slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σχέδιο ανατροπής της Κυβέρνησης από τον Γιώργο Παπανδρέου


Η στάση των "Παπανδρεϊκών" στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Το σύνθημα που ακούστηκε στο Ζάππειο στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου «Γιώργο γερά, να πέσει η δεξιά» μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ο Γιώργος Παπανδρέου εδώ και καιρό σχεδιάζει την εκδίκηση του για τον παραγκωνισμό του από την εξουσία όπου και θεωρεί κύριο υπεύθυνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Το δυναμικό come back του πρώην πρωθυπουργού με… κλακαδόρους, όπως τον κατηγορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι μόνο η αρχή ενός σχεδίου του να μπει ξανά στο κάδρο της κεντρικής πολιτική σκηνής. Άλλωστε δεν έπαψε ποτέ να θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ιστορική του κληρονομιά και δεν ήταν λίγες οι φορές που είτε με διαρροές από το περιβάλλον του είτε με δικές του δηλώσεις, εκδήλωνε την αντίθεση του στην δημιουργία της Ελιάς που θα άφηνε στην σκιά της το ΠΑΣΟΚ.

Η στάση του στην εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας

Τις τελευταίες ώρες οργιάζουν οι φήμες ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ που χρεώνονται στο πεδίο επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου να μην δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την όποια απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου και γενικότερα της κυβέρνησης στην πρόταση του προσώπου για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως και να έχει η στρατηγική αυτή του Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί μοχλό πίεσης στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαμορφώνεται, και όσοι τον είχαν ξεγραμμένο θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Η "άμυνα" του Ευάγγελου Βενιζέλου

Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά την χτεσινή του ομιλία απάντησε στο σύνθημα «Γιώργο γερά να φύγει η δεξιά» υπενθυμίζοντας ότι δεν ήταν αυτός που συνεργάστηκε αρχικά με την Νέα Δημοκρατία αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε «ότι θα μιλήσουμε με την ειλικρίνεια που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Θα μιλήσουμε την Τετάρτη (σ.σ αύριο) για το πότε και το πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: