slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κεντρική ομιλία του Α. Σπηλιωτόπουλου


Η κεντρική προεκλογική ομιλία της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ στην Αθήνα.
Στο κατάμεστο στάδιο, παρουσία περισσότερων από 5.000 Αθηναίων εντός και εκτός του γηπέδου, παρέστησαν μεταξύ άλλων υπουργοί, βουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και προσωπικότητες του Πολιτισμού και της Επιχειρηματικότητας. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, βουλευτές, όπως η κ. Άννα Καραμανλή, ο κ. Βασίλης Κικίλιας, ο κ. Γιώργος Καραγκούνης καθώς και η βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κ.α.




Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος έθεσε τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής του για την Αθήνα της επόμενης πενταετίας, μίλησε για τον απερχόμενο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη και την απουσία του από τα προβλήματα της πόλης και προχώρησε σε ανοικτό κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση προς όλες τις κατευθύνσεις ενόψει της εκλογικής μάχης που έρχεται.

Τα βασικά σημεία της κεντρικής ομιλίας του Α. Σπηλιωτόπουλου 

· Η Αθήνα σπάει το φαύλο κύκλο της ατελείωτης δικαιολογίας. Ενώνει τις δυνάμεις της. Πάνω και πέρα από τις ιδεολογικές αναφορές του χθες. Πάνω και πέρα από τις ετικέτες και τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Γιατί οι πολίτες τα αντιμετωπίζουν το ίδιο, από κοινού. Χωρίς διακρίσεις με το τι κόμμα ψήφισαν οι συμπολίτες μας, στις τελευταίες εκλογές. Οι λύσεις δεν ξεχωρίζουν από τα κομματικά φλάμπουρα.

· Όλοι μας, όπου κι αν κατοικούμε θέλουμε να ξεφύγουμε από το σιγανό καμίνι της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας, του παραεμπορίου, της έλλειψης ελέγχου, της βρώμικης και σκοτεινής γειτονιάς, του σπασμένου πεζοδρομίου, της διαλυμένης παιδικής χαράς, της ερειπωμένης πλατείας, της έλλειψης αισθητικής, της απουσίας κοινωνικής αλληλεγγύης στους αδύναμους και στην τρίτη ηλικία, της ομηρίας της Αθήνας από μια χούφτα επαγγελματιών της διαμαρτυρίας που διεκδικούν τα συμφέροντα τους εις βάρος των δικαιωμάτων των πολλών. Αλλά έχουμε δικαιώματα και οι πολλοί. Όλοι εμείς. Η πλειοψηφία. Οι Αθηναίοι που θέλουν την πόλη τους πίσω.




· Στις 18 Μαΐου είναι το πρώτο μας δημοψήφισμα της ελεύθερης Αθήνας.
 Λέμε «Ναι» στα δικαιώματα της Αθήνας. Λέμε «Ναι» στα δικαιώματα των Αθηναίων. «Ναι» στα ξεχασμένα δικαιώματα των πολιτών να ζουν σε καθαρή, φωτεινή και ασφαλή πόλη. «Ναι» στα δικαιώματα των επαγγελματιών που πληρώνουν τους φόρους τους αλλά έχουν το παραεμπόριο έξω από το μαγαζί τους. Λέμε «Ναι» στο δικαίωμα της εργασίας. Της ζωής με αξιοπρέπεια. Όχι ότι περισσεύει από τα άδεια δημόσια ταμεία. Και αυτά τα δικαιώματα, τα ξεχνάει ο «Συνήγορος της ακυβέρνητης πολιτείας». Τα ξεχνάει ο κ. Καμίνης.

· Λέμε «Ναι» στην ανοιχτή πόλη. Και ανοιχτή πόλη, σημαίνει τέλος στα γκέτο. Σημαίνει να είμαστε ελεύθεροι και ασφαλείς. Σημαίνει τέλος στην λαθρομετανάστευση. Λέμε «Ναι» στην εξωστρέφεια, σε μια πόλη ανοιχτή στον κόσμο, στην επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις. Λέμε «Ναι» σε όσους μπορούν να βοηθήσουν την Αθήνα. Στη συνεργασία, στη συνεννόηση, στις συμπράξεις του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα για να βρεθούν οι πόροι για κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτή την ανοιχτή οπτική, δεν την έχει, δεν την πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σακελλαρίδης. Δεν την έχουν όσοι ζητούν την απόσυρση της αστυνομίας από το κέντρο της Αθήνας. Της χωροθέτησης συνεπώς της νομιμοποίησης του παραεμπορίου. Της σπατάλης με τις αθρόες προσλήψεις ημετέρων.



· Λέμε «Ναι»... να είναι η Αθήνα η πόλη της ζωής μας. Και αυτό σημαίνει ότι την ακούμε. Ακούμε την ανάγκη της να προχωρήσει μπροστά. Να ενωθεί με τον νέο της Δήμαρχο. Να υπερβεί τα μικρά του καθενός για να πετύχει το μεγάλο. Και αυτό δυστυχώς, πραγματικά δυστυχώς, δεν θέλει να το ακούσει ο κ. Κακλάμανης.

· Σε όλα αυτά που εμείς λέμε «Ναι» κάποιοι λένε «Όχι». Το μεγαλύτερο και το πιο σκληρό «όχι», το πιο άδικο και το πιο διαπλεκόμενο το λέει ο απερχόμενος δήμαρχος. Ο απερχόμενος Δήμαρχος είναι αυτός που αρνείται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα δικαιώματα των Αθηναίων. Το λέει με την απουσία του, με το χαμήλωμα της φωνής αλλά και εκκωφαντικά στις πράξεις. Το λέει με την απουσία έργου. Το λέει με ότι ξόδεψε τέσσερα χρόνια από τη ζωή μας, από τη ζωή της Αθήνας και δεν άφησε ούτε ένα έργο. Το λέει με το γεγονός ότι δεν υπερασπίστηκε την πόλη. Δεν ύψωσε ποτέ ανάστημα. Δεν προσπάθησε καν. Σαν να «βολεύτηκε».

· Δεν του φταίξε η κρίση του Καμίνη. Άλλωστε ήταν συνήγορος στην λογική «λεφτά υπάρχουν». Ήταν συνήγορος στους πανηγυρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου για την κομματική κατάληψη του «κάστρου της Αθήνας». Που είναι το πλεόνασμα; Στο κλειστό, επί σειρά ετών γήπεδο στον Κολωνό; Στην έλλειψη επί διετίας προϊόντων καθαρισμού; Στην έλλειψη ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα καθαρισμού; Στις άδειες αποθήκες του Δήμου που τις επισκέφτηκα όλες;

· Μάλλον το «πλεόνασμα» είναι για χαριστικές συμβάσεις. Στα 23,5 εκατομμύρια ευρώ για service αυτοκινήτων του Δήμου. Ίσως το «πλεόνασμα» να κρύβεται στους παχυλούς μισθούς των πολλών χιλιάδων που μοιράζει στους εκλεκτούς του που διόρισε στον 9.84. Αυτή είναι η «δήθεν» τακτοποίηση του κ. Καμίνη;

· Για τον πιο συστημικό δήμαρχο που βρίσκεται οριακά για να χάσει τις εκλογές, απόλυτη ασυλία. Για εκείνον τον οποίο κρίνει αρνητικά το 80% των Αθηναίων, καμία κριτική. Όμως αυτή την μάχη θα την χάσει η διαπλοκή. Θα την χάσουν τα συμφέροντα. Θα την κερδίσουν οι πολίτες. Θα την κερδίσει η Αθήνα.

· Όλοι νομίζουν ότι όλα κρίνονται τη δεύτερη Κυριακή. Όμως, εδώ, στην Αθήνα κρίνονται την πρώτη Κυριακή, στον πρώτο γύρο. Έξι μέρες μπροστά μας που θα κρίνουν την τύχη της Αθήνα τα επόμενα πέντε χρόνια. Το σύστημα το γνωρίζει και δίνει τα ρέστα του για να περιοριστούν οι επιλογές ανάμεσα στην αριστερά και την ψευτοαριστερά.

· Βγαίνουμε από το καμίνι που καίει τις προσδοκίες και τις δυνατότητες. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Για ποιο λόγο να γίνει το χατίρι του Καμίνη που ο ίδιος λέει για τις δημόσιες τηλεοπτικές συζητήσεις «δεν βγαίνω χωρίς τον Κακλαμάνη»; Αυτή η φράση έχει μεγάλη αλήθεια. Δεν βγαίνει Δήμαρχος χωρίς τον Κακλαμάνη… Είμαι σίγουρος ότι ο παλιός μας συμμαχητής ούτε το θέλει, ούτε το συνειδητοποιεί.

· Καλούμε και όσους δεν είναι σήμερα μαζί μας αλλά θέλουν την Αθήνα να είναι πραγματικά «η πόλη της ζωής μας» να ενωθούν μαζί μας. Να αρχίσουμε όλοι μαζί δουλειά. Να βάζουμε τέλος στο σκοτάδι, στη βρωμιά, στην αναρχία, στην ανασφάλεια. Να πούμε το μεγάλο «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Αλλαγή της Αθήνας.

· Ήδη έχω κινηθεί για να υπάρξει κύμα συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, με κίνητρα για ένα νέο κύμα χορηγιών για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα καθημερινότητας. Να αξιοποιούνται σωστά τα κονδύλια με διαφάνεια παντού αλλά και να φτιάξουμε νέες πηγές χρηματοδότησης.

· Την Κυριακή η Αθήνα δεν κάνει «πρόβα». Την Κυριακή έχει πρεμιέρα. Την Κυριακή δεν κάνουμε «πρόβα» για εθνικές εκλογές. Την Κυριακή έχουμε πρεμιέρα για ένα νέο έργο ανάπτυξης και αισθητικής για τη νέα Αθήνα τα επόμενα χρόνια. Αν θέλουμε έναν Δήμο Συμμετοχικό, που να ακούει τους πολίτες, που να ζει στη δική τους πραγματικότητα, που να υπολογίζει την γνώμη τους για τα θέματα που τους αφορούν με τοπικά δημοψηφίσματα. Και στις 18 Μαΐου και στις 25 κάνουμε το πρώτο μας δημοψήφισμα για την Αθήνα. Ναι ή όχι στην πιο απούσα δημοτική αρχή που υπήρξε ποτέ; Ναι ή όχι στη στρατηγική για να γίνει η Αθήνα Φωτεινή, Καθαρή, Ασφαλής, Όμορφη, Ελκυστική, για 12 μήνες το χρόνο. Με ανάπτυξη, εισόδημα και θέσεις εργασίας.

· Η Αθήνα μπορεί. Καλύτερα. Μπορεί να γίνει και πάλι πρωτεύουσα. Να γίνει σπουδαία. Για την Αθήνα που μπορεί να μας κάνει και πάλι περήφανους. Για μας που την επιλέξαμε να ζούμε. Για όσους έρχονται από μακριά για να την θαυμάσουν. Για αυτή την Αθήνα που μπορεί, κάνουμε την μεγάλη αλλαγή. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς και ταυτόχρονα χωρίς συμβιβασμούς. Τα πολλά, τα καλά είναι μπροστά μας. Υπάρχει καλύτερη Αθήνα. Υπάρχει η Αθήνα που μπορεί και την θέλουμε. Την θέλουμε με φως, χρώμα, ζωντάνια. Πόλη να ζεις, πόλη να’ρθεις. Όλοι μας μπορούμε Να φωνάξουμε, να αποφασίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: