slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λαπαβίτσας: «Στο Λονδίνο αποδείχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει Plan B…»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του… Αν θέλει να ικανοποιήσει την ευρωζώνη και τις αγορές, δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά τα πράγματα… Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει.... και Plan B, και Plan C, και Plan D…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, και ο λαός να είναι πλήρως πληροφορημένος, να μην του χαϊδεύουμε τα αυτιά». Με αυτά τα λόγια ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας επεσήμανε στον ΣΚΑΪ την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια εκ μέρους της Κουμουνδούρου.

Με αφορμή τις συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο ανέφερε ότι «τα funds θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες θέσεις και αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κίνδυνος ρήξεων». «Δεν μπορείς να τους πείσεις ότι με τα μέτρα που θα λάβεις, όπως διαγραφή χρέους, δεν θα υπάρξει κίνδυνος ρήξεων».

Ο οικονομολόγος σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πηγή κίνδυνου, έχοντας χάσει την κατεύθυνση της, καθώς δεν παίρνει μέτρα, δεν ξέρει κανείς προς τα πού παει, δεν κρατάει τις «κόκκινες γραμμές». «Η κυβέρνηση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το αδιέξοδο, βάζει φισεκλίκια για αντάρτικο και μετά τα μαζεύει. Οι δανειστές βλέπουν αυτό το πράγμα, λένε ότι δεν είναι σοβαρή κατάσταση, πιέζουν και η κυβέρνηση οπισθοχωρεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαπαβίτσας.

«Χρειάζεται νέος φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αλλά και απαιτείται αλλαγή και του στόχου με τόσο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας.


http://lykavitos.gr/archives/152637

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσίπρα είστε και αδίστακτος και επίορκος.

Οδήγησες τις ‘’ΡΟΖ ορδές» σου, σε μια γενικευμένη τρομοκρατία και επίθεση κατά της νόμιμης κυβέρνησης από τις αρχές του 2010 και της έννομης τάξης. Σπάσατε κάψατε, συκοφαντήσατε, ρουφιανέψατε , ψευδομαρτυρήσατε, μόνο και μόνο για να αποτύχει η προσπάθεια της νόμιμης κυβέρνησης ώστε να μην προλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου να εφαρμόσει το σχέδιο τους κατά της διαπλοκής, της ρεμούλας, της δημοσιοϋπαλληλικής δικτατορίας του προλεταριάτου σας.
Μπήκατε σαν Πασόκοι , στο δημόσιο και ‘’εργαστήκατε’’ σαν μπολσεβίκοι. Υποσκάψατε, και υποθηκεύσατε το μέλλον της πατρίδας μας. Ναρκοθετήσατε την εύρυθμη και ισόνομη λειτουργία του κράτους, με τις ύποπτες παραδικαστικές διαπλοκές σας. Διασπάσατε την εθνική ομοψυχία που αχόρταγα σας προσέφερε η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης.
Ασεβήσατε και αποκαλέσατε προδότη τον Πρωθυπουργό της χώρας και επιχειρήσατε να του προσάψετε την μομφή και κατηγορία του εθνικού μειοδότη. Προπηλακίσατε και ευτελίσατε κάθε θεσμό και κάθε λειτουργία της πολιτείας. Σαμποτάρατε και διαλύσατε παράνομα, προκλητικά και ασύδοτα κάθε εισπρακτικό μηχανισμό παρανομώντας ώστε να οδηγήσετε την χώρα και την οικονομία στο χείλος του γκρεμού και στην πολυετή χρέωση, υποθήκευση στέρηση της εθνικής της φωνής και κυριαρχίας.
Συμβιβαστήκατε με τον εαυτόν σας, τις ιδέες σας, την ιδεολογίας σας, με ξένους φορείς παραεξουσίας , διαπλοκής , τοκογλυφίας, ώστε ‘’ΞΑΦΝΙΚΑ»’’ από …3%, να γίνετε πρόσωπο της ημέρας.
Εξαγοράσατε συνειδήσεις και υποσχεθήκατε εκλόγιμες θέσεις σε πολιτικά λιπόψυχους και μικρόψυχους τυχοδιώκτες, τους οποίους πολύ καιρό είχατε ‘’προϊδεάσει’’ για τα σχέδιά σας, που ήταν εφαρμογές αλλότριων συμφερόντων και υποδείξεων.
Σήμερα ζητάτε να σας ψηφίσουμε ώστε να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ στα μάτια του κόσμου να αποκτήσετε ταυτότητα σαν ‘’φύλλο συκής ‘’της πολιτικής και ανήθικης γύμνιας σας.