slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο Mega στήνουν στον τοίχο Πρετεντέρη - Παναγιωτόπουλο


Αποκεφαλισμοί μετά την εκλογική πανωλεθρία...

Εξαιρετικά βαρύ ήταν το κλίμα όλη την εβδομάδα στη Μεσογείων, μετά τη «βουτιά» του Mega στην τρίτη θέση της τηλεθέασης την Κυριακή των ευρωεκλογών, καθώς οι ισχυροί μέτοχοι είχαν από καιρό απευθύνει τελεσίγραφο προς τη διεύθυνση Ειδήσεων να μη χαθεί η πρωτιά. Το βασικό ερώτημα που ακούγεται και στους επτά ορόφους της Μεσογείων είναι «τις πταίει;». Και οι απαντήσεις θα οδηγήσουν στις αλλαγές, που αναμένονται αμέσως μετά το τέλος αυτής της σεζόν και, πάντως, οπωσδήποτε μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Ενα πρόσωπο στο οποίο στρέφεται σημαντικό κομμάτι της κριτικής είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης, καθώς αυτός ήταν το «βαρύ πυροβολικό» του καναλιού τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και στην εκλογική βραδιά της… πανωλεθρίας. Τον κατηγορούν ότι διαχειρίστηκε με χοντροκομμένο τρόπο τον σχολιασμό στον εκλογικό μαραθώνιο και ότι πολλές στιγμές έδειξε αδικαιολόγητο εκνευρισμό, προφανώς λόγω και του αποτελέσματος. Παράλληλα, τα ίδια πρόσωπα που αναφέρονται με αυτόν τον τρόπο στον Γιάννη Πρετεντέρη δεν παραλείπουν να «καρφώσουν» και τον Παύλο Τσίμα, λέγοντας ότι την περασμένη Κυριακή «ήταν αλλού». Δηλαδή, έδειχνε παντελώς αποστασιοποιημένος και απόμακρος από τους υπολοίπους.



ΜΙΚΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Ενα άλλο κομμάτι της κριτικής που ακούγεται αφορά απευθείας τον διευθυντή Ειδήσεων, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, και τις επιλογές που έχει κάνει στα πρόσωπα που καλύπτουν κρίσιμα ρεπορτάζ. «Εχει προωθήσει ανθρώπους με μικρή εμπειρία στο πολιτικό ρεπορτάζ, οι οποίοι δεν ήταν έτοιμοι να αντέξουν το βάρος μιας σκληρής προεκλογικής περιόδου και μιας εκλογικής βραδιάς τόσο κρίσιμης», λένε και αναφέρουν το παράδειγμα της Ράνιας Τζίμα, που με μηδενική εμπειρία στο πολιτικό ρεπορτάζ ανέλαβε να καλύψει την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. «Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτεί ο τηλεθεατής μια κοπέλα που ελάχιστα έχει δει να καλύπτει πολιτικά θέματα;», είναι ένα από τα ερωτήματα που ακούγονται και αφορούν προσωπικά τον κ. Παναγιωτόπουλο, καθώς η Ράνια Τζίμα υπήρξε προσωπική του επιλογή.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Ακόμα και η κίνηση που έκανε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος να συγχαρεί δημοσίως τον Νίκο Χατζηνικολάου και τη Μάρα Ζαχαρέα για την πρωτιά, όπως και το τηλεφώνημα της Ολγας Τρέμη στον Χατζηνικολάου για τον ίδιο λόγο, κάθε άλλο παρά… ενθουσίασε κάποιους στο Mega. Ορισμένοι, μάλιστα, είδαν πίσω από αυτό μια προσπάθεια να μη γίνει συζήτηση για το «βούλιαγμα» του καναλιού, αλλά για τη μεγαλόψυχη κίνηση του διευθυντή του. Το «διά ταύτα», πάντως, όλων αυτών των συζητήσεων είναι πως το Mega την προηγούμενη Κυριακή πλήρωσε το έλλειμμα αξιοπιστίας του τα τελευταία τρία χρόνια. Και με βάση αυτό θα έρθουν οι αλλαγές το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: