slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοσμοσυρροή για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκυρου cyclades24.gr θέση στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα στις Κυκλάδες εκτός από τον Απεραθίτη  καθηγητή Γιάννη Πρωτονοτάριο υποψήφιου βουλευτή το 2012 που φέρεται να διεκδικεί εκ νέου θέση υποψήφιου βουλευτή, από τη Νάξο ακούγεται και το όνομα του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου στις εκλογές του 2014 του Φιλωτίτη Δικηγόρου Βασίλη Βρούτση, Πραγματική «μάχη» θα γίνει για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες στις επόμενες εθνικές εκλογές. Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το χειμώνα ή την άνοιξη του δίνουν και παίρνουν και είναι λογικό σε....
κάθε εκλογική περιφέρεια να ζεσταίνονται οι μηχανές για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Στις Κυκλάδες, ειδικά για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το ενδιαφέρον θα είναι πιο έντονο από ποτέ, μιας και υπάρχει τεράσιο κίνητρο εκλογής. Σε περίπτωση που το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αναδειχθεί πρώτο στην Ελλάδα, τότε από το νομό μας θα εκλέξει τουλάχιστον 3 βουλευτές (μπορεί και 4). Αυτό θα συμβεί αφού οι Κυκλάδες θα εκλέγουν στο εξής 4 βουλευτές στο σύνολο (λόγο της νέας απογραφής πληθυσμού) με το πρώτο κόμμα να παίρνει μπόνους τουλάχιστον 3 έδρες, ενώ η εναπομένουσα 1 θέση κερδίζεται από κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης (όχι απαραίτητα το δεύτερο κόμμα). Για τις 6 θέσεις του ψηφοδελτίου των Κυκλάδων, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει κοσμοσυρροή ενδιαφερομένων στον ΣΥΡΙΖΑ και θα ακουστούν δεκάδες ονόματα. Η μία θέση ανήκει δικαιωματικά στον εν ενεργεία βουλευτή Νίκο Συρμαλένιο. Από κει και πέρα, μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2012, Παύλος Χρυσαφίδης. Επίσης, ακούγονται έντονα τα ονόματα δύο πρώην δημάρχων. Της Άνδρου, Γιάννη Γλυνού και της Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής της μειοψηφίας στο νησί του. Αλλά και ο π. πρόεδρος της Κοινότητας Πανόρμου Τήνου, Ηλίας Τζαβελόπουλος έχει ακουστεί. Άλλο ένα πρόσωπο που ενδέχεται να δούμε στο ψηφοδέλτιο είναι η περιφερειακή σύμβουλος Άννα Μαυρουδή, η οποία ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του Μπενέτου Σπύρου και υποψήφια βουλευτής το 2012. Ακόμη, θέση στο ψηφοδέλτιο φέρεται να διεκδικεί ο Γιάννης Πρωτονοτάριος που με τη σειρά του ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2012. Από τη Νάξο ακούγεται και το όνομα του Βασίλη Βρούτση, δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου στις εκλογές του 2014. Από την Πάρο φήμες αναφέρουν τον Νίκο Σαρρή επίσης δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στη Μύκονο, με τη δημοτική σύμβουλο Άννα Καμμή, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφία. Πάντως το πιο ισχυρό όνομα εκ Μυκόνου είναι αυτό του εκδότη Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος τον Μάιο ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρατάμε τρία ακόμη ονόματα από την Σύρο. Αυτά των δικηγόρων Γρηγόρη Μισκεδάκη, Μιχάλη Γαβριήλ και Αντώνη Συρίγου. Αν και η πιο καλή περίπτωση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή της δικηγόρου και προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μαρίας Καζαντζάκη, η οποία όμως δε φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει την τοπική αυτοδιοίκηση.


Read more at: http://cyclades24.gr/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-59/parapolitika/item/16330-kosmosyroh-gia-to-pshfodletio.html
Copyright © cyclades24.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η καλλίτερη επιλογή για να μη βγει Ναξιώτης βουλευτής. Πόσα χρόνια θα κάνει υπομονή ο Ιάανης.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΥΤΟΕΞΕΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
Υπάρχουν Έλληνες που μετά το Σαμαρά, θα ψηφίσουν ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ για να συνεχίσουν …τη σωτηρία μας ????
Και έπειτα μας φταίει η..Μέρκελ???
ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!

Σήμερα έχουμε, μια αντιπολίτευση, που κατέβηκε και το τελευταίο σκαλί αυτοπροσβολής, αυτοσυμβιβασμού και αυτοεξευτελισμού .
Δύο άνεργοι μεγαλοκληρονόμοι του χρήματος, ο Αλέξης και ο Πάνος, δυο ιδεολογικοπολιτικά αντίπαλοι, χωρίς κανένα σημείο επαφής και προγραμματικής σύγκλισης, συμβιβάστηκαν προφορικά και έγγραφα(?) να ξεχάσουν όλα όσα τους χωρίζουν( δηλαδή όλα) μέχρι να κερδίσουν τις εκλογές και μετά θα συζητήσουν για τα υπουργεία και τις θέσεις που θα πάρει ο καθένας. Πως όμως μπορούν να δικαιολογήσουν τον παράνομο έρωτα? Τι ακριβώς θα μπορέσουν να μας πουν, ότι αυτός ο ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ συμβιβασμός τους είναι αποτέλεσμα της αγάπης και φροντίδας για την Ελλάδα και τους Έλληνες?
Και επί τρία χρόνια που ήταν και τι έκαναν για τους Έλληνες. Διέλυσαν την Ελλάδα και κατέστρεψαν ότι είχε αφήσει ο Καραμανλής και ότι ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ προσπαθούσε να δημιουργήσει ο Παπανδρέου και σήμερα παρουσιάζονται σαν..Έλληνες που θέλουν να προσφέρουν για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Δηλαδή, ο Αλέξης και ο Πάνος φανερά, και ο Παναγιώταρος , ο Μίχος και ο Λαγός στα κρυφά , ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ το ιδεολογικοπολιτικό …10% όλοι μαζί, να σώσουν όλους εμάς που επί τρία χρόνια μας κατέστρεψαν τη ζωή , με τις τόσες και τόσες εγκληματικές τους συμπεριφορές , τις πολιτικές μεταλλάξεις και κομματικές ηλιθιότητες, που λένε και κάνουν τα τελευταία χρόνια??
Οι άνθρωποι που δεν ξέρουν, δεν μπορούν και το σπουδαιότερο δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, επιθυμούν , υπόσχονται και ορκίζονται να μας σώσουν οι ..ΧΑΜΕΝΟΙ !!!
Τι θα προσφέρουν, και τι μπορεί να σκεφτούν άνθρωποι που δεν έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ???
Ποιος είναι ο Πάνος που ‘’έκλεισε’’ την Ελίντα Α.Ε και έσπασε όλα τα ρεκόρ… αναγνωρισιμότητας ως, Ο ! μάνατζερ της αποτυχίας ; Ποιος είναι ο Πάνος που πατέρας και πεθερός δεν ήθελαν και δεν θέλουν να ..περνά ούτε απ έξω από τις επιχειρήσεις τους? Ποιος είναι ο Πάνος ο συκοφάντης ( Α. Παπανδρέου) και ο καπετάνιος στο παράνομο ξένο ‘’οχηματαγωγό’’ των σημαιών ευκαιρίας και των ΟΦΣΟΡ ιδιοκτητών? Που χρόνια ολόκληρα ταξιδεύει στο Αιγαίο και προκαλεί με… ξένα κότερα, χωρίς ίχνος ντροπής για την εν γνώσει του, φοροδιαφυγή εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου
Ποιος είναι ο Τσίπρας με το Σύριζά του και τις συνιστώσες του καθολικού 3,5%, που αποφάσισε να εκδημοκρατικοποιήσει το φασισμό του Πάνου , και ποιος είναι ο Πάνος της πολιτικής ΜΠΟΥΡΔΑΣ και ανοησίας?
Σήμερα, ένας κομμουνιστής και ένας ακροδεξιός σε μια άτυπη(?), άγνωστη για μας συμφωνία, με μια ακροδεξιά εγκληματική δολοφονική Ναζιστοφασιστική οργάνωση των πρώην συναγωνιστών του Αντώνη τη Χρυσή αυγή, σας ζητούν να τους ψηφίσετε για να ..σας σώσουν !!!
ΡεΕΕΕ! Τι χάλια, τι ξεπεσμός, τι κατάντια !

ΥΓ.
Σήμερα, ο δικαιωμένος ΠΛΗΡΩΣ στη συνείδηση των Ελλήνων, πρώην Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου και η ομάδα των συνετών και ΕΝΤΙΜΩΝ συνεργατών του, αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις , και συνεχίζουν το έργο διάσωσης της πατρίδας μας.
Πόσο ακόμη, και τι άλλο απαιτείται, για να τους ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ να συνεχίζουν την αναγέννηση της πατρίδας μας?