slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατασχέθηκε σχεδόν ένας τόνος ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί



Συνελήφθησαν 10 μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου στην Ελευσίνα με το οποίο γινόταν η μεταφορά των ναρκωτικών και ακόμη άλλα τέσσερα μέλη του κυκλώματοςΣχεδόν ένας τόνος ηρωίνης βρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επιχείρηση λιμενικών σε αποθήκη στο Κορωπί Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Λαμπρικά. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης ενώ συνελήφθησαν 14 άτομα. Οι συλληφθέντες κρατούνται στο Λιμεναρχείο Πειραιά και ενδεχομένως τη Δευτέρα το πρωί θα .....οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώνονταν διαρκώς από τις πρώτες πρωινές ώρες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο.
Οπως ανέφεραν στελέχη του Λιμενικού η υπόθεση αυτή αποτελεί συνέχεια εκείνης με τον εντοπισμό πριν από περίπου μια εβδομάδα πάνω του ενός τόνου ηρωίνης σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί, για την οποία έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα μεταξύ των οποίων και ένας 40χρονος εφοπλιστής.
Όλα τα ναρκωτικά φέρεται να είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα με το δεξαμενόπλοιο "Νoor 1", σημαίας Τόνγκο, που βρίσκονταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και είχε μπει στο στόχαστρο του Λιμενικού.
Πληροφορίες ανέφεραν πως από την Ελευσίνα η ηρωίνη μεταφέρθηκε με φορτηγό που είχε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στις δυο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη του εφοπλιστή στη Φιλοθέη. Ενας απο τους συλληφθέντες, που είναι ελληνας, φέρεται να έχει συνδράμει στη μεταφορα των ναρκωτικών στη Φιλοθέη και ήταν υπό παρακολούθηση από τους λιμενικούς.
Το συγκεκριμένο πλοίο μπλοκαρίστηκε το βράδυ του Σαββάτου και μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος (όλοι αλλοδαποί) και άλλα τέσσερα άτομα ως μέλη του κυκλώματος, ανάμεσα στα οποία μια γυναίκα που εμφανίζεται η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες λιμενικοί και αστυνομικοί είχαν κάνει έρευνα σε αποθήκη στο Κορωπί κοντά σε εκείνη που είχαν βρεθεί τα ναρκωτικά και όπως ανέφεραν πληροφορίες σκόπευε να νοικιάσει ο εφοπλιστής.
Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού κ. Νίκο Λαγκαδιανό.


πηγή: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: