slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟΝ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ! Βαριές καταγγελίες Σούρλα: Ο Μουζακίτης αναλαμβάνει την υπεράσπιση υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων κατά του Δημοσίου


Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει η συνέντευξη του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη ο οποίος παραιτήθηκε πριν από μερικούς μήνες από το δικαστικό σώμα.
Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας μιλώντας την Κυριακή στο Πρώτο Θέμα υπονόησε ούτε λίγο ούτε πολύ παρεμβάσεις στο έργο του λέγοντας ότι κάποιοι δεν ήθελαν να συνεχιστούν οι έρευνες που είχαν ανοίξει για τη λίστα Λαγκάρντ και για τα δάνεια των κομμάτων με τα βέλη του να εκτοξεύονται κατά του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου αλλα και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Οι αντιδράσεις έφθασαν σήμερα και σε θεσμικό επίπεδο με τον γενικό γραμματέα διαφάνειας Γιώργο Σούρλα να αμφισβητεί ευθέως το νόμιμο και το ηθικό της επιλογής ενός πρώην δικαστικού λειτουργού να μπορεί να δικηγορεί. «Μετά από διαμαρτυρίες πολιτών αλλά και ερωτήματα που υπεβλήθησαν στη γγ Διαφάνειας για το εάν και κατά πόσο επιτρέπεται σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς να δικηγορούν μετά την παραίτησή τους και μάλιστα να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση ακόμη και υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ο κ. Σούρλας ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρότεινε να εξετασθεί το ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η γγ Διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: