slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Spiegel χρήζει τη Δούρου δελφίνο του Τσίπρα! «Ο Τσίπρας πήγε αργά και έφυγε γρήγορα από την ορκωμοσία της»

Το περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί στην έντυπη έκδοσή του ένα ολοσέλιδο πορτρέτο της Ρένας Δούρου και σύμφωνα με την Deutsche Welle σημειώνει:
dourou3_0
Δεν είμαστε βέβαιοι εάν το Spiegel διαβάζει τον Lykavitos.gr το βέβαιο είναι ότι σήμερα, το γνωστό για την δημοσιογραφική του ανεξαρτησία Γερμανικό περιοδικό-που το διαβάζουν μερικά εκατομμύρια αναγνώστες στον πλανήτη - δίνει… επισήμως το “χρίσμα” της δελφίνου – αντιπάλου του Τσίπρα στην κυρία με το… μπεγλέρι και τις κόκκινες γόβες.
Αυτά δηλαδή που γράφουμε εμείς εδώ και μήνες.
Παράλληλα το περιοδικό περιγράφει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την (εύλογη) πολιτική ανασφάλεια του Τσίπρα για την Δούρου. 
Η οποία, όπως γνωρίζουν πλέον μέχρι και οι πέτρες σε αυτό τον τόπο, έχει ανοίξει απευθείας διαύλους επικοινωνίας  με το σύνολο των παλιών και νέων νταβατζήδων του τόπου, παρακάμπτοντας την κομματική επετηρίδα και προκαλώντας την οργή του Αλέξη.
dourou-i-ora-tis-magkias
Δείτε τι γράφει σήμερα το Spiegel:
Ένα ερώτημα, μια επισήμανση,αλλά και μια διευκρίνιση περιλαμβάνει το ολοσέλιδο αφιέρωμα που κάνει -στην έντυπη έκδοσή του- το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στη Ρένα Δούρου.
Το ερώτημα είναι: “Θα πετύχει το πείραμα της Ρένα Δούρου στην Αττική;”. Η επισήμανση είναι: “Έαν πετύχει θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αντίπαλος του Τσίπρα».
«Η Ρένα Δούρου είναι η νέα σταρ της Αριστεράς στην Ελλάδας”, αλλά η ίδια δίνει μια απαραίτητη διευκρίνιση σε όλα αυτά: “Με τον Αλέξη Τσίπρα είμαστε στενοί φίλοι, στην ίδια ηλικία και ήμασταν μαζί στην ίδρυση του κόμματος, δεν είμαστε όπως οι άλλοι. Δεν θέλει να κάνει οπωσδήποτε καριέρα και ο Τσίπρας δεν είναι αντίπαλος: “Εάν παίξουμε το παλιό πολιτικό παιχνίδι, η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα, έτσι δεν θα γράψουμε ιστορία”.
Προηγουμένως το περιοδικό είχε εύλογα αναρωτηθεί: “Εάν πετύχει το πείραμα της Αττικής, θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι έχει διοικητικές ικανότητες και ίσως να εξελισσόταν σε μια εσωτερική αντίπαλο του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Επίσημα πάντως δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο”.
Και το περιοδικό καταλήγει: “Ακούγεται καλό και είναι πολιτικά έξυπνο λίγο πριν τις επιδιωκόμενες εκλογές. Στην ορκωμοσία της ήρθε και ο στενός της φίλος ο Τσίπρας. Μόνο που ήρθε αργά και έφυγε γρήγορα”.
goves dourou

http://lykavitos.gr/archives/1327422
2

Δεν υπάρχουν σχόλια: