slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Γλέζο για τα περί αναγκαστικής κατάσχεσης εισοδημάτων

«Αδειάζει» τον Μανώλη Γλέζο απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης και του κυβερνητικού εκπροσώπου η Κουμουνδούρου τονίζοντας ότι «σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό “εσωτερικό δανεισμό”».

Ο κ.Γλέζος, το Σάββατο υποστήριξε ότι στην περίπτωση που οι δανειστές διακόψουν τη χορήγηση των δανείων προς τη χώρα μας, το Δημόσιο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, καθώς μεταξύ άλλων, εάν χρειαστεί, θα κάνει έναν εσωτερικό δανεισμό. «Εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο... Ας πούμε πάνω από 100.000. Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός. Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος», είχε πει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Ελευθεροτυπία.

Αφού ο κ. Γλέζος το πρωί έκανε λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωσή στην οποία αφού αναφέρει σε κανένα προγραμματικό κείμενο του κόμματος δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, αλλά για «ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο».

«Θα συστήναμε επίσης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βρει άλλη ασχολία από το να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου. Είναι εξοργιστικό αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, έχουν φορτώσει τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη και αφήνουν στο απυρόβλητο τις οff shore και τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που οι ίδιοι κάνουν», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Πηγή: Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Γλέζο για τα περί αναγκαστικής κατάσχεσης εισοδημάτων | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/154503#ixzz31Y2IyKG6

Δεν υπάρχουν σχόλια: