slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Εμφύλιος” στη ΝΔ για τον αγροτουρισμό – “Βολές” της Όλγας στον Γιώργο Καρασμάνη


Έντονη δυσφορία επικρατεί στην ΚΟ της ΝΔ, καθώς αρκετοί βουλευτές, αλλά και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, καταλογίζουν στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη, παράλογη επιμονή σε τροπολογία νομοσχεδίου για τον αγροτουρισμό.

Σαφείς αιχμές για τη στάση του κ. Καρασμάνη, άφησε στην Βουλή η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αποκάλυψε πως αν και το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων περιείχε κεφάλαιο για τον αγροτουρισμό «δυστυχώς, δεν υπήρξε η απαραίτητη στήριξη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθεί τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, ο αγροτουρισμός στο νομοσχέδιο που συζητάμε…»

Παράλληλα, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε τροπολογία την οποία συνυπογράφουν οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κοντογιάννης με την οποία προτείνουν «γενικούς κανόνες, ορισμούς και κατευθυντήριες αρχές που θα διέπουν τον Αγροτουρισμό και την αγροτουριστική δραστηριότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: