slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΠΑΡΔΑΝΗ - ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ Ομόφωνα Αθώοι από το Εφετείο Σύρου

  Ομόφωνα  Αθώοι κρίθηκαν από το Εφετείο Σύρου  ο  πρώην Δήμαρχος Δρυμαλίας Γιάννης   Μπαρδάνης   και ο προϊστάμενος  Τεχνικών Υπηρεσιών του πρώην Δήμου Δρυμαλίας  και σήμερα  του   Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης   Ζουγανέλης. Για την  υπόθεση της  ρύπανσης  και μόλυνσης  της κολυμβητικής περιοχής του Απόλλωνα Νάξου από τα λύμματα του ΒΙΟΚΑ.
Και οι δυο βρεθήκαν   κατηγορούμενοι  μετά  από  ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Νάξου τον Αύγουστο του 2007 και την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη  του Εισαγγελέα που ακολούθησε τόσο στο πρώην Δήμαρχο Δρυμαλίας Γιάννη  Μπαρδάνη  όσο και στον......
 προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του πρώην Δήμου Δρυμαλίας  και σήμερα  του   Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη  Ζουγανέλη για ρύπανση   και μόλυνση  της κολυμβητικής περιοχής του Απόλλωνα Νάξου από τα λύμματα του ΒΙΟΚΑ.  Η υπόθεση εκδικάστηκε την  Τετάρτη 9/10/2013 από το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου Σύρου με τον  Εισαγγελέα  να  προτείνει  την ενοχή των κατηγορουμένων χωρίς ελαφρυντικά για ρύπανση με ποινή φυλάκισης 8 μηνών και απαλλαγή από την κατηγορία για μόλυνση, λόγω παραγραφής του συγκεκριμένου αδικήματος με νόμο. Το δικαστήριο, δεχόμενο ως ελαφρυντικό μόνο τον πρότερο έντιμο βίο των κατηγορουμένων, επέβαλε σε κάθε ένα φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή. Οι κατηγορούμενοι είχαν προσφυγή κατά της απόφασης στο Εφετείο Σύρου, με τον   Εισαγγελέα αυτή τη φορά να προτείνει  τη αθώωση όχι λόγο παραγραφή, άλλα διότι  σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουνε γίνει από όλες τις υπηρεσίες και το ΥΠΕΚΑ  δεν υπάρχει υπέρβαση στα όρια για την σωστή λειτουργία και ότι  δεν  προκύπτει με κάποιο τρόπο και μέτρηση υποβάθμιση του περιβάλλοντος κρίνοντας έτσι τις ποινές που είχαν αποδοθεί στον πρώην Δήμαρχο Δρυμαλίας Γιάννη Μπαρδάνη και τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του πρώην Δήμου Δρυμαλίας Ζουγανέλη και σήμερα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη ως  αβάσιμες και τους κατηγορούμενους  ομόφωνα αθώους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: