slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εντοπισμός και κατάσχεση εκρηκτικών υλών στη Νάξο

Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διενέργεια περιπολίας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Νάξου, το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος «ΑΝΝΑ-ΤΑΣΙΑ» Ν. Νάξου 59 με κυβερνήτη – ιδιοκτήτη 54χρονο να προσεγγίζει το λιμάνι   ΤΟΥ ,..... «ΒΟΛΑΚΑ» Νάξου, ενώ ανέμενε στο λιμάνι 53χρονος με Ι.Χ.Ε. όχημα.
Οι ανωτέρω όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Νάξου, ο μεν 53χρονος έπεσε στη θάλασσα μαζί με ένα σάκο τον οποίο επιχειρούσε να παραδώσει στο αλιευτικό σκάφος, ο δε 54χρονος απέπλευσε με το ανωτέρω Α/Κ προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ακολούθησε περισυλλογή του 53χρονου και του σάκου και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενο του αποτελείτο από εκρηκτική ύλη, αγνώστου τύπου και προέλευσης, συνολικού βάρους 25 κιλών, συσκευασμένη σε έξι (06) δέματα των δέκα (10) τεμαχίων.
Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 53χρονος, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα και οι εκρηκτικές ύλες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ανωτέρω Α/Κ σκάφους και του 54χρονου κυβερνήτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: