός είναι ιδιοκτήτες σούπερ πολυτελών ακινήτων
Oσες φορές χρειάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν σηματοδοτεί δυσμενείς επιπτώσεις στην περιουσία των.... πολιτών, χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα την αντίστοιχη κινδυνολογία που εκπορευόταν, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, από τη Δεξιά, ότι «έρχονται οι αριστεροί να μας πάρουν τα σπίτια».
Η αλήθεια είναι πως αν δει κανείς τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ,θα διαπιστώσει ότι είναι δεινοί παίκτες στην αγορά ακινήτων και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κίνδυνος να «απαλλοτριώσουν» τα σπίτια του κόσμου για να επιβάλουν την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας.



Αλλωστε, και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, ως πολιτικός μηχανικός, εμπλεκόμενος στον κατασκευαστικό χώρο, είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αμφισβήτησης του «Κεφαλαίου» του Μαρξ ως προς αυτό το ζήτημα. Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μαρξ, ο Λένιν και ο Ενγκελς είναι μόνο για θεωρητική ανάλυση και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς ότι δεν είναι συνεπείς ως προς την πρακτική εξάσκηση της πολιτικής βίβλου των προγόνων της Αριστεράς, καθώς δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ατομικής ιδιοκτησίας.

Τουναντίον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «καθοδηγείται» από φτωχούς και ρακένδυτους «μπολσεβίκους», αλλά από πρόσωπα που φαντάζουν «κροίσοι» σε μια περίοδο κρίσης στα μάτια του δοκιμαζόμενου λαού, που είτε δεν μπορεί να πληρώσει το «χαράτσι» του ΕΝΦΙΑ είτε αναγκάζεται να πουλήσει την περιουσία του για να επιβιώσει.

ΑΚΡΙΒΑ ΓΟΥΣΤΑ. Ετσι, λοιπόν, στην κατηγορία της «χλιδάτης» Αριστεράς ανήκουν ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο σκιώδης «τσάρος» της οικονομίας της Κουμουνδούρου, Γιάννης Μηλιός.Αμφότεροι αποδεικνύονται άνθρωποι με ακριβό γούστο και λάτρεις της θέας του Αργοσαρωνικού, καθώς ο μεν πρώτος διατηρεί εδώ και χρόνια αξιοζήλευτη βίλα στην Αίγινα, ο δε δεύτερος κατάφερε να αγοράσει πολυτελή μεζονέτα στην περιοχή της Καστέλλας, την περίοδο που η χώρα υπαγόταν σε μνημονιακό καθεστώς από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανήκει στην κατηγορία των «ευκατάστατων πολιτικών» του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλές διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και γνωριμίες με ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Ως πολιτικός μηχανικός, από τη δεκαετία του 1980 είχε αναλάβει την κατασκευή πολυτελών κατοικιών στο νησί του Αργοσαρωνικού, καθώς κοντά στη δική του οικία, όπου κάθε καλοκαίρι φιλοξενείται ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, υπάρχουν και άλλα στελέχη της Αριστεράς που έχουν αγοράσει σπίτια.



Ο Αλ. Φλαμπουράρης είναι ο άνθρωπος που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, ήταν εναντίον της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, κράτησε ανοιχτές τις πόρτες της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, και συγκεκριμένα στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, και μετέπειτα στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου. Μάλιστα, είχε αναλάβει υπεύθυνος του κόμματος για την «παρακολούθηση των ολυμπιακών έργων», γεγονός που τον είχε φέρει σε αντιπαράθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενες στο κόμμα «κινήσεις πολιτών», οι οποίες του χρέωναν σκοπιμότητες για τη θέση που είχε πάρει υπέρ της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας τη στάση του με την επαγγελματική του δραστηριότητα ως πολιτικού μηχανικού.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης απέκτησε την πολυτελή του κατοικία στα ορεινά του νησιού, όταν ως πολιτικός μηχανικός είχε εκπονήσει τα σχέδια για την κατασκευή οικοδομών στην περιοχή. Η οικία του στην Αίγινα, που διαθέτει και πισίνα, είναι το δεύτερο σπίτι για τον Αλ. Τσίπρα και την οικογένειά του. Εκεί γιορτάζουν κάθε χρόνο τα γενέθλιά τους τα παιδιά του, Φοίβος-Παύλος και Ορφέας-Ερνέστο.

Ο καθηγητής Γιάννης Μηλιός και υποψήφιος σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών, στο συγγραφικό του έργο ασχολείται με την οικονομική θεωρία και τον μαρξισμό. Λογικά, ανήκει στους οπαδούς του Νικολάι Μπουχάριν. Ο τελευταίος ήταν κορυφαίο «στέλεχος» της Οκτωβριανής Επανάστασης, οικονομολόγος και θεωρητικός του μαρξισμού. Και το 1929 ήρθε σε ρήξη με τον Στάλιν για την κολλεκτιβοποίηση, όντας ένθερμος υποστηρικτής της κατοχής γης από τους αγρότες.

Ο Γιάννης Μηλιός, θιασώτης και αυτός της ιδιοκτησίας, διαμένει σήμερα σε μία από τις ακριβότερες περιοχές του Πειραιά. Τη γραφική Καστέλλα, όπου διατηρεί μεζονέτα σε τετραώροφη πολυκατοικία, με θέα στο Μικρολίμανο και τον Σαρωνικό.


Του Γιώργου Κατσίγιαννη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ωρα της αληθειας φτανει ,ο τρομος εχει κυριευσει ολο το συστημα που εδιωξε τα παιδια μας μεταναστες και τα υπολοιπα δουλευουν στα κατεργα για 350 ευρω , ο τρομος που σας προκαλει οα ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο λογος που τον στηριζουμε ,και μην ξεχνατε οπως δηλωσε ο Τσιπρας οι ευθυνες σας δεν ειναι μονο πολιτικες ειναι και ποινικες

Ανώνυμος είπε...

μένω κοντά σε αεροδρόμιο ολη νύχτα ακουγα ηχους σάν αυτούς των ελικοπτέρων που ερχονται για διάσωση στά νησιά ,ξέρει κανείς κάτι ?

Ανώνυμος είπε...

Θα φάτε καλά αμφότεροι. Ψηφίστε τον Λεφτά Υπάρχουν 2. Και μετά θα βρίζετε ασύστολα, τους πολιτικούς το σύστημα κλπ. Τέτοιος λαός τέτοιους κυβερνήτες θέλει. Αλέξ Τσίπρας λοιπόν. Για να μάθει και ο πρ.πρόεδρος του 15μελούς πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Αλλά εμείς θα τα τραβήξουμε πάλι. Ο λαός. Και ξανά θα κληθεί η ΝΔ να βγάλει τα κάστανα απ΄τη φωτιά. Ετσι είναι θέλετε δεν θέλετε.

sting είπε...

Πότε έβγαλε η Ν.Δ. τα κάστανα από τη φωτιά; Όταν (ξε)πούλαγε το Ελληνικό στον Λάτση προς 80 ευρώ το τ.μ. ή όταν (ξε)πούλαγε τον ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη; Ο Τσίπρας έρχεται και αυτό είναι αναπόφευκτο. Όπως είναι αναπόφευκτη και η καινούργια σχέση με συμμάχους και εταίρους, με συμμαχίες και ενώσεις. Είναι βέβαιο, αν οι νέες διεθνείς μας σχέσεις επηρρεάσουν αρνητικά (και άλλο) το επίπεδο της ζωής μας να είστε σίγουροι ότι τα ειδικά δικαστήρια δεν θα προλαβαίνουν να δικάζουν. Και όλα αυτά χωρίς να είναι προσδιορίσιμη η αντίδραση των ίδιων των μεμονωμένων πολιτών στη θέα του όποιου σημερινού σωτήρα.