slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σηκώνει μανίκια η ομάδα Χατζημάρκου, Σε θέση εκκίνησης οι 17 περιφερειακοί σύμβουλοι των Κυκλάδων

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου 
Γιώργος Χατζημάρκου 
και ο Αντιπεριφερειάρχης 
Κυκλάδων
Γιώργος Λεονταρίτης
Έπαρχος  Νάξου
Γιάννης Μαργαρίτης
 Αύριο Τετάρτη 27 Αυγούστου στην Σύρο, στις 19:00, στο θέατρο Απόλλων θα γίνει την
η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Έπαρχος Πάρου
 Κώστας Μπιζάς
10 περιφερειακοί σύμβουλοι συν τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, είναι η ομάδα του νέου περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου που αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου να υπηρετήσει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και να διοικήσει τις υπηρεσίες του νομού μας.
Όλοι τους, όπως έχει γραφτεί σε παλιότερο ρεπορτάζ, θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης και θα σηκώσουν τα μανίκια από την....
πρώτη ημέρα, καθώς τους περιμένει πολλή δουλειά.
Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου σχήματος διοίκησης της Περιφέρειας στο νομό Κυκλάδων, είναι ότι έχει να κάνει κυρίως με καινούργια πρόσωπα, τα περισσότερα εκ των οποίων θα βρεθούν για πρώτη φορά σε θέσεις διοίκησης.

Κάποιοι εξ αυτών είχαν υπηρετήσει και στο παρελθόν την τοπική αυτοδιοίκηση, όντας όμως μέλη παρατάξεων μειοψηφίας. Πλέον, ανήκουν στο σχήμα της νέας περιφερειακής αρχής.

Αντιπεριφερειάρχες με «άρωμα» Σύρου

Όπως γράφτηκε πρόσφατα, εκτός από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών πιθανότατα θα αναλάβουν οι Μάρκος Δαδάος και Χρηστιάννα Πάπιτση. Και οι τρεις είναι από την Σύρο.

Γ. Λεονταρίτης και Μ. Δαδάος υπηρέτησαν επί σειρά ετών την αυτοδιοίκηση, είχαν συνυπάρξει παλαιότερα στον π. Δήμο Ερμούπολης, όμως για πρώτη φορά αναλαμβάνουν θέσεις διοίκησης όπως αυτή του αντιπεριφερειάρχη.

Απ’ την πλευρά της, η κ. Πάπιτση είναι πρωτοεμφανιζόμενη στον πολιτικό στίβο και όπως όλα δείχνουν, θα πέσει απευθείας στα «βαθιά».

Οι νέοι έπαρχοι

Και για τους υπόλοιπους 8 περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας ισχύει κάτι αντίστοιχο, αφού αναλαμβάνουν θέσεις επάρχων και θα είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών και για τα ζητήματα των Περιφερειακών τους Ενοτήτων.

Ειδικότερα, έπαρχος Νάξου θα είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιάννης Μαργαρίτης.

Έπαρχος Πάρου, ο Κώστας Μπιζάς ο οποίος είναι εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος.

Έπαρχος Θήρας η Θεώνη Λειβαδάρου που με τη σειρά της θα πάρει το «βάπτισμα» στην αυτοδιοίκηση.

Έπαρχος Τήνου ο Γιάννης Γιαγιάς, που στο παρελθόν υπήρξε νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων.

Έπαρχος Άνδρου ο Δημήτρης Λοτσάρης, επίσης εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος.

Έπαρχος Μυκόνου ο Στέλιος Μπρίγγος, ο οποίος είναι ένας από τους «πρωτάρηδες» στην αυτοδιοίκηση.

‘Επαρχος Μήλου ο Νίκος Βενάκης, ο οποίος έχει εμπειρία από την αυτοδιοίκηση υπηρετώντας κυρίως τη Νομαρχία Κυκλάδων.

Ομοίως και ο Παναγιώτης Βιτάλης, ο νέος έπαρχος Κέας – Κύθνου.

Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Γιαγιάς, Βενάκης και Βιτάλης υπήρξαν νομαρχιακοί σύμβουλοι και επί θητείας Γιώργου Λεονταρίτη (2007-2010).

Πρώην δήμαρχοι στη μείζονα μειοψηφία

Στο «στρατόπεδο» της μείζονος μειοψηφίας (συνδυασμός Γιάννη Μαχαιρίδη), στις Κυκλάδες, οι έδρες θα είναι μόλις τέσσερις.

Δύο εξ αυτών ανήκουν σε πρώην δημάρχους με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Στον επί 24ετία δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα και στον π. δήμαρχο Ποσειδωνίας και απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη Ν. ΑιγαίουΤζώρτζη Μακρυωνίτη. Η εμπειρία τους και μόνο, αναμένεται να βοηθήσει το θεσμό και τη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου.

Επίσης, περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας θα είναι ο απερχόμενος έπαρχος ΠάρουΠαντελεήμονας Τζανακόπουλος, όπως και η Μαρσούλα Χανιώτη από τη Μύκονο η οποία έχει εμπειρία ως δημοτική σύμβουλος.

Οι σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας

Ακόμη, από το συνδυασμό του Μπενέτου Σπύρου, στις Κυκλάδες, θέση περιφερειακού συμβούλου καταλαμβάνει μόνο η Άννα Μαυρουδή η οποία ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης.

Από το συνδυασμό της Λίλας Καφαντάρη, στις Κυκλάδες, περιφερειακός σύμβουλος έχει εκλεγεί ο Βαγγέλης Σιγάλας, ο οποίος υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια τον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης.

Τέλος, από το συνδυασμό του Σάββα Σπυρίδη, στις Κυκλάδες, θέσει περιφερειακού συμβούλου καταλαμβάνει οΣτράτος Μαύρος, ο οποίος ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.
http://cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: