slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του Γραμματέα της Νεολαίας Πασοκ Κυκλάδων Σταματη ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ Δημητροκαλλη

Τα σαράντα χρόνια της μεταπολίτευσης, τα οποία συμπληρώθηκαν φέτος, μας δίδαξαν ότι ο αγώνας για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη έχει πάντα ως βάση την ριζοσπαστική σκέψη και την δυναμική δράση των νέων ανθρώπων.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου, την οποία τιμούμε σε λίγες μέρες, μας θυμίζει πάντα πως το ακηδεμόνευτο φοιτητικό κίνημα πυροδότησε με τη στάση του την ανατροπή της Χούντας των Συνταγματαρχών, ανοίγοντας το δρόμο στην Δημοκρατία.


Είναι λοιπόν χρέος όλων των αρμόδιων φορέων και συλλογικοτήτων να στηρίζουν το μέλλον της πατρίδας μας, όπως αυτό καθρεπτίζεται στην προσπάθεια που κάνουν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές κατά μήκος της χώρας.

Δυστυχώς, η σημερινή ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την κομματική καπήλευση δίκαιων αιτημάτων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις από τη συγκεκριμένη δήλωση. Οι μαθητές δεν χρειάζονται ούτε υποβολείς, ούτε πάτρωνες.

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα σε όλες τις βαθμίδες του δεν λύνονται με παχιά και εύκολα λόγια. Δεν κρύβονται πίσω από κλειδωμένα σχολεία και άδειες αίθουσες. Απαιτείται διάλογος, με ορίζοντα ένα σχολείο πιο ενδιαφέρον, πιο παραγωγικό, το οποίο σέβεται τις ανάγκες του μαθητή και κινητοποιεί τις δεξιότητές του.Οι καταλήψεις, εξάλλου, είναι το τελευταίο μέτρο πίεσης και πρέπει να υιοθετείται ως μορφή αγώνα, μόνο όταν κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει αποτύχει.

Θεωρούμε χρέος του Υπουργείου Παιδείας να οργανώσει έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο με τις μαθητικές κοινότητες και να ζητήσει από τις πολιτικές νεολαίες και τους φορείς της εκπαίδευσης να συνδράμουν ουσιαστικά στην οργάνωση αυτού του διαλόγου.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ θα είναι παρούσα δημιουργικά στον αγώνα της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: