slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο (φωτο)



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονίαν του π. Αθανασίου Κυδωνιέως.
Ο νέος Ιεροδιάκονος π. Αθανάσιος Κυδωνιέας κατάγεται από την Πάρο, είναι έγγαμος, πατέρας δύο χαριτωμένων παιδιών και κατά σάρκα αδελφός του Γενικού Αρχιερατικού Επόπτου Νήσων Πάρου και Αντιπάρου Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Κυδωνιέως.
Η Χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολυπληθούς Εκκλησιάσματος από την Πάρο και
την Νάξο.
Στην ομιλία του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στην πνευματική του πορεία που τον οδήγησε στη μεγάλη απόφαση να Ιερωθεί και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους τον στήριξαν στη ζωή του και τον ενίσχυσαν στην απόφασή του αυτή.
Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απηύθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες προς τον χειροτονούμενο και εξήρε το μεγαλείο της Ιερωσύνης.
Πρό της απολύσεως της Θεία Λειτουργία χειροθέτησε το υιό του Αρχιερατικού Επόπτου Πάρου και Αντιπάρου Μάρκο Κυδωνιέα Αναγνώστη.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: