slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Συρμαλένιος: Κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για παραποίηση του εκλογικού χάρτη της επικράτειας

 Ερώτηση με θέμα την παραποίηση του εκλογικού χάρτη της επικράτειας με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και οι βουλευτές  Αγνή Καλογερή (Σάμου) και Γιάννης Ζερδελής (Λέσβου). Το κείμενο της ερώτησης είναι το παρακάτω:


Οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου τελείωσαν και τα αποτελέσματα ήδη έχουν αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου σας. Πέραν όμως από τους πίνακες με τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά κόμμα, στην κεντρική ιστοσελίδα εμφανίζεται και ο εκλογικός χάρτης της επικράτειας, όπου κάθε περιφέρεια χρωματίζεται με το χρώμα του κόμματος που εξασφαλίζει την πρώτη θέση.
Με βάση λοιπόν τα εκλογικά αποτελέσματα, αντί η μέχρι σήμερα χρωματική αποτύπωση του χάρτη, τουλάχιστον στην περιοχή του Αιγαίου, να ανταποκρίνεται στα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία στις εκλογικές περιφέρειες των Κυκλάδων, της Σάμου και της Λέσβου, έδωσαν την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται μια τελείως ψευδής εικόνα, όπου σε ολόκληρο το Αιγαίο υπερτερεί η ΝΔ.
Επειδή παρά τις διαμαρτυρίες μας, οι οποίες είχαν και αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου σας κ. Ιωαννίδη και επειδή η ψευδής αυτή χρωματική αποτύπωση, παραπλανεί και διασύρει την αντικειμενικότητα της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου εσωτερικών της χώρας, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός
Α) τι μέτρα θα πάρει έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η πραγματική εικόνα του εκλογικού χάρτη της χώρας;
Β) αν θα καταλογισθούν συγκεκριμένες ευθύνες γι αυτή την παραπλανητική εικόνα της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου, που διασύρει τη χώρα, τόσο προς τα μέσα, όσο και διεθνώς;

                                                                                           

               Οι ερωτώντες βουλευτές
                                                                                       Νίκος Συρμαλένιος, Κυκλάδων
                                                                                       Αγνή Καλογερή, Σάμου
                                                                                       Γιάννης Ζερδελής, Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: