slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γελάει μέχρι κι η Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Βίβα Ρένα!


Καυστική ανακοίνωση για τη Ρένα Δούρου εξέδωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενη στο ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή ενέκρινε το 95% του προϋπολογισμού του προηγούμενου περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.

Αναλυτικά:

“Θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στη νέα Περιφερειάρχη, κα. Ρένα Δούρου που στήριξε και ψήφισε κατά 95% τον προϋπολογισμό που είχε προετοιμάσει ο κ. Σγουρός. Σε ελάχιστο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της έκανε στροφή 180ᵒ και θέλησε να εφαρμόσει την «μνημονιακή» πολιτική που τόσο καιρό καταδίκαζε βολεμένη στη θέση του εξωτερικού παρατηρητή.

Ήδη από τη σπατάλη 8.000€ για την τελετή της ορκωμοσίας της και την παρεμπόδιση ελέγχου των συμβάσεων υπαλλήλων των δήμων φάνηκαν τα πρώτα δείγματα της δικής της «αριστερής» πολιτικής. Ένα μήνα μόλις μετά, η σύγκρουση με τα εργολαβικά συμφέροντα έληξε άδοξα. Στον προϋπολογισμό παραμένουν σχεδόν ακέραια τα κονδύλια που προβλέπονταν για «μεγαλο-επιχειρηματίες» όπως τα 20 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ, τα 7 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκού και 2 εκατομμύρια ευρώ για το ΧΥΤΑ Γραμματικού. Το γεγονός ότι δεν μπορούν να ακυρωθούν προηγούμενες προγραμματικές συμβάσεις, διότι αν τα χρήματα δεν πληρωθούν, ενδέχεται να καταλογιστούν στην Περιφέρεια, σίγουρα το γνώριζε όταν προεκλογικά «έσκιζε συμβάσεις και μνημόνια». Η πολυδιαφημισμένη αύξηση των κοινωνικών δαπανών στα 13,1 εκ. ευρώ δεν αποτυπώνεται πουθενά καθαρά στον προϋπολογισμό, ούτε ως ποσό ούτε ως δράσεις.

Και αν όπως δήλωσε η ίδια, το πεντάμηνο (και όχι ο μήνας!) που είχε στη διάθεσή της για τη διαμόρφωση νέου προϋπολογισμού δεν ήταν επαρκές, είναι απορίας άξιο πώς βρέθηκε χρόνος για να προβλεφθεί αυξημένη χρηματοδότηση σε δήμους που κέρδισε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, αν χρειαζόταν βοήθεια θα μπορούσε να ζητήσει τη βοήθεια της κας. Αγγελοπούλου και του κ. Λαζόπουλου, που ξέρουν να συντάσσουν υπέρογκους προϋπολογισμούς.

Υ.Γ. Είναι προφανές ότι στο ζήτημα της χθεσινής πλημμύρας και των καταστροφών που προκάλεσε δε χωρούν μικροκομματικά συμφέροντα και διαφωνίες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: