Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

ΙΕΡΙΣΣΟΣ Ε; ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ: Οπαδοί της ΑΕΚ ξυλοφόρτωσαν αναρχικούς και ΣΥΡΙΖΑίους που αντιδρούν στην κατασκευή γηπέδου...

Προσέξτε την αγανάκτηση των αναρχοάπλυτων ΣΥΡΙΖΑίων για το ότι ο νεοεκλεγείς ΣΥΡΙΖΑίος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας δεν μπορούσε να μπει στο Δημαρχείο, ενώ οι ΑΕΚτζήδες του έλεγαν να μην ξαναεμφανιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια... όταν τα κάνουν στον Πάχτα πανηγυρίζουν, ενώ τώρα ζητούσαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να μπορέσουν να μπούνε στο Δημαρχείο... Μωρέ τι μας λέτε; Και να δείρει η Αστυνομία πολίτες που διαμαρτύρονται; Άκου πράματα που ζητάνε οι ΣΥΡΙΖΑίοι!! Καλά δεν ξέρουν ότι το δικαίωμα της διαμαρτυρίας είναι ιερό; Τι όχι;;

Οπαδοί της ΑΕΚ ξυλοφόρτωσαν αναρχικούς και συριζαίους που αντιδρούν στην κατασκευή γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια

Οπαδοί της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της Δεκελείας, από την πλατεία Πατριάρχου μέχρι το αναρχικό στέκι της “Στρούγκας”, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο, όπου...στις 6:30 το απόγευμα είχε καλέσει την προσυγκέντρωσή του το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών.

Όταν μια ομάδα δεκαπέντε ατόμων έφτασε στο δημαρχείο, δέχτηκε επίθεση από ομάδα τριάντα περίπου οπαδών της ΑΕΚ. Τραυματίστηκαν τρεις. Η αστυνομία, με επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή και αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ παραταγμένες στα γύρω στενά.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, που έφτασε κάποια στιγμή στο χώρο, δέχτηκε ύβρεις και προπηλακισμούς, ενώ οι οπαδοί, πρόσεχαν να μην τον χτυπήσουν κάποιοι πιο θερμοκέφαλοι που τον έβριζαν λέγοντάς του ότι δεν θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια.

Μετά από λίγη ώρα αποχώρησε ο δήμαρχος, και μια ομάδα περίπου εκατό ατόμων άρχισε να τρέχει στα πρώτα μέτρα της οδού Επταλόφου μετά τη Δεκελείας, για να επιτεθεί σε κάποια άτομα του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια επιτέθηκαν με λοστούς και έσπασαν τα ρολά στο υπό κατάληψη κτίριο από αναρχικούς της “Στρούγκας”.

makeleio.gr

Διαβάστε παρακάτω και πώς περιγράφουν τα γεγονότα οι ακροαριστεροί που κλαίγονται ότι τους κάναν ότι κάνουν στην Ιερισσό... 

Οι ορδές του ιδιωτικού στρατού παρατάχθηκαν από τις 6 το απόγευμα κατά μήκος της Δεκελείας, από την πλατεία Πατριάρχου μέχρι το στέκι της «Στρούγκας», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο, όπου στις 6.30 είχε καλέσει την προσυγκέντρωσή του το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών.

Η αστυνομία, με επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή και αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ παραταγμένες στα γύρω στενά, παρακολουθούσε απαθώς τις προετοιμασίες των τραμπούκων. Οταν η πρώτη ομάδα ατόμων έφτασε στο δημαρχείο, δέχτηκε επίθεση από ομάδα τριάντα περίπου τραμπούκων. Τραυματίστηκαν τρεις.

Σε λίγο, παρέταξαν τα ΜΑΤ δήθεν για να προστατεύσουν τους κατοίκους που πύκνωναν. Οι τραμπούκοι παρατάχθηκαν απέναντι, έβριζαν, απειλούσαν, πετούσαν μπουκάλια.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Α. Βασιλόπουλος, που έφτασε κάποια στιγμή στο χώρο, δέχτηκε ύβρεις και προπηλακισμούς, ενώ οι τέσσερις μπράβοι που έκαναν όλο το κουμάντο, πρόσεχαν να μην τον χτυπήσουν διάφοροι αφιονισμένοι που με μπουκάλια μπύρας στο χέρι και τα μάτια κατακόκκινα ορμούσαν από καιρού εις καιρόν και προσπαθούσαν να διασπάσουν την ομήγυρη που ήταν γύρω από τον δήμαρχο, βρίζοντάς τον χυδαία και απειλώντας τον, ότι δεν θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια.

Η αστυνομία όλη αυτή την ώρα ήταν δίπλα στον Α. Βασιλόπουλο και του ζητούσε να φύγει από το χώρο!

'Οση ώρα αυτή η ομάδα έβριζε τον δήμαρχο, μια άλλη ομάδα διευθυνόμενη από τους τέσσερις επικεφαλής μπράβους, πέρασε ανάμεσα από τα ΜΑΤ, οι άντρες των οποίων δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για να την εμποδίσουν (προηγουμένως, αυτοί οι ίδιοι εμπόδιζαν κατοίκους να φτάσουν στο δημαρχείο).

Επιτέθηκαν στους κατοίκους με μπουνιές, κλωτσιές, κράνη, μπουκάλια, ενώ κάποιοι κρατούσαν στα χέρια τους κομμάτια από μάρμαρα. Όσο οι κάτοικοι οπισθοχωρούσαν, οι τραμπούκοι έσπαγαν σκαλοπάτια από παρακείμενα κτίρια και τους τα πετούσαν, πάντα υπό τα απαθή βλέμματα του αστυνομικού διευθυντή και των ΜΑΤ.

Μετά από λίγη ώρα και ενώ η αστυνομία απομάκρυνε, σχεδόν σηκωτό, τον Α. Βασιλόπουλο, μια ορδή περίπου εκατό τραμπούκων άρχισε να τρέχει στα πρώτα μέτρα της οδού Επταλόφου μετά τη Δεκελείας, για να επιτεθεί σε κάποια άτομα «του ΣΥΡΙΖΑ», όπως κραύγαζαν.

Δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τι έγινε, σε πέντε λεπτά όμως έφτασε ασθενοφόρο της κλινικής «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» και παρέλαβε τραυματίες. Η αστυνομία ήταν εκεί και παρακολουθούσε απαθώς τις ορδές να λιντσάρουν ανθρώπους που έτυχε να περνούν και τους είχαν σταμπάρει.

Οταν τελείωσαν και μ’ αυτό, επιτέθηκαν με λοστούς και έσπασαν τα ρολά στο κτίριο της «Στρούγκας». Μπήκαν μέσα και άρχισαν τους βανδαλισμούς.

Μπροστά μας ο αστυνομικός διευθυντής τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική ζητώντας της να στείλει όχημα γιατί θα βάλουν φωτιά! Και πάλι η αστυνομία δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να τους εμποδίσει. Δύο άτομα που βρέθηκαν στο χώρο τον υπερασπίστηκαν και μόνο τότε η αστυνομία τους… παρακάλεσε να αποχωρήσουν.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα, αργά το απόγευμα, οπότε και είχε προγραμματιστεί από το Συντονιστικό η διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης, στην πλατεία Πατριάρχου, για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, που περιλαμβάνει το πολύκροτο άρθρο για το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεκάδες οπαδοί είχαν καταλάβει από νωρίς την πλατεία και παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι οπαδοί άρχισαν να πετούν στον κόσμο αυγά και να τους γρονθοκοπούν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις.

Επίθεση δέχθηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος προσέτρεξε στο σημείο λίγο πριν τις 7, δέχθηκε προπηλακισμούς και απειλές και εντέλει φυγαδεύθηκε από την αστυνομία. Η επίθεση συνεχίστηκε με κάψιμο κάδων, ενώ σύμφωνα με «το Κόκκινο» έβαλαν φωτιά και στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Στρούγκα».

Κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας καταγγέλλουν ότι την ευθύνη για τη συγκέντρωση και την κατάληψη της πλατείας από τους οπαδούς φέρει η ίδια η Original.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας είχε καταγγείλει την «αντισυγκέντρωση» των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ για το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, λέγοντας ότι είναι «η πέμπτη φορά στους τελευταίους εννέα μήνες που οι οπαδοί της ΑΕΚ παρεμβαίνουν δυναμικά στα τεκταινόμενα της πόλης κατ” αυτόν τον τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :