slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναμενόμενη η παραίτηση Ψυχάρη

Δεν έχασε και η Βενετιά βελόνι. Μηδέν κοινοβουλευτικό έργο, μοναδική κοινοβουλευτική παρουσία ορισμένοι τσακωμοί για το κάπνισμα άντε και καμιά ατάκα για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης. Μια παραίτηση που ήρθε αιφνιδιαστικά, λίγο πριν την ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ αλλά ιδιαίτερη σημασία έχουν οι λόγοι που οδήγησαν τον νεαρό βουλευτή να παραιτηθεί.

«Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης και συνεχίζει:
«Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».
Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε, όπως αναφέρει, να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 και καταλήγει λέγοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό».
Αν ήταν κάποιος άλλος άγνωστος βουλευτής θα λέγαμε ότι ο άνθρωπος «μπούχτισε» δύο χρόνια με όσα είδε και ψήφισε και είπε να πάει να ηρεμήσει. Ακόμη κι αν χάσει καμιά 100οστή χιλιάδες ευρώ και τη δύναμη που του δίνει η θέση του.
Όμως, ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη ούτε οικονομικό πρόβλημα έχει, ούτε επαγγελματικό. Τα έχουν λύσει άλλοι γι' αυτόν. Όμως είναι απορίας άξιο: Παραιτήθηκε τώρα; Αφού πέρασε όσα πέρασε και βοήθησε κι αυτός για να βγει η χώρα από την κρίση; Τι ήταν αυτό το τόσο τρομερό που τον οδήγησε στην έξοδο; Η γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ; Τον έπιασαν τα συνειδησιακά του τώρα στα... τελειώματα; Ή μήπως είχε συνεννοηθεί με τον πατέρα του γι' αυτή του την κίνηση;
Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι ο κ. Ψυχάρης δυσαρεστήθηκε σφόδρα γιατί δεν αξιοποιήθηκε σε κάποιο κυβερνητικό θώκο. Αλλά με μηδέν κοινοβουλευτικό έργο, με μοναδική παρουσία του ορισμένους τσακωμούς για το κάπνισμα στη Βουλή, γιατί θα έπρεπε να γίνει υπουργός; Και ποιος θα... ξέπλενε μετά τον Σαμαρά από τα όσα θα του έλεγαν για την υπουργοποίηση του γιου του μεγαλοεκδότη;
Αλλά για να πούμε και την αλήθεια; Δεν έχασε και η Βενετιά βελόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: