slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το έντυπο έργων και στόχων του Μανόλη Μαργαρίτη


Φίλες και φίλοι,
Πριν τριάμισι χρόνια μας εμπιστευθήκατε τη διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να οργανώσουμε το νέο διευρυμένο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και να θέσουμε σωστά και σταθερά θεμέλια για το μέλλον των πέντε νησιών μας. Σήμερα σας διαβεβαιώνω ότι η δύναμη και η ψήφος εμπιστοσύνης, που μας δώσατε, απέδωσε καρπούς.
Στα τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης του νέου Δήμου καταφέραμε να οργανώσουμε τις Υπηρεσίες του, να δημιουργήσουμε νέες, να επεκταθούμε σε νέες δράσεις, να μεριμνήσουμε για τον τομέα πρόνοιας, να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα, να προγραμματίσουμε και να δρομολογήσουμε ακόμα περισσότερα και να προσπαθούμε καθημερινώς να ανταποκρινόμαστε σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.
Οι δυσκολίες, που συναντήσαμε, ήταν πολλές. Η οικονομική δυσπραγία της χώρας και ο έλεγχος του δημόσιου φορέα έφεραν μια σειρά από νέες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες διασφαλίζουν μεν τη διαφάνεια στις δημόσιες δαπάνες, αλλά παρατείνουν το χρόνο διεξαγωγής των έργων. Επίσης, η διαρκής περιστολή των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους Δήμους πρόσθεσε έναν ακόμη σοβαρό οικονομικό παράγοντα ανάσχεσης της επίλυσης πολλών προβλημάτων, που καθημερινώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, με σταθερά βήματα, με .....
στοχευμένες κινήσεις και πολλή δουλειά καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε επαρκώς στις προκλήσεις και τις σύγχρονες ανάγκες του Δήμου. Με έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, αιρετοί, δημοτικοί υπάλληλοι και τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων, καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποδώσουμε σημαντικό έργο, το οποίο εν συν- τομία σάς παρουσιάζουμε παρακάτω.
Μετατρέψαμε τις δυσκολίες σε εμπειρία και την εμπειρία σε δημιουργία.
Πιστέψαμε στο όραμα και αποδώσαμε έργο. Εργαζόμαστε σκληρά για την επόμενη πενταετία, για την πρόκληση της νέας εποχής δεδομένων και βάζουμε στόχο να προγραμματίσουμε σωστά το μέλλον των νησιών μας.
Διαθέτουμε κύρος, γνώση, όρεξη και πείσμα, να μη γίνουμε ου- ραγοί των γεγονότων, αλλά πρωτοπόροι.
Σε αυτήν την προσπάθεια σάς θέλουμε κοντά μας. Σας καλούμε να παραστείτε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι μας.
Με γνώμονα πάντα την εντιμότητα, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες, σας καλούμε να συμπορευτούμε για την πρόοδο του τόπου μας, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα νησιά μας και για την εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας. Κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν βρίσκεται στο περιθώριο.
Η αγάπη για τον τόπο που μας γέννησε και μας ανέθρεψε, είναι ο συνδετικός κρίκος, που μας ενώνει προς το μέλλον.
Το κοινό «θέλω» μετουσιώνεται σε δράση. Μας γνωρίσατε και ξέρετε ότι μπορούμε. Μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί αυτό το όμορφο ταξίδι, γιατί εμπιστεύεστε το πηδάλιο σε χέρια σίγουρα.
Στις 18 Μαΐου ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας σε πρόσωπα ικανά και έντιμα.
Σας καλούμε να γνωρίσετε τα μέλη της παράταξής μας και να διαπιστώσετε ότι την επόμενη μέρα ο Δήμος θα βρίσκεται και πάλι σε καλά χέρια. Στα δικά σας!
Μανόλης Μαργαρίτης





































Δεν υπάρχουν σχόλια: