slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε... vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Της Νίκης Ζορμπά
Αρχηγού απόντος συνεδρίασε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο Βατικανό.
Τα απανωτά "χτυπήματα" επιδείξεως πυγμής του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια των επαφών του στο εξωτερικό και οι βιαστικές αλλαγές της φυσιογνωμίας του κόμματος (π.χ "φλερτ" με όπου γης εκκλησία) έχουν προκαλέσει τον εκνευρισμό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Κι αν τούτο δεν πιστοποιείται από τις επώνυμες δημόσιες παρεμβάσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, (σε αυτές ποντάρει η Κουμουνδούρου για να καλύψει την "φαγωμάρα" στο εσωτερικό της) κατά τις οποίες εμφανίζεται "τύπος και υπογραμμός", το αυτό δεν ισχύει στις σοβαρές επιφυλάξεις που διατυπώνει τόσο στα ίδια τα όργανα, όσο και στον ιστότοπο "προβληματισμού" του, το iskra.

Γκρίνιες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε κάθε άλλο παρά σε κλίμα "πανηγυρικό". Από την εσωκομματική αντιπολίτευση εκφράστηκαν γκρίνιες και απορίες, με πεδίο αιχμής το "πού το πάει ο Αλέξης".

Βατικανό, "ψάρεμα΄" ανεξάρτητων βουλευτών (με έντονη οσμή πασοκικού παρελθόντος), κρυφές -έστω και σε άτυπη- μορφή συναντήσεις κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου με "νεοφιλελεύθερα" γεράκια, όπως ο Άσμουσμεν αλλά και οι "τρύπες" στο κυβερνητικό του πρόγραμμα, που τελεί υπό ...επεξεργασία εδώ και δύο χρόνια, ανησυχούν σφόδρα την Αριστερή Πλατφόρμα και όχι μόνο.

Χθες πάντως, η εσωστρέφεια δεν έλαβε διαστάσεις λόγω έλλειψης αφενός χρονικού περιθωρίου και αφετέρου της απουσίας του προέδρου. Τα στελέχη της ΠΓ διαλύθησαν (σχεδόν) ησύχως για να δώσουν το "παρών" στην εκδήλωση μνήμης του Παύλου Φύσσα.

Λαφαζάνης εναντίον Σταθάκη

Οι πολυγραφότατοι πάντως αρθρογράφοι της Αριστερής Πλατφόρμας έδωσαν και πρόσφατα δείγμα προθέσεων.

Άσκησαν δριμεία δια της ειρωνείας κριτική στον Γιώργο Σταθάκη σχετικά με την θέση του πως μεγάλη χρονική επιμήκυνση του χρέους ισοδυναμεί με "κούρεμα" αναφέροντας:

"Ωραίο και τούτο ! Αν επιμηκύνουμε το χρέος κατά 100 χρόνια, μας είπε ο Γ. Σταθάκης, τότε αυτό ισοδυναμεί με τη διαγραφή του 50% του χρέους. Επομένως, αν η επιμήκυνση φτάσει τα 200 χρόνια, τότε το χρέος διαγράφηκε όλο ! Θαυμάσια !".

Παράλληλα, οι "λαφαζάνηδες" επικαιροποίησαν τις πάγιες αντιλήψεις τους περί συνεργασιών, εξαπολύοντας πυρά στον (συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ) Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος -προς ώρας μάταια- έχει αναλάβει να "στρατολογήσει" ανεξάρτητους βουλευτές προς την της Κουμουνδούρου ομάδα.

Επ αυτού, στο iskra γράφουν:

" Εκδήλωση της ΄΄Κοινωνίας Πρώτα΄΄, την Τετάρτη (17/9) αναζητά, με πλήθος συμμετεχόντων, τη σχέση ανάμεσα σε Αριστερά και ΄΄Κεντροαριστερά΄΄. Αν τους έλεγε κάποιος ότι η Αριστερά δεν μπορεί να έχει σχέση με την αποκαλούμενη ΄΄Κεντροαριστερά΄΄, θα τον θεωρούσαν, πιθανότατα, εκτός θέματος. Πολύ περισσότερο, μπορεί να τον χαρακτήριζαν και εκτός πραγματικότητας, αν ισχυριζόταν ότι η Αριστερά που ερωτοτροπεί με την ΄΄Κεντροαριστερά΄΄ δεν μπορεί παρά να έχει ως προοπτική μόνο τη μεταλλαγή της, όπως και η ΄΄Κεντροαριστερά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μεταλλαγμένη, αγκιστρωμένη στο νεοφιλελευθερισμό, σοσιαλδημοκρατία".


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: