slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΠΕΝΥ ΤΑ'ΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ; Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του Α. Μπακατσέλου


Με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης απαγορεύεται να μεταβληθεί με οποιονδήποτε τρόπο η πραγματική και η νομική κατάσταση της εκδοτικής επιχείρησης έως τις 10 Δεκεμβρίου 2014, όπου έχει οριστεί να συζητηθεί και πάλι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία κατέθεσαν πρόσφατα 67 εργαζόμενοι.

Η εν λόγω αίτηση επρόκειτο να εισαχθεί χτες στο ακροατήριο, αλλά η συζήτησή της αναβλήθηκε. Αφορά δε τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, προκειμένου να διασφαλιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των εργαζομένων, εξαιτίας της άρνησης του εκδότη να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 4,5 μήνες, ενώ ζητείται εθελούσια έξοδος 45 εξ αυτών εντός 15 ημερών.

Τι δεσμεύεται προσωρινά

Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης διέταξε χτες να δεσμευτούν προσωρινά, μεταξύ άλλων, τα κτίρια, τα μηχανήματα, τα έπιπλα και ο λοιπός εξοπλισμός της εταιρείας, όπως επίσης τα εμπορικά σήματα που χρησιμοποιεί, τα δικαιώματα που κατέχει και οι μετοχές που διατηρεί σε άλλα εταιρικά σχήματα, όπως στη νεοσύστατη εταιρεία «Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις ΑΕ».

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή, η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ απαγορεύεται να μεταβιβάσει σε τρίτους ή να ενεχυριάσει ή να υποθηκεύσει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της, όπως επίσης να μεταβάλει τη νομική μορφή της. Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε, έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει πράξεις για την καταβολή της μισθοδοσίας στο προσωπικό της, εφόσον το επιθυμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: