slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αιχμηρή απάντηση Ψαρρά σε σχόλια Ν Μπαμπούνη και του τέως Δημάρχου Ν.Βασιλάκη για τον Βασ. Κρασσά

τέως Δήμαρχος  Ν.Βασιλάκης-Ν. Μπαμπούνης 
Απόστολος Κ. Ψαρράς
Σχετικά με τα σχόλια του Ν. Μπαμπούνη και του Ν. Βασιλάκη για την απάντηση τουΒασ. Κρασσά.
Κατ' αρχάς να παρατηρήσω ότι πέσαμε σε... "εγγράμματους" και "σπουδασμένους" οι οποίοι κατάλαβαν αμέσως (τι ικανότητα αλήθεια!), ότι η "απάντηση" του Β. Κρασσά δεν ήταν γραμμένη από τον ίδιο, λες και δεν ξέρανε ότι το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου το τελείωσε παρακολουθώντας μαθήματα, μόνο όταν μπορούσε να μην πηγαίνει στη...

"βόσκα"! Ο ένας μάλιστα μεγαλόψυχος του κάνει τη χάρη και "δεν στέκεται στο καθ'υπαγορευσιν", ενώ ο άλλος αφού τον αποκαλεί "περισπούδαστο", (τι ήθελε να πει άραγε;) στη συνέχεια λέει ότι κατάλαβε ποιος είναι ο "σπόνσοράς" του και αναφέρει εμένα. Υποθέτω ότι και οι δύο επιφυλλάσσονται να μας καταθέσουν τους τίτλους σπουδών τους (γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά εισαγωγής σε Πανεπιστήμιο - ο ένας ξέρει καλά τι λέω - έστω και αν δεν ακολούθησε φοίτηση.), για να ξέρουμε και εμείς αν έχομε τις δυνατότητες να συζητάμε μαζί τους, ή πρέπει να ψάξουμε για κανένα... "σπόνσορα"! Θεωρούν λοιπόν οι δύο "δημοκράτες" επιλήψημο το γεγονός ότι βοηθάμε τον Βασ. Κρασσά να διατυπώσει σε μια επιστολή τις απόψεις του, ώστε να είναι δυνατή η ενημέρωση αυτών που έχουν κάποια σχέση με τις νέες μορφές επικοινωνίας, αφού ο ίδιος δεν έχει τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις. Διότι για τις δυνατότητες του Βασ. Κρασσά στις προφορικές αντιπαραθέσεις, έχουν και οι δύο μεγάλη αλλά πικρή γι' αυτούς εμπειρία, αφού χρόνια τώρα επανειλλημένως τους έχει αποστομόσει στη "Γέφυρα" για να μην πω, ότι τους έχει αναγκάσει να φύγουν κάτω απο τα γέλια και τις αποδοκιμασίες των συγχωριανών!
Δυσκολεύτηκε αλλά στο τέλος κατάλαβε ο Νικ. Βασιλάκης, σε ποιους απευθύνεται ο Β. Κρασσάς. Προσπαθεί να βάλει στη ίδια θέση με τον ίδιο και τους... ανθρώπους του, τον συνδυασμό "Πολίτες για τα νησιά μας", τα στελέχη του οποίου και κυρίως ο κ. Βασ. Θεωνάς, λόγω επιστημονικής κατάρτισης γνωρίζει πολύ περισσότερα για το θέμα του ΣΜΑ και μάλιστα είπαν ότι θα κάνουν και σχετικές προτάσεις, χωρίς να... κραυγάζουν από την αρχή ως το τέλος! Τα περί "οικολογίας" του Βασ. Κρασσά είναι κάτι για το οποίο, λόγω της πράγματι υπερβολικής... ευαισθησίας των ανθρώπων αυτών σε παρόμοια θέματα, όλοι μας τους ασκούμε σκληρή κριτική.
Το αν "στράβωσαν" το χωριό τα έργα που έκανε (πλην της Βρύσης των Αριών), ας ρωτήσει όποιον σοβαρό άνθρωπο θέλει και όχι βεβαίως τα άτομα που είχε δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια που δεν τα άφηνε ούτε τη γνώμη τους να πούνε, παρά μονάχα τον λιβάνιζαν, μέχρι τη χρεωκοπία του κόμματός τους! Τότε μπορεί να αντιληφθεί - δεν το συνηθίζει βέβαια - τη ζημιά που έχει κάνει στο Φιλώτι.

Περί "έδρας του Δήμου Δρυμαλίας" ο συνήθως λαλίστατος Ν. Βασιλάκης ούτε κουβέντα!

Χωρίς να το θέλει όμως - έτσι τουλάχιστον πιστεύω - ο Ν. Μπαμπούνης τον... αδειάζει κανονικά, αφού προσπαθώντας να διαχωρίσει τάχα τη θέση του γράφει: "αγωνιζόμαστε τότε κυρίως απέναντι σε ομοϊδεάτες μας γιατι πιστεύαμε ότι έχουν λάθος αντίληψη και λάθος πρακτική" Σε ποιους αναφέρεται άραγε ο Ν. Μπαμπούνης;
Πριν μας πει για τη "διαφάνεια" ο Ν. Βασιλάκης, δεν κάνει τον κόπο να μας πει πόσες και ποιες επιδοτήσεις μέσω της "ΑΡΙΑΔΝΗ" ΑΕ, δόθηκαν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER II για επιχειρήσεις και ξενώνες όταν ήταν Δήμαρχος ο ίδιος και ποιοι χρησιμοποίησαν τα λεφτά που πήραν χάρισμα, για να κάνουν αυτό που προέβλεπαν οι συμβάσεις και ποιοι τα πήραν και έφτιαξαν παρανομα τα σπίτια τους σε στυλ ΛΙΑΠΗ στο Καρπενήσι, όταν άλλοι δανείζονταν από τις τράπεζες με τόκο και πληρώνουν μέχρι σήμερα; Με ονόματα και διευθύνσεις βεβαίως! Απόστολος Κ. Ψαρράς

νικος μπαμπουνης αγαπητε φιλε βασιλη κρασσα!το κειμενο που δημοσιευεις{δεν στεκομαι στο καθ'υπαγορευσιν}εμπεριεχει μια λαθος αντιληψη!τα γεγονοτα δεν τα παρακολουθουμε αλλα συμμετεχουμε ενεργα,αποκαλυπτουμε προθεσεις και πραξεις,χτυπαμε και γροθια στο μαχαιρι αν χρειασθει,προκειμενου να ειμαστε συνεπεις στις αποψεις μας και σε αυτα που λεμε στην κοινωνια!σου θυμιζω οτι εχω δωσει δειγματα γραφης ,οταν μεσα απο την εφημεριδα το φιλωτι την περιοδο της ονοματοδοσιας και τηςεδρας του δημου Δρυμαλιας μαζι με τον αειμνηστο αγαπημενο φιλο λιανο βλασερο και την υπολοιπη εξαιρετικη και εντιμη ομαδα συνεργατων δωσαμε αγωνα και,ευαισθητοποιησαμε τους πολιτες,δεν μιλαω λοιπον εκ του ασφαλους και απο τον καναπε μου .αλλωστε γνωριζεις εσυ ο ιδιος οτι ειμαι και παραμενω στην πρωτη γραμμη του αγωνα για το χωριο και τη ναξο!αγωνιζομαστε τοτε κυριως απεναντι σε ομοιδεατες μας γιατι πιστευαμε οτι εχουν λαθος αντιληψη και λαθος πρακτικη!το ιδιο πρεπει να κανεις και συ ανεξαρτητα ποιος ειναι απεναντι σου!θυμησου οτι τους δινεις δεν σου δινουν!πρωτα το χωριο και τα παιδια μας βασιλη και μετα αυτοι που παιρνουν αποφασεις για μας χωρις εμας!αφου ειναι ετσι!αγωνας λοιπον !για καλυτερη ζωη!για να μην περασουν οι σχεδιασμοι τους!σκουπιδια ειναι αυτοι που θελουν να τα φερουν μεσα στα σπιτια μας οχι αυτοι που το αποκαλυπτουν!αγωνας λοιπον φανερος και στο φως!ποιοι, που, ποτε, γιατι..να μαθαινουν οι φιλωτιτες!
Nikolas Vasilakis είπε...Προσπαθώ, αλλά δύσκολο να καταλάβω, σε ποιους απευθύνεται με το παραπάνω κείμενο του, ο «περισπούδαστος», εκτός των άλλων και στα περιβαλλοντικά, πρόεδρος του Φιλωτιού.
Από τη μια δείχνει τους Φιλωτίτες Βασίλη Βρούτση και Βασίλη Θεωνά, που πρώτοι κατήγγειλαν το θέμα του ΣΜΑ στις Ρίκες, χωρίς να ξέρουν οι «άσχετοι» τι είναι αυτό για το οποίο διαμαρτύρονται.
Από την άλλη φαίνεται ότι δείχνει εμένα, επειδή θεωρεί, όπως και ο «σπόνσορας» του Απ. Ψαρράς, ότι με τα έργα που έκανα «στράβωσα» το χωριό. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι από αγάπη για το χωριό τους και προκειμένου να το ξεστραβώσουν, όχι μόνο δεν έκαναν κανένα έργο, αλλά προσπάθησαν να αχρηστεύσουν και αυτά που είχαν γίνει. Αυτή ήταν η ζηλευτή προσφορά των οκτώ χρόνων τους στο Φιλώτι, για την οποία νοιώθει υπερήφανος ο κ. Κρασσάς και την οποία μας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και διαφάνεια για ακόμη πέντε χρόνια. Για τη διαφάνεια θα τα πούμε σύντομα και μένω εδώ, επειδή η γραφή, το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του, δεν αξίζουν παρά πέρα σχολιασμού.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Αντί απάντησης
Ουδέποτε εδώ και τριάντα χρόνια απάντησα στον Απ. Ψαρρά στις χυδαιολογίες, τις συκοφαντίες και τις ύβρεις του εναντίον μου. Του απαντούσε πάντα το τεράστιο έργο που κάναμε και για το οποίο έχει πάθει ψυχολογικό πατατρακ. Το βρίσκει μπροστά του όπου και αν κινηθεί στην περιοχή του Φιλωτιού και στη Δρυμαλιά μετά και υποφέρει. Βέβαια τα «κονόμησε» για τα καλά και φυσικά νόμιμα, αφού ήταν ο εργολάβος των περισσότερων έργων, τα οποία τώρα λέει ότι στράβωσαν το τόπο μας. Με αυτή την έννοια πράγματι «έκανε πολλά έργα» και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε !!
Στις προφορικές αντιπαραθέσεις με τον Βασ. Κρασσά λέει πως μας έχει κατατροπώσει. Διάλογο και αντιπαράθεση με τον Κρασσά δεν είχαμε ποτέ, για τον απλούστατο λόγο ότι για επτά χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία ουδέποτε έκαναν μια λαϊκή συνέλευση ή ανοικτή δημόσια συζήτηση για προγραμματισμό ή απολογισμό του ανύπαρκτου έργου τους, φαίνεται από συμπόνια στο πρόσωπο μου για να μη με κατατροπώσουν.
Τους ανήθικους υπαινιγμούς του Απ. Ψαρρά, πάνω σε θέματα διαφάνειας, εντιμότητας και ηθικής μου, ας τολμήσει να τους κάνει με σαφήνεια και χωρίς υπονοούμενα. Δεν το κάνει ο θρασύδειλος επειδή ξέρει πολύ καλά ότι η δικαιοσύνη θα τον περιποιηθεί, όπως τον έχει περιποιηθεί δύο φορές με καταδικαστικές αποφάσεις. Το 2010 που ο ίδιος ήταν πρόεδρος της ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε. είχε στη διάθεση του όλα τα στοιχεία των υποτιθέμενων παρανομιών και θα μπορούσε να τα δημοσιοποιήσει. Αντ’ αυτού την περίοδο εκείνη βρισκόμενος ως κατηγορούμενος στο Εφετείο, για σε βάρος μου συκοφαντίες πάνω σε θέματα ηθικής και μη έχοντας κανένα αποδεικτικό στοιχείο, κατέθεσε στο δικαστήριο στις 14-4-2010 δήλωση, την οποία δημοσίευσε και στην εφημερίδα του, όπου ανέφερε.
Οι σε βάρος του κ. Βασιλάκη Νικολάου χαρακτηρισμοί μου, δεν αποτελούν αληθινά γεγονότα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τους ανακαλώ και αναγνωρίζω ότι ο κ. Βασιλάκης με τον οποίο έχω συνεργαστεί όταν ήταν πρόεδρος της κοινότητας Φιλωτίου και δήμαρχος Δρυμαλίας, εξ όσων εγώ γνωρίζω είναι έντιμος και ηθικός.
Καταλαβαίνετε γιατί δεν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο μαζί του. Για τα θέματα του Δήμου και του Φιλωτιού τους προκαλώ και τους προσκαλώ μόνο σε ανοικτές δημόσιες συζητήσεις.

πολίτης είπε...

Αγαπητέ κ. Ψαρρά,
Αρνούμαι να σας ακολουθήσω στον κατήφορο που έχετε πάρει .
Είμαι όμως υποχρεωμένος να απαντήσω σε κάποιες απορίες που προφανώς έχετε.
1. Το «καθ΄υπαγόρευσην» σημαίνει ότι ο κ. Β. Κρασσάς υπαγορεύει και κάποιος άλλος γράφει .
2. Οι τίτλοι σπουδών μου είναι στη διάθεσή σας , πείτε μου πότε και που.
3. Η άποψή μου είναι καθαρή και ξάστερη στο θέμα της έδρας , αρκεί να διαβάσετε και το δεύτερο σχόλιο μου στο naxios.blogspot.gr/ ακριβώς κάτω από το πρώτο .
4. Τα σχόλιά μου προς τον Β. Κρασσά είναι παραινετικά σχετικά με την γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει για τα σκουπίδια και όχι υβριστικά , ούτε συκοφαντικά. Άλλωστε , δεν το συνηθίζω.
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα . Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω.
Διατελών μετά τιμής,
Νίκος Μπαμπούνης
Φιλωτίτης
Γεωπόνος ΤΕ
Μηχανικός Βιοσυστημάτων

πολίτης είπε...

για τα σκουπιδια θα μας πειτε κατι κ.Ψαρρα;Νικος Μπαμπουνης