slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου "Ο Άγιος Γεώργιος"

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

Μετά από προφορική συζήτηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού "Ο Απίκραντος" αποφασίστηκαν να γίνουν από κοινού οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που έχουν ως εξής:



1) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRUNDTVIG Learning Partnership «Re-discovering games, Culture and Tradition, RE-ACT» (Ξανα-ανακαλύπτοντας τα παιχνίδια, τον πολιτισμό και την παράδοση).

Από 6/8/2014 έως 11/8/2014, θα πραγματοποιηθεί το 2ο μέρος της σύμπραξης της διακρατικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Λιθουανία, στο πλαίσιο «Δια Βίου Μάθησης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Θα υλοποιηθούν δράσεις όπως αυτές έχουν καθοριστεί από την ομάδα εργασίας του προγράμματος, με την συμπαράσταση των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού.

Η Ομάδα Εργασίας στη πόλη Dinan

"Δράση" με παραδοσιακά Γαλλικά φαγητά
2) ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ


Το Σάββατο 9/8/2014 στις 9:00 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ», δίνουμε ραντεβού για διασκέδαση στο καθιερωμένο Κυνηδαριώτικο ξεφάντωμα, με νησιώτικη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τους συγχωριανούς μας μουσικούς Στέλιο και Βασίλη Κλουβάτο, Βασίλη Κουτελιέρη και το συγκρότημά τους. 

Κυνηδαριώτικη παρέα

Στέλιος Κλουβάτος-Βασίλης Κουτελιέρης-Βασίλης Κλουβάτος
 3) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΝΑΞΙΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 

Άλλη μια χρονιά μετά από πρόταση πολλών κατοίκων του χωριού μας, διοργανώνουμε την Δευτέρα 18/8/2014, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ», βραδιά με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια και τη συμμετοχή μουσικών και χορευτικών Ναξιώτικων συγκροτημάτων. 

Κυνηδαριώτες χορευτές 


















                                                   4) ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το τριήμερο υγείας όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο, περιλαμβάνει: 

α) Τετάρτη 20/8/2014, στις 9:00 το βράδυ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ημερίδα-συζήτηση με επίκαιρο ιατρικό θέμα από τον συντοπίτη μας Ενδοκρινολόγο Ιατρό Ιωάννη Ν. Λεγάκη. 
β) Πέμπτη 21/8/2014 και Παρασκευή 22/8/2014, από 5:00 το απόγευμα έως 9:00 το βράδυ, διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», στην ΑΙΘΟΥΣΑ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ στην πλατεία. Ο Σύλλογος Κεραμωτής Νάξου, μας ενημέρωσε ότι θα συμμετέχει και θα στηρίξει την αιμοδοσία. 
Από την περσινή αιμοδοσία
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Απίκραντος"

5) ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 
Την Κυριακή 24/8/2014, στις 9:00μ.μ. θα γίνει παρουσίαση των βιβλίων του Μανόλη Κατσούρη και Γιάννη Διακονικολάου (Εκδόσεις του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος») και παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του ημερολογίου που θέμα του φέτος ήταν οι εκδόσεις των πολιτιστικών συλλόγων.

Σύντομα θα δημοσιευθεί και το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού και θα γίνει ενημέρωση για κάθε εκδήλωση ξεχωριστά. 


Ο σύλλογός μας, συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) όπως μας ενημέρωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Σκουλάξινος και έχουν προγραμματιστεί. Αναλυτικότερα:



1) Στις 13/7/2014 (παραμονή του Αγίου Νικοδήμου) στο Γαλάτσι ο καθιερωμένος Εσπερινός στο Ναό δίπλα από το Ναό της Αγίας Γλυκερίας και στη συνέχεια γλέντι στο γήπεδο μπάσκετ στο Παλαιό Τέρμα.
 
2) Στις 10/8/2014 στο ανοιχτό θέατρο Φιλοτίου Νησιώτικη Βραδιά με χορευτικά του νησιού και τη συμμετοχή του συλλόγου μας με μουσικοχορευτικό συγκρότημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: