slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ! Επιστήμονας και διευθυντής Ινστιτούτου με πλαστά πιστοποιητικά στον Δημόκριτο


Εντοπίστηκε υψηλόβαθμος υπάλληλος ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστά πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό, όλα από βρετανικό πανεπιστήμιο και προφανώς απολύθηκε – Σε άλλη περίπτωση επιστήμονας τοποθετήθηκε διευθυντής Ινστιτούτου χωρίς να κατέχει το προαπαιτούμενο διδακτορικό δίπλωμα
Τους «λαθρεπιβάτες» δημοσίους υπαλλήλους, όσους δηλαδή κατάφεραν να εξαπατήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και να προσληφθούν από το Δημόσιο χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, προσπαθούν τον τελευταίο καιρό να εντοπίσουν οι κρατικές υπηρεσίες ελέγχοντας γραμμή-γραμμή τα πτυχία, τα πιστοποιητικά σπουδών, τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους των εργαζομένων.

Οι πλαστογράφοι απομακρύνονται οριστικά από το Δημόσιο, όπως συμβαίνει με όσους έχουν συλληφθεί να χρηματίζονται ή έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα, είτε εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδοφιλίας ή απλώς πληρώνονται από τα δημόσια ταμεία για να κάνουν… διακοπές διαρκείας.

Από τους μέχρι σήμερα ελέγχους έχουν εντοπιστεί ακόμη και υποθέσεις κατά συρροή πλαστογράφων, όπως συνέβη στην περίπτωση υπαλλήλου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Προκειμένου να διοριστεί στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ο συγκεκριμένος υπάλληλος που είχε ειδικότητα «μηχανολόγου» πλαστογράφησε το πτυχίο του πανεπιστημίου, αλλά επίσης τον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών και το υποτιθέμενο διδακτορικό του, όλα από βρετανικό πανεπιστήμιο.

Ακόμη και το πιστοποιητικό που είχε προσκομίσει από την Στρατολογία είχε πλαστογραφήσει ο Ν.Κ!

Όπως είναι φυσικό, ο πλαστογράφος απομακρύνθηκε από τη θέση του, η μισθοδοσία του διακόπηκε και παραλλήλως αναμένεται να ξεκινήσει και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσής του.

Η υπόθεση ενός επιστήμονα που βρισκόταν για περισσότερα από δέκα χρόνια σε μια κρίσιμη θέση στο μοναδικό κέντρο πυρηνικής έρευνας στην Ελλάδα, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

«Σήμερα το ΕΚΕΦΕ αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Η πολυκλαδικότητα των επιστημονικών περιοχών που θεραπεύονται στον ίδιο χώρο – φυσική, χημεία, μικροηλεκτρονική, βιολογία, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες, πυρηνική τεχνολογία, ενέργεια, ραδιοφάρμακα- είναι μοναδική και οδηγεί σε επιστημονική αριστεία.

Σημείο αναφοράς αποτελoύν επίσης τα επιστημονικά-τεχνολογικά επιτεύγματα και η ποιότητα της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης που παρέχεται», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «Δημόκριτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: