slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ: Bασικό μισθό 1500 €, 50.000 έκτακτο βοήθημα, ένα SUV και μία 50άρα LED smart TV για κάθε Έλληνα (δηλ. επί 4 στην οικογένεια!) θα μοιράσει ο Αλέξης στη ΔΕΘ


ΚΛΑΙΩ με την ατάκα "γίνεται αγώνας δρόμου για να κοστολογηθούν τα 15-20 μέτρα που θα παρουσιάσει ο Τσίπρας"... άμα ακούσετε το κόστος έστω και 1 (ενός) μέτρου στη ΔΕΘ να με φτύσετε...

Στον ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούν ότι με την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει, θα παγιώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά που φαίνεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου

Τρίβουν τα χέρια τους στον ΣΥΡΙΖΑ με την χωρίς εξαγγελίες κοινωνικών μέτρων εμφάνιση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στην Κουμουνδούρου δεν περίμεναν ότι η κυβέρνηση δεν έχει να παρουσιάσει κάποια σημαντικά μέτρα αυτή την περίοδο και παρά τα όσα υποστηρίζει για τη δυνατότητα της οικονομίας να επιτρέψει την αποκατάσταση των αδικιών. Θεωρούν δε ότι τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού, όσο και η συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κατέδειξαν τα ανύπαρκτα περιθώρια ελιγμών που έχει η κυβέρνηση και σίγουρα την αποτυχία της στη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι να εξασφαλίσει, έστω και για λόγους εντυπώσεων, έστω και τώρα, ορισμένες βελτιώσεις στο μνημονιακό πρόγραμμα.

Και ευελπιστούν ότι με την εμφάνιση του κ. Τσίπρα και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει, θα παγιώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά που φαίνεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι είναι εξαιρετική ευκαιρία να καταγραφεί στη ΔΕΘ η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην κυβερνητική προσέγγιση και στο πώς σχεδιάζει τα πράγματα η αξιωματική αντιπολίτευση. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχε τη δυνατότητα και τη βούληση να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα που να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση, να διορθώσουν κοινωνικές αδικίες και να αναθερμάνουν την οικονομία. Ότι έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση.

Αποδέχονται ωστόσο την ανάγκη να εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας κοστολγημένα μέτρα, ώστε να μην κατηγορηθεί για εύκολες υποσχέσεις. Για το σκοπό αυτή η εβδομάδα είναι «εβδομάδα προγράμματος» στην Κουμουνδούρου με συνεχείς συνεδριάσεις των ηγετικών οργάνων, προκειμένου να αποφασιστεί το πλαίσιο και τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος.

Δε θα πρόκειται για το ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, στο οποίο είχε αναφερθεί στις προηγούμενες δύο εμφανίσεις του στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας και το οποίο επικαιροποιείται αυτό το διάστημα από τις αρμόδιες επιτροπές, αλλά για μία δέσμη 15-20 μέτρα άμεσης προτεραιότητας, «δεσμεύσεις και κατευθύνσεις», όπως διευκρίνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Τσίπρας δηλαδή θα παρουσιάσει τις πρώτες κινήσεις, τουλάχιστον στο επίπεδο της κοινωνικής πολιτικής και της οικονομίας, που θα κάνει μια κυβέρνηση της αριστεράς.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει ιδιαίτερα στην επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ, στη σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων με προτεραιότητα τις χαμηλότερες -μέσω κυρίως της επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης-, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, δηλαδή την εφαρμογή ενός μεγάλου ορίου στη σχετική φορολόγηση, σεισάχθεια στα κόκκινα δάνεια με σειρά αποφασιστικών μέτρων, αποτροπή των απολύσεων στο δημόσιο κλπ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: