slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανοιχτή επιστολή Ν. Μαϊτού προς τους πολίτες του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων


Δύναμή μας οι πολίτες των νησιών μας
Με την ευκαιρία της λήξης της προεκλογικής περιόδου απευθύνω εγκάρδιο πατριωτικό χαιρετισμό σε όλους εσάς, τους πολίτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, σε όλους τους λεβέντες και περήφανους Ναξιώτες, Κουφονησιώτες, Ηρακλειώτες, Δονουσιώτες και Σχοινουσσιώτες, όπου κι αν βρίσκονται και.....
προκόβουν.
Κάναμε έναν τίμιο και ουσιαστικό προεκλογικό αγώνα. Εκθέσαμε στο δημόσιο χώρο τα πραγματικά προβλήματα των νησιών μας και τους τρόπους λύσης τους. Παράλληλα, προσπαθήσαμε με επιμονή να γίνει δημόσιος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων σχετικά με τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις τους, αλλά δυστυχώς ο απερχόμενος δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε. Δεν αρέσκεται σε τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες.
Στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είχα την τιμή και τη χαρά να συνομιλήσω με πολλούς από εσάς, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις, σε κάθε χωριό, σε κάθε γωνιά της δημοτικής μας επικράτειας. Ανταλλάξαμε σκέψεις και ιδέες, την αγωνία μας για το μέλλον αυτού του τόπου και των ανθρώπων του, τις δυσκολίες επιβίωσης στη σημερινή, ζοφερή εποχή. Αναθερμάναμε την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό και βιώσιμο παρόν και μέλλον των νησιών μας. Παρόν και μέλλον που πρέπει να οικοδομήσουμε μαζί από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών.
Την Κυριακή ψηφίζουμε τον δήμαρχο και τους συμβούλους που θα διοικήσουν το δήμο την επόμενη πενταετία. Ψηφίζουμε ικανούς, έμπειρους και νέους συμπολίτες μας, που θέλουν, ξέρουν και μπορούν να δώσουν ώθηση στα νησιά μας, να τα ανεβάσουν κατηγορία, να δώσουν μια νέα ποιοτική διάσταση στη ζωή των κατοίκων τους. Ψηφίζουμε για μιαν άλλη αντίληψη δημοτικής εξουσίας, που θα ασκείται με ουσιαστική και αποφασιστική συμετοχή των πολιτών, μια διαφορετική κατανομή και διαχείριση των πόρων, ένα διαφορετικό προγραμματισμό, «με λογισμό και με όνειρο». Δύναμή μας οι πολίτες των νησιών μας.
Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι,
Έχω απέραντη εμπιστοσύνη σε όλους σας. Βασίζομαι στις ιδέες, τις προτάσεις, το ήθος και τις ικανότητές σας για να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο τοπίο στα νησιά μας, με ορίζοντα το 2020. Η ψήφος σας είναι το καύσιμο της απογείωσης, το φιλί ζωής για τον τόπο μας. Όλοι στις κάλπες της Κυριακής.
Η αλλαγή της εικόνας των νησιών μας, η βελτίωση της ζωής όλων μας, είναι στο χέρι μαςΕίναι στην ψήφο μας.

                                                               

Σάς σφίγγω ξανά το χέρι και σας ευχαριστώ

για τη ζεστασιά και την αισιοδοξία που μας μεταγγίζετε.



Νάξος, 16 Μαΐου 2014

Νίκος Μαϊτός

Υποψήφιος Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: