slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΑΞΟΣ- ΓΑΛΑΝΑΔΟ: Το DNA “έδειξε” τον Αλβανό δολοφόνο της 59χρονης εικαστικόυ.


Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποίησαν το δολοφόνο της εικαστικόυ Κατερίνας Ζαζάνη. Οπως προεκυψε απο την ταυτοποίηση του DNA, σε σημεία και αντικείμενα απο το σπίτι της, προσδιορίζουν τον Αλβανό ως δολοφόνο της 59χρονης εικαστικόυ ζωγράφου. άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βιολογικό υλικό, έχει εντοπισθεί στο κομμάτι ύφασμα και σε σπάγγο, με τα οποία στραγγαλίστηκε η 59χρονη ζωγράφος.
Η 59χρονη ζωγράφος-εικαστικος Κατερίνας Ζαζάνη, εντοπίσθηκε νεκρή, μέσα στο σπίτι που διατηρούσε έξω από τον οικισμό Γαλανάδο της Νάξου(11/10). Ο Αλβανός εργάτης τον οποίο είχε προσλάβει για εργασίες αν και αναζητήθηκε από την πρώτη στιγμή, δεν εντοπίσθηκε στο νησί, με τα προανακριτικά στοιχεία να τον καταδεικνύουν ως βασικό ύποπτο.
Από την εξακρίβωση στοιχείων του, οι Ελληνικές Αρχές, αναζητούν τον «Ηλία» ή «Βαγγέλη» της Νάξου, τον Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, Αρτάν Μπαρτάν ο οποίος διατηρούσε Δελτία Ταυτότητας και σε τρία ακόμη ονοματεπώνυμα, με διαφορετικά ονόματα γονέων, ηλικίας από 31 έως 34 χρόνων, όπως διαπιστώθηκε κατά την ταυτοποίηση, είχε προσδιορισθεί στι ίδιο πρόσωπο, δράστης της δολοφονίας της εικαστικόυ . Τον Αλβανό, με παρελθόν στις Διωκτικές Αρχές και ποινικό μητρώο ως δράστης σε δολοφονίες και ληστείες ..

Σε βάρος του Αλβανού εκκρεμούν τρία τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης για τρεις ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων, στην Αρκαδία το 2008, και το 2012, και στη Σπηλιά Κυπαρισσίας το 2011. Εντάλματα σύλληψης, εκκρεμούν σε βαρος του και για σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμουν οτι πρόκειται για «παροδικό δολοφόνο», ο οποίος εμφανίζεται σε μία περιοχή της χώρας, εργαζόταν, λήστευε και σκότωνε, εξαφανιζόταν για ένα χρονικό διάστημα, επέστρεφε σε άλλη περιοχή διαπράττοντας παρόμοια αποτρόπαια εγκλήματα.
Στις 10 Μαΐου 2011 στην Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία, δολοφονεί 79χρονο μετά από μία έντονη εργασιακή προστριβή, τον στραγγάλισε μέσα στο κτήμα του, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας εισβάλλουν στο σπίτι όπου διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων, και ξυλοκοπησε άγρια τον 77χρονο, τη στιγμή που η σύζυγός του τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν. Τον Δεκέμβριο του 2011, στραγγάλισε και λήστεψε 79χρονο στο Δώριο Μεσσηνίας, έπειτα από εργασιακή αντιδικία. Στα μέσα Φεβρουαρίου τον επόμενο χρόνο (30/03 2012) δολοφονεί έναν ακόμα 82χρονο γέροντα, σην Τρίπολη Αρκαδίας, κατά τη διάρκεια ληστείας. Σε βάρος του εκκρεμούν επίσης, εντάλματα σύλληψης για σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, έχουν ανοίξει όλοι οι φάκελοι ανεξιχνίαστων εγκλημάτων ηλικιωμένων με κοινά χαρακτηριστικά δράσης.
Στο εγκλημα στο Γαλανάδο, ο Αλβανός δράστης αιφνιδίασε το θύμα, με τη σορό της εικαστικόυ να φέρει τραύματα από χτύπημα στο κεφάλι και στη συνέχεια τη στραγγαλισε με ύφασμα το οποίο βρέθηκε τυλιγμένο στο λαιμό της.
Συμφωνα μέ τον ιατροδικαστή ο θάνατος της 59χρονης εικαστικόυ Κατερίνας Ζαζάνη, ηταν ασφυκτικός. Το θύμα εί


χε στο λαιμό του κομμάτια υφάσματος και σπάγκου- ενώ τα χέρια της ήταν δεμένα.
Το σπίτι δεν είχε παραβιαστεί αλλά παρουσίαζε ίχνη έρευνας, με τον δράστη να έχει αποσπάσει σημαντικό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, πως κατέθεσε ο 21χρονος γιος της εικαστικού.
Το έγκλημα έχει προσδιοριστεί χρονικά (09/10), όταν ξεκίνησε να την αναζητά ο γιος της.
Ο Αλβανός ο οποίος διέμενε στο νησί, φέρεται τα ίχνη του να “έσβησαν” ξαφνικά από το νησί όταν πλεον εντοπίσθηκε νεκρή η ζωγράφος και αναζητήθηκε από τις Αρχές.
Η εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του Αλβανού εργάτη, και το ποινικό του μητρώο, έστρεψε τις έρευνες στην αναζήτηση του ως ύποπτο δράστη της ανθρωποκτονίας, ενώ στα στοιχεία του έχει εκδοθεί νεο ένταλμα σύλληψης από τις Εισαγγελικές Αρχές, ενώ αναζητείται στην Αλβανία, όπου κι εκτιμάται έχει καταφύγει.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτα γινονται οταν στο κρατος δικαιου, οπως λετε εσεις την ελλαδα, μπορει να μπαινω βγαινει το καθε τσογλανι οποτε θελει, και οταν ληξει η βιζα του απλα να πηγαινει μπροστα σε αστυνομικους και να τους συλλαμβανουν να τους πηγαινουν μεχρι την κακαβια για να μην πληρωνουν εισητηρια, οπως λενε οι ιδιοι......αν επρεπε να παω τωρα φανταρος να ξερετε οτι δεν θα πηγαινα, οχι απο αρνηση για την πατριδα μου μα, πλεον η θητεια ειναι για να μειωνεται η ανεργια......ξεφτιλες σε ολα τα κομματα ειστε ολοι,,,αριστεροι δεξιοι ακροδεξιοι κεντροοι, καταστρεψατε την πατριδα μας........αν δεν υπηρχαν ολοι αυτοι οι εισβολεις στην ελλαδα καμια κριση δεν θα μας επιανε, κανενας πολιτικος δεν θα τολμουσε να μιλαει για κριση.....καταστραψατε την ελληνικη κοινωνια......

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ 2000 ΕΥΡΩ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΤΖΑΜΠΑ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΤΕ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ.......ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.......

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΚΚΕΔΕΣ, ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΤΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΕΣΚΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ.....ΞΕΒΡΑΚΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ.....

Ανώνυμος είπε...

να αγιασει το στομα σου φιλε, δεν γραφουν τα γιουσουφακια της καθε παραταξης, μονο για την δουρου ξερουν να γραφουν υπερ και κατα.......