slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με 86 μέλη η Πανελλήνια Επιτροπή - Πρώτος σε ψήφους ο Κοντοπίδης, τρίτος ο... Τσίπρας!


Με ανάταση καρτών από πλευράς των συνέδρων, το «Ποτάμι» όρισε σήμερα και τυπικά ως επικεφαλής -ο όρος προτιμήθηκε από τον αντίστοιχο του «προέδρου»- τον ιδρυτή του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη.
Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ιδρυτικού Συνεδρίου, το απόγευμα της Κυριακής, ορίστηκε επίσης ότι τα μέλη του κόμματος χαρακτηρίζονται με τον όρο «εθελοντές».
Το σώμα, το οποίο συνεδρίαζε στο.... Λαύριο από την Παρασκευή, ενέκρινε το καταστατικό του κόμματος, το κείμενο θέσεων, καθώς και το κείμενο συμπερασμάτων.

Εν τω μεταξύ, 86 θα είναι τελικά τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής του Ποταμιού, τα οποία εξελέγησαν από τους 466 συνέδρους, που ψήφισαν συνολικά για την ανάδειξη του οργάνου.



Ο αριθμός αυτός προκύπτει από την εξομάλυνση, που προβλέπεται στο καταστατικό του κινήματος, προκειμένου να υπάρχει η ποσόστωση ανά φύλο (58 άνδρες και 28 γυναίκες), αλλά και για να εκπροσωπούνται και όλοι οι νομοί της χώρας, από τους οποίους προήρθαν υποψηφιότητες. Η τροπολογία αυτή προστέθηκε στο καταστατικό κατόπιν πρότασης των συνέδρων.

Στην Πανελλήνια Επιτροπή προστίθενται και οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού, όπως επίσης προβλέπει το καταστατικό. Η Πανελλήνια Επιτροπή θα συγκληθεί άμεσα, προκειμένου να εκλέξει τη Συντονιστική Επιτροπή.

Πρώτος σε ψήφους στην Πανελλήνια Επιτροπή αναδείχθηκε ο 31χρονος ακτιβιστής για την προάσπιση των δικαιωμάτων ασθενών, Δημήτρης Κοντοπίδης.

Ο κ. Κοντοπίδης, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο -ασθένεια από την οποία πάσχει και ο ίδιος- και σπουδάζει αρχιτεκτονική στο Εθνικο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συγκέντρωσε 183 ψήφους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση με 128 ψήφους τη δημοσιογράφο Χριστίνα Ταχιάου.

Έκπληξη αποτέλεσε η εκλογή στην τρίτη θέση με 123 ψήφους του (συνώνυμου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) Αλέξανδρου Τσίπρα.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:



Ανοίγματα από Ψαριανό, Τατσόπουλο, Καμίνη και Μπουτάρη
Ασφαλώς, από το τριήμερο συνέδριο ξεχώρισαν οι ομιλίες των Πέτρου Τατσόπουλου και Γρηγόρη Ψαριανού, οι οποίοι έκαναν άνοιγμα προς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς και τα μηνύματα των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη, οι οποίοι επιδοκίμασαν το πολιτικό εγχείρημα Θεοδωράκη.




ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: