slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ !!!!!!!!

Αναδημοσίευσεις

 

ΤΕΤΆΡΤΗ, 18 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2010

ΤΟ... ΚΕΡΑΣΜΑ




Καταγγελία αναγνώστη: Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες ακατέργαστα λύματα αποχέτευσης χύνονται ανεξέλεκτα δίπλα στο σημείο που δένει ο “Σκοπελίτης”. Η εικόνα είναι αηδιαστική για τους τουρίστες - επιβάτες του πλοίου καθώς επίσης τα ιδία θα νοιώθουν και οι ιδιοκτήτες παρακείμενης θαλαμηγού οι όποίοι πληρώνουν με την ημέρα την παραμονή τους στην μαρίνα. Αυτό είναι που κερνά η Νάξος τους επισκέπτες της στο καλωσόρισμα;


Διαβάστε περισσότερα: http://naxiest.blogspot.com/search?updated-max=2010-10-17T02:38:00-07:00&max-results=10#ixzz31hE16Som

ΤΕΤΆΡΤΗ, 15 ΙΟΥΛΊΟΥ 2009


ΠΑΜΕ ΝΑΞΟ...

Έστω και την τελευταία στιγμή (έτσι κάνουμε πάντα) αποφασίσαμε να διαφημιστούμε ως νησί. "Πάμε Νάξο..." το μήνυμα που επιλέχθηκε. (Ασχολίαστο αυτό). Άντε λοιπόν και να "φέρουμε" κόσμο στο νησί μας. Για το νησί μας όμως που υποδέχεται αυτό τον κόσμο τι κάναμε; Ή μάλλον τι έκαναν όσοι έχουν την εξουσία, πέρνουν αποφάσεις και καθορίζουν την τύχη και το μέλλον αυτού του τόπου (άρα και τις ζωές όσων μένουν σε αυτό) τι έκαναν; Το άφησαν στη βρώμα και στα αρνητικά σχόλια των επισκεπτών. Τι να σου κάνει όποια διαφήμιση (πόσο μάλλον της τελευταίας στιγμής) όταν το "προϊόν" σου δεν είναι το αναμενόμενο; Αλλά δεν είναι μόνο οι επισκέπτες - είναι και οι μόνιμοι κάτοικοι, η υγεία και η ποιότητα ζωής των οποίων είναι γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων κάποιων (...ή κάποιου;). Το ατομικό συμφέρον και οι κονόμα εις βάρος του συνόλου.

Πάμε Νάξο... Πάρτε και μια σκούπα. Θα χρειαστεί.


Διαβάστε περισσότερα: http://naxiest.blogspot.com/search?updated-min=2008-12-31T14:00:00-08:00&updated-max=2009-12-31T14:00:00-08:00&max-results=26#ixzz31h4vjSSv

ΔΕΥΤΈΡΑ, 11 ΜΑΪ́ΟΥ 20


ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ... ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑ!


Για μια ακόμα φορά το μπάχαλο στο θέμα της καθαριότητας καλά κρατεί... Συμβασιούχοι που ταϊζονταν με... υποσχέσεις και μισθούς πείνας, άνεργοι, οι δημότες να μην πρέπει να... "παράγουν" σκουπίδια (παράκληση του δημάρχου μας) μια (δύσκολη) τουριστική σαιζόν στο ξεκίνημα, πολίτες που ακόμη δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα (!), νόμιμες ή παράνομες οι εργολαβίες καθαριότητας (αναλόγως κατά ποιούς και πότε τους βολεύει), τοπία και πόλη (ήταν που ήταν...) και άλλο ένα μπάχαλο καλά κρατεί! Μάλλον το συμφέρον κάποιων είναι υπεράνω της δημόσιας υγείας που είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν στους δημότες τους... ή μήπως όχι;
Στο κάτω κάτω πληρώνουμε τέλη καθαριότητας - ναι ή όχι;

Σχετικό το παρακάτω κείμενο:

του Πέτρου Μανδηλαρά, δικηγόρου
(Αναδημοσίευση από εφημερίδα «Μάσκα» 8/5/09)

Αφορμή για το παρόν άρθρο αποτελεί το θέμα της καθαριότητας της Νάξου των εργολαβιών και της διαχείρισης τους.Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Πρέπει κάποιοι να αρχίσουν πλέον να ντρέπονται γι' αυτά που συμβαίνουν. Κι ευθύς αμέσως εξηγούμαι. Διαγωνισμοί που προκηρύσσονται από τον Δήμο Νάξου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την εργολαβία της καθαριότητας τους οποίους η ίδια η δημαρχιακή επιτροπή στη συνέχεια θεωρεί ως άκυρους, με αποτέλεσμα να επαναφέρονται προς νέα κρίση στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο με την σειρά του τους ακυρώνει, κάνοντας μάλιστα δέκτες τις ενστάσεις των συμμετασχόντων στο διαγωνισμό ο οποίος όμως είναι εκ προοιμίου νομικά ανυπόστατος αφού οι εργολαβίες δεν επιτρέπονται!!!

Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο τομέα κυριολεκτικά ασφυκτιούν εγκλωβισμένοι μέσα σ' ένα μόνιμο καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας (τώρα πλέον και ανεργίας), κουρασμένοι και απελπισμένοι πλέον από τις υποσχέσεις και τις φρούδες ελπίδες που σκορπίζουν αφειδώς αυτοί που διοικούν κεντρικά και τοπικά, ότι δήθεν θα δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα, ότι ίσως κάποτε θα προσληφθούν μόνιμα, ότι οι εργολαβίες θα νομιμοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω, ότι το θέμα θα ρυθμιστεί νομοθετικά και διάφορα άλλα τέτοια τα οποία τα χαρακτηρίζω με κάθε επιείκεια ως εξόχως αόριστα, ασαφή, αβέβαια, χρονικά απροσδιόριστα και τελικώς απαράδεκτα.

Και το κερασάκι στη τούρτα: η δια του ραδιοφώνου «Μεσόγειος FM» παραίνεση του Δημάρχου Νάξου προς όλους εμάς να ελέγχουμε την εναπόθεση απορριμμάτων, να μην επιβαρύνουμε με σκουπίδια τη Νάξο μέχρι να λυθεί το πρόβλημα κ.λπ. Δηλαδή από ότι κατάλαβα ο ίδιος ο Δήμαρχος μας παρακαλάει να μαζεύουμε οι ίδιοι τα σκουπίδια μας η' να μην κάνουμε σκουπίδια; Για όνομα του θεού!!! Αυτό όμως που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η απουσία έστω και της παραμικρής αντίδρασης από μέρους των ίδιων των άμεσα ενδιαφερομένων και πληττομένων από την ζοφερή αυτή κατάσταση, δηλαδή των εργαζομένων στη καθαριότητα.
Που είναι οι άνθρωποι αυτοί; Γιατί δεν αντιδρούν; Αυτό που λέω εγώ είναι ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την «κωμωδία». Πρέπει άμεσα να προκηρυχθούν οι θέσεις μονίμων υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι επαρκώς στελεχωμένη η σχετική υπηρεσία. Πρέπει, μέχρι αυτό να υλοποιηθεί, να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει αυτή τη στιγμή τους εργαζόμενους, διότι, από τη μια οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν πότε θα ευαρεστηθεί η κεντρική η τοπική εξουσία να λύσει το πρόβλημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο που μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη εξεύρει και διότι εμείς, ως πολίτες της Νάξου δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μην κάνουμε σκουπίδια ούτε είμαστε υποχρεωμένοι να τα κρατάμε στα σπίτια μας ούτε να τα μαζεύουμε. Και για να μην ξεχνιόμαστε, η καλοκαιρινή σεζόν είναι προ των πυλών και το γεγονός αυτό φέρνει τη κεντρική και τοπική εξουσία προ ενός λογικού ερωτήματος: οι 17 εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στον τομέα της καθαριότητας θα είναι σε θέση να μαζεύουν όλα τα σκουπίδια της πόλεως Νάξου και όλων των διαμερισμάτων του Δήμου ή οι επισκέπτες της Νάξου θα περιδιαβαίνουν τη Νάξο εν μέσω οσμών και σκουπιδόλοφων;


Διαβάστε περισσότερα: http://naxiest.blogspot.com/search?updated-min=2008-12-31T14:00:00-08:00&updated-max=2009-12-31T14:00:00-08:00&max-results=26#ixzz31h5ARiYE

ΤΡΊΤΗ, 25 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2009


Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: PDA

Άντε, όπου να' ναι φεύγει και ο Αύγουστος, φεύγει και το καλοκαίρι... Φεύγει και παίρνει μαζί του εκτός από τις αναμνήσεις των επισκεπτών μας, ένα μέρος από το κυκλοφοριακό μπάχαλο που φέτος ήταν ακόμη πιο ασφυκτικό, ακόμη πιο έντονο. Για μια ακόμη χρονιά το πρόβλημα παρέμεινε και διογκώθηκε αφού τίποτα δεν έγινε για να ανακουφιστεί ή άμοιρη αυτή πόλη που λέγεται Χώρα...
Ας δούμε λίγο το θέμα... από ψηλά στην παραπάνω φωτογραφία. Τι βλέπουμε; Πως πήξαμε! Δείτε την πόλη από ψηλά και πείτε μου αν σας θυμίζει... νησί! Μήπως βλέπετε πουθενά λίγο πράσινο; Κάποιους χώρους να "αναπνέει" το μάτι; Μπααα! 'Οπου και να κοιτάξεις τσιμέντο (Οι βασιλικοί δεν υπολογίζονται στο πράσινο). Μήπως γίναμε πολλοί σε αυτή την πόλη πια; Μήπως τα ξενοδοχεία είναι περισσότερα από τους τουρίστες; Τι να σου κάνουν αυτά τα δρομάκια που αφέθηκαν (όχι σχεδιάστηκαν) πριν από πολλά πολλά χρόνια για να περνούν γαϊδουράκια και καρότσια; Πήξαμε στα μπετά (ωραία λέξη ε;) και στις τζιπάρες. Και αφού δε χωράνε όλα αυτά σε αυτή την πόλη - τέρας που κάποιοι έφτιαξαν (και έγινε έτσι ταχύτατα), είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο. Άνθρωποι, ΙΧ, ταξί σβούρες, πεζοδρόμια με τραπεζοκαθίσματα, κάδοι με σκουπίδια (τίγκα φέτος!) κλπ κλπ.

Ποιό το αποτέλεσμα; εκνευρισμός, χαμένος χρόνος στο δρόμο, φασαρία, δυσφορία.
Να δεις που και του χρόνου, τα ίδια θα ζούμε, τα ίδια θα λέμε, αφού αυτοί που κυβερνούν σε αυτό το νησί το έχουν αφήσει... στην τύχη του. Στον αυτόματο πιλότο ένα πράγμα!

Μα δεν κάνουν τίποτα; Πως δεν κάνουν! Σκέφτονται πολύ έξυπνα τελικά. Αφού είδαν το μπάχαλο, σκέφτηκαν όχι πως να το λύσουν, αλλά πως να το... εκμεταλλευθούν! Παρανομίες θέλοντας και μή, υπάρχουν κάτω από τέτοιες κυκλοφοριακές συνθήκες. Γιατί λοιπόν να μη μας τα πάρουν; Δε μπορείς να κυκλοφορήσεις; Θα κάνεις μια παραβασούλα, και τσουπ! θα στα "πάρουν". Με Online ασύρματο μπλοκάκι... PDA ένα πράμα, σα να σου παίρνουν παραγγελία σε εστιατόριο. Έξυπνο!.. για δες.

Α, για δείτε κάτι μικρά πράσινα σημαδάκια που έχουν απομείνει στη Χώρα. Παραφωνία στο συνολικό τσιμεντάρισμα. Μέχρι του χρόνου εξαφανίστε τα. Προλαβαίνετε!


Διαβάστε περισσότερα: http://naxiest.blogspot.com/search?updated-min=2008-12-31T14:00:00-08:00&updated-max=2009-12-31T14:00:00-08:00&max-results=26#ixzz31h7Ryabs

ΠΈΜΠΤΗ, 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2009


ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ!

Πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του δημάρχου Νάξου Νίκου Μαράκη στον Ρ/Σ Μεσόγειος στην εκπομπή της κας Ρούλας Μπράουν (1/9/09).
Δημιουργήθηκαν περισσότερα και μεγαλύτερα ερωτηματικά για τη σχέση του Δήμου με τον γιό του δημάρχου και την επιχείρηση "Αποτύπωμα" που φέρει και το όνομά του στο λογότυπό της.

Παραθέτουμε την επιστολή των επαγγελματιών που δόθηκε στη δημοσιότητα την επόμενη μέρα:

Προς τον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Κοινοποίηση: ΜΜΕ ΝΑΞΟΥ

Χθες (1/9/09) στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ απολαύσαμε τον δήμαρχο Νάξου σε ένα ραδιοφωνικό παραλήρημα επιπέδου καφενείου, να απολογείται με «ξεκάθαρες κουβέντες» για όλα αυτά που του καταλογίζουν οι πολίτες.

Συγκεκριμένα:

1. Για τα έντυπα φάντασμα, τα οποία ανέλαβε να εκδώσει η εταιρία φάντασμα του γιου του, τα οποία δεν παρουσιάστηκαν στη Νάξο (ούτε και θα παρουσιαστούν ποτέ):
Μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Γεωργίας που τα συγχρηματοδότησε, αφού η Δημοτική Αρχή δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση να τα παρουσιάσει στους Ναξιώτες ούτε καν να απαντήσει για το που και πότε διανεμήθηκαν.
(αν όντως έχουν τυπωθεί όλα τα έντυπα και αν όντως ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές και αν όντως προβάλουν τη Νάξο, τι λόγο θα είχε μετά τις συνεχείς προκλήσεις μας να τα κρατάει κρυμμένα;)

2. Για την παράτυπη διαδικασία (προσφορές με φαξ) μέσα από την οποία δόθηκαν οι δουλειές του Πολιτιστικού Οργανισμού στην εταιρία φάντασμα του γιου του:
Απάντησε ότι ενώ θα μπορούσε να δοθεί από την αρχή η δουλειά με απ’ ευθείας ανάθεση σε οποιονδήποτε θελήσει ο Δήμος ή τα νομικά του πρόσωπα, οι υπηρεσίες του Δήμου μπήκαν στον κόπο να στήσουν ένα διαγωνισμό για τα μάτια του κόσμου και όλα αυτά επειδή ο ίδιος είναι πολύ δημοκράτης και σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες.
(Μας είπε δηλαδή ότι για ποσά μέχρι 15.000€ ο Δήμος έχει το δικαίωμα να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις. Αυτό που δεν μας είπε και που αναφέρεται ρητά στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, τον οποίο ο Δήμαρχος και πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού συχνά επικαλείται είναι ότι:
Τα αιρετά όργανα της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέχουν υποχρεωτικά από τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με θέματα για τα οποία οι ίδιοι ή συγγενείς τους έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχουν υλικό ή ηθικό συμφέρον. Αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρες ενώ το όργανο που έλαβε μέρος σε σχετική συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας.)

3. Για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού που τυπώθηκε στο τέλος του καλοκαιριού:
Απάντησε ότι «ο Πολιτιστικός Οργανισμός καθυστέρησε να δώσει αποσαφηνισμένα με σαφήνεια το πρόγραμμα των εκδηλώσεων»
(εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο δήμαρχος υπήρξε σαφής: τους βγάζει όλους άχρηστους προκειμένου να βγει λάδι ο Γιαννάκης)

4. Για τον άκομψο τρόπο που παραχώρησε ο ίδιος το στάδιο Νάξου σε ιδιωτική εταιρία χωρίς να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα.
Απάντησε ότι τα Νομικά Πρόσωπα είναι Νομικά Πρόσωπα του Δήμου της Νάξου, δηλαδή του Δήμαρχου (σύμφωνα με τη λογική του) άρα ο Δήμαρχος μπορεί να παίρνει αποφάσεις χωρίς να ενημερώνει το Δ.Σ. του Νομικού προσώπου. Όσο για τις δημοκρατικές διαδικασίες, αυτές μπαίνουν στην άκρη όταν πρόκειται για το συμφέρον του τόπου…
(μόνο που αυτή η λογική θυμίζει άλλες εποχές και άλλες περιόδους της ιστορίας μας)

5. Τέλος για την επαγγελματική σχέση που έχει ο γιος του με την επίμαχη εταιρία φάντασμα Αποτύπωμα, απάντησε ξεκάθαρα:
Ότι είναι μία επιχείρηση που την λειτουργούνε μαζί ο γιος του Γιάννης Μαράκης και ο Δημήτρης Μπαρδάνης και ότι δεν ξέρει ακριβώς «πως τα έχουνε κανονίσει εκεί πέρα, αλλά εφοριακά… τακτικά… και τα λοιπά… ψάχνουμε να βρούμε γωνία στο δεκάρικο» (;)

Μάλιστα κύριε Δήμαρχε υπήρξατε σαφής!!!
Η συνέχεια στα αρμόδια όργανα.

Υ.Σ. Βέβαια μας απογοήτευσε λίγο ο Δήμαρχος που δεν άφησε τον «υπερεργολάβο» του Δήμου κ. Γιάννη Μαράκη να εκφραστεί κι αυτός με το γνωστό γλαφυρό του τρόπο και να μάθουμε κάτι παραπάνω για την μαρξιστική ιδεολογία που επικαλείται και τη ζούγκλα της αγοράς. Κρίμα γιατί χάσαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις καταπληκτικές ατάκες του όπως την ανεκδιήγητη:«Εγώ κυρία Ρούλα μου έβαλα το κεφάλι μου στον κορβανά»
(κορβανάς: ταμείο, χρηματοκιβώτιο, θησαυροφυλάκιο)
(Ραδιοφωνική εκπομπή «Από τη Νάξο με αγάπη» 4/11/08)

Καρουάνας Χάρης
«Fantazia graphics»
Παπανικολάου Θωμάς
«Τυπογραφείο»
Αναγνώστου Αντώνης
Σπανέλη Σοφία
«ΣΠΕΙΡΑ διαφημιστική»



Διαβάστε περισσότερα: http://naxiest.blogspot.com/search?updated-min=2008-12-31T14:00:00-08:00&updated-max=2009-12-31T14:00:00-08:00&max-results=26#ixzz31h7r6ywe

ΣΆΒΒΑΤΟ, 29 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2009


ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΕΡΝΑ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΙΝΕΙ

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ;

Επιστολή προς τα Μ.Μ.Ε. Νάξου.

Από Αναγνώστου Αντώνη - Σπανέλη Σοφία «Σπείρα Διαφημιστική»
Καρουάνα Χάρη «Fantazia Graphics»
Παπανικολάου Θωμά «Τυπογραφείο»

Οι λόγοι που δημοσιοποιούμε σήμερα τις θέσεις μας είναι δύο:
Ο πρώτος λόγος είναι να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας που αναρωτιούνται γιατί δεν αντιδρούμε, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, για την συνεχιζόμενη, πρωτοφανή και κραυγαλέα προκλητική σχέση ανάμεσα στον Δήμο και την διαφημιστική εταιρία «Αποτύπωμα», στην οποία εμπλέκεται ο γιος του δημάρχου (σε σημείο που δεν γνωρίζουμε πλέον αν το «Αποτύπωμα» αποτελεί παράρτημα του Δήμου ή συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο), η όποια σχέση «ρυπαίνει» την ζωή του τόπου με διάφορους τρόπους.

Ο δεύτερος λόγος είναι για να ενώσουμε την φωνή μας και να συμπαρασταθούμε στους λίγους που τολμούν να πάρουν θέση δημόσια για τα πρωτοφανή φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας στον τόπο που ζούμε.

Όσον αναφορά στα γεγονότα που εμείς γνωρίζουμε μέσα από τα δημόσια έγγραφα:

-Πράγματι ήρθε στα χέρια όλων μας επιστολή από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νάξου με ημερομηνία 25\5\2009, με θέμα:
«Υποβολή κλειστής προσφοράς για προμήθεια φυλλαδίων αφισών & μουσαμάδων για την προβολή των εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2009»

-Στείλαμε όλοι κλειστές προσφορές μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό όριο (29\5\2009).

-Στις 9\6\2009 κοινοποιήθηκε με φαξ στις επιχειρήσεις μας το «Πρακτικό Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών» (5\6\2009- ΑΡ. ΠΡΩΤ.50), με το οποίο ενημερωθήκαμε ότι ναι μεν συνήλθε η επιτροπή διενέργειας, αξιολόγησης και παραλαβής προμηθειών στις 5\6\2009, προκειμένου να προβεί στο άνοιγμα και την αξιολόγηση των κλειστών οικονομικών προσφορών, τις οποίες ναι μεν έλαβαν υπ' όψη, αλλά επειδή τα μελή της επιτροπής χρειαζόντουσαν ορισμένες διευκρινίσεις (;) έπρεπε να συμπληρώσουμε μια νέα φόρμα (την οποία λάβαμε με φαξ), με νέα οικονομική προσφορά την οποία μάλιστα έπρεπε, λόγω μεγάλης πίεσης του χρόνου, να στείλουμε με φαξ στο Δήμο, γεγονός που αναιρεί φυσικά αυτόματα την διαδικασία των κλειστών προσφορών.

Κάποιοι από μας συμπλήρωσαν και απέστειλαν τη φόρμα κάποιοι δεν την απέστειλαν θεωρώντας ότι η πρώτη προσφορά τους ήταν πλήρης και κατατοπιστική, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε αυτό το πανηγύρι που προσβάλει τη νοημοσύνη.

-Σε ποια εταιρία ανατέθηκε η προμήθεια μετά από αυτή τη «διάφανη» διαδικασία;

H απάντηση είναι γνωστή...
Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε όλους είναι το γεγονός ότι, τα ενημερωτικά φυλλάδια του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου, στα οποία αναγράφεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2009 και που σκοπό είχαν την ενημέρωση των επισκεπτών, παραδόθηκαν τελικά από την εταιρία «Αποτύπωμα» στα μέσα του Αυγούστου (μπορούν δηλ. πλέον να χρησιμοποιηθούν και σαν αναμνηστικά φυλλάδια), γεγονός που προσβάλει για άλλη μια φορά τη νοημοσύνη μας... Εξ άλλου τα κριτήρια με τα οποία δίνονται οι προμήθειες και ο τρόπος που διενεργούνται οι διαγωνισμοί στο Δήμο Νάξου είναι πλέον γνωστά σε όλους μας, με πρόσφατο παράδειγμα τον φωτογραφικό διαγωνισμό για την εργολαβία καθαριότητας,.

Αυτά όμως είναι ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα.
Εμείς μια που αναφερθήκαμε σε διαγωνισμούς θα θέλαμε να ενημερωθούμε από το Δήμο, για ένα θέμα που αφορά όλους τους πολίτες και συγκεκριμένα για την τύχη των εντύπων που ανέλαβε να εκδώσει για λογαριασμό του Δήμου Νάξου η εταιρία Αποτύπωμα, η οποία - αν και μοναδικός μειοδότης του μειοδοτικού διαγωνισμού - αναδείχτηκε ανάδοχος του έργου «Προβολή συγκριτικών πλεονεκτημάτων Δήμου Νάξου», που αφορά δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) «Αγροτική Ανάπτυξη - Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου»
και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νάξου και προϋπολογισμό 44.578,00 ευρώ.

Και συγκεκριμένα θα θέλαμε να μάθουμε πότε εκδόθηκαν και πότε παραδόθηκαν στο Δήμο τα εξής έντυπα τα οποία και αποτελούν υποχρέωση του αναδόχου:

Τουριστικός οδηγός στα ελληνικά και στα αγγλικά (5.000 τεμ.)

Ετήσιο ημερολόγιο 12Χ22εκ. (2.00 τεμ.)

6 αφίσες

Χάρτες της Νάξου με τουριστικές διαδρομές (15.000 τεμ.)

Σελιδοδείκτες ( 5.000 τεμ.)

Ντοσιέ διακίνησης υλικού (3.000 τεμ.)

Φωτογραφικό λεύκωμα στα ελληνικά και στα αγγλικά (1.000 τεμ.)

Έκδοση DVD (2.000 τεμ.)

5 καταχωρήσεις σε τουριστικούς οδηγούς

Με δεδομένο ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στο Δήμο και στους Δημότες, θα θέλαμε να μάθουμε που διανεμήθηκαν τα συγκεκριμένα έντυπα, αφού είναι γεγονός ότι στο νησί της Νάξου δεν εμφανίστηκε κανένα από αυτά και να προκαλέσουμε μια δημόσια παρουσίαση των εντύπων για να βεβαιωθούμε ότι τα 44.578,00 ευρω ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ αξιοποιήθηκαν πράγματι για την προβολή του νησιού μας.

Τελειώνοντας θέλουμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τις εύλογες απορίες μας για τη σχέση του υιού Μαράκη με την εταιρία «Αποτύπωμα».

- Ο ίδιος σε δελτία τύπου και σε ραδιοφωνικές εκπομπές παρουσιάζετε σαν επιχειρηματίας που επένδυσε σε εξοπλισμό ενώ απασχολεί 12 άτομα προσωπικό.

-Το λογότυπο της εταιρίας εμφανίζεται παντού σαν «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» - Διαφημιστική Εταιρία Κυκλάδων ΜΑΡΑΚΗΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

- Ο πατέρας - δήμαρχος Μαράκης σε ραδιοφωνική εκπομπή μας κατηγόρησε ότι διαμαρτυρόμαστε γιατί μας ενοχλεί η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα του υιού του.

-Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, με επίσημο έγγραφο του Δήμου (16\1\2009 Α. πρωτ. 415 ) και με υπογραφή δημάρχου, σε απάντηση σχετικής μας αίτησης, ενημερωνόμαστε ότι: «Η εταιρική μορφή 
της ετ. «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» είναι ιδιοκτησίας του κ. Δημήτρη Μπαρδάνη, χωρίς να αναφέρετε άλλος εταίρος»ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ;
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...



Διαβάστε περισσότερα: http://naxiest.blogspot.com/search?updated-min=2008-12-31T14:00:00-08:00&updated-max=2009-12-31T14:00:00-08:00&max-results=26#ixzz31h7xWmjT



Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011


Μανόλης Μαργαρίτης :Συνεχίζουν να είναι τροχοπέδη για τη Νάξο, άλλα η στροφή στο μέλλον έχει ξεκινήσει

Φωτιές άναψε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η καταγγελία του Δήμαρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, ότι ο Νίκος Μαράκης και η παράταξή του συνεχίζει να είναι τροχοπέδη για τη Νάξο, αφού προσπαθεί με κάθε τρόπο να στερήσει το Δήμο από έργα, όπως ο Χ..Υ.Τ.Α.. Ο Νίκος Μαράκης, με την[ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΜΑΡΓΑΡΊΤΗ Η ΣΎΜΠΡΑΞΉ ΤΩΝ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ] Ευδοκία Ψαρρά, κατέθεσαν ένσταση κατά της νομιμότητας των αποφάσεων του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, που είχε γίνει για να αποφασιστούν οι απαλλοτριώσεις στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α.. Ο Μανόλης Μαργαρίτης κατήγγειλε ότι, επί τέσσερα χρόνια, ο Νίκος Μαράκης δεν προχώρησε την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α., για να αποφύγει το πολιτικό κόστος και τώρα προσπαθεί και πάλι να καθυστερήσει το έργο, κάνοντας μικροπολιτική. Επίσης, κατήγγειλε τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Νίκο Βλησίδη, ότι με.......
τις τρεις ενστάσεις που είχε καταθέσει στην Περιφέρεια και οι οποίες απορρίφθηκαν, καθυστέρησε η έγκριση του προϋπολογισμού από την Περιφέρεια κατά 40 ημέρες, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι του Δήμου να παραμένουν απλήρωτοι, τα νομικά πρόσωπα να μην μπορούν να λειτουργήσουν και όλες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής να καθυστερούν.
Η ένταση κορυφώθηκε, όταν ο Μανόλης Μαργαρίτης αποκάλυψε έγγραφο που ήρθε στο Δήμο, βάση του οποίου ο Δήμος καλείται να πληρώσει 120.000 ευρώ σε αντίδικο του Δήμου, ύστερα από δικαστήριο που έγινε το 2009 και ο τότε Δήμος Νάξου καταδικάστηκε ερήμην, αφού ο τότε Δήμαρχος, Νίκος Μαράκης, δεν φρόντισε να παραστεί στη δίκη.
Φανερά οργισμένος ο Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε ότι η στροφή στο μέλλον έχει ξεκινήσει και κανείς δεν θα γίνει εμπόδιο σ' αυτήν την πορεία.


ΤΡΊΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2008


ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ Ν. ΜΑΡΑΚΗ


ΠΡΟΣ τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου

Α Ι Τ Η Σ Η
Της ομόρρυθμης εταιρείας «Α. Αναγνώστου – Σ. Σπανέλη Ο.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα

και έχει υποκατάστημα στη Νάξο και εκπροσωπείται νόμιμα.
Χάρη Καρουάνα, κατοίκου Νάξου
Θωμά Παπανικολάου, κατοίκου Νάξου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ
Υπουργείο Εσωτερικών / Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου / Σύρος
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα / Τ.Ο. Νάξου
Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Νάξου

Κύριοι,
Σε πρόσφατο συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου υποβλήθηκε ερώτηση του κ. Γιάννη Δρυμαλίτη, δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας, με αντικείμενο: γιατί όλα τα χρήματα του Π.Ο.Δ.Ν. για διαφήμιση πηγαίνουν σε μία επιχείρηση και συγκεκριμένα την επιχείρηση με τον διακριτικό τίτλο «Αποτύπωμα», που (όπως είναι πασίγνωστο στη Νάξο) ανήκει στον κ. Γιάννη Μαράκη, (ο οποίος τυγχάνει γιος του κ. Δημάρχου, Νικολάου Μαράκη).
Στην ερώτηση αυτή ο κ. Δήμαρχος απάντησε εις επήκοον όλων (δηλ. δεκάδων δημοτών) ότι δεν υπάρχει στην Νάξο άλλη επιχείρηση που μπορεί να αναλάβει την εργασία αυτή και ειδικά είπε πως «μόνο το ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ μπορεί να τυπώνει πανό στη Νάξο».
Ακολούθως, η πρωτοφανής αυτή δήλωση του κ. Δημάρχου και Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου κ. Νίκου Μαράκη, δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα «Μάσκα» (24/10/08).
Μετά από αυτό, οι επαγγελματίες του χώρου των γραφικών τεχνών και της διαφήμισης συντάξαμε και αποστείλαμε στην ίδια εφημερίδα ανοικτή επιστολή μας που δημοσιεύθηκε την 31.10.2008 (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ) και ακολούθησαν ραδιοφωνικές εκπομπές στο τοπικό ραδιόφωνο.

Διά της παρούσης καταθέτουμε στον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου τις παρακάτω πληροφορίες και υποβάλλουμε τα αντίστοιχα ερωτήματα, στα οποία όχι μόνο εμείς που υπογράφουμε αλλά και οι λοιποί επαγγελματίες και απλοί δημότες και ψηφοφόροι της Νάξου, αναμένουμε άμεση απάντηση.
Η παρούσα κοινοποιείται και στους λοιπούς αποδέκτες, για τις δικές τους ενέργειες.

Α.-
Eμείς οι επαγγελματίες στο χώρο των γραφικών τεχνών και της διαφήμισης παρακολουθούμε από την αρχή της Δημαρχίας του κ. Νικολάου Μαράκη συνεχείς και αδιαφανείς δοσοληψίες ανάμεσα στον Δήμο και την επιχείρηση του γιου του κ. Δημάρχου («Αποτύπωμα»). Η άνω επιχείρηση αναλαμβάνει μονοπωλιακά και κάτω από απόλυτα αδιαφανείς συνθήκες τις εργασίες του Δήμου που αφορούν στην διαφήμιση, το έντυπο, τις εκδόσεις και τις εκτυπώσεις κάθε είδους.
Γνωρίζουμε ότι η έναρξη της επαγγελματικής δραστηριότητας του υιού Μαράκη στον συγκεκριμένο χώρο συμπίπτει με την εκλογή του πατέρα Μαράκη στον Δημαρχιακό θώκο.
Αυτό που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ είναι υπό ποίες συνθήκες και με βάση ποια αξιολόγηση ανατέθηκαν οι εκτυπωτικές και συναφείς εργασίες του Δήμου στην συγκεκριμένη επιχείρηση (η οποία δεν γνωρίζουμε επίσης, ποια εταιρική μορφή έχει).

Ο κ. Γιάννης Μαράκης (επιχειρηματίας) ισχυρίσθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη δημοσιογράφο κ. Ρούλα Μπράουν (4.11.2008, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) ότι ο ίδιος προσωπικά ρώτησε και βεβαιώθηκε από το τμήμα προμηθειών του Δήμου ότι αποστέλλονται προσκλήσεις εκδηλώσεως ενδιαφέροντος προς όλους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες. Υποστήριξε μάλιστα ότι είμαστε ψεύτες, γιατί είχαμε παραλάβει τις σχετικές προσκλήσεις και είχαμε υπογράψει για την παραλαβή!
ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ: Γιατί, αν έτσι έγινε, εμείς και άλλοι συνάδελφοί μας στο νησί, δεν λάβαμε καμία πρόσκληση, όπως επιτάσσουν τα άρθρα 12 και 13 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων;
Ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Γιάννη Μαράκη με τους υπαλλήλους του Δήμου Νάξου και με ποια ιδιότητα αναλαμβάνει να ελέγχει την τήρηση των διαδικασιών σε ζητήματα που αφορούν στο Δήμο.
Πλην την αμέσως επόμενη ημέρα, ο ίδιος ο κ. Νικόλαος Μαράκης (Δήμαρχος) σε παρέμβασή του σε εκπομπή του ίδιου σταθμού, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη ειδικών προσκλήσεων, έγιναν νόμιμες δημοσιεύσεις και αναρτήσεις και αυτό ήταν αρκετό. Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, να ενημερώνονται δηλαδή εγγράφως όλοι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες για οποιαδήποτε ανάθεση έργου. Δήλωσε επίσης, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, ότι είναι νόμιμος ο μειοδοτικός διαγωνισμός ακόμα και αν υπάρχει ένας μόνο υποψήφιος (πράγμα που επίσης βρίσκεται σε αντίθεση με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων του οποίου τα σχετικά άρθρα επισυνάπτουμε).
Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΚΤΥΠΩΘΕΙ Ημερολόγιο του Δήμου Νάξου για το 2009. Επίσης φωτογραφικό λεύκωμα της Νάξου. Έντυπα χωρίς ταυτότητα, χωρίς όνομα εκδότη, όνομα φωτογράφου ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο - γεγονός εξαιρετικά ασυνήθιστο στο χώρο των εκδόσεων – άρα έντυπα που δημιουργούν υποψίες. Δεν θα αναφερθούμε στην ποιότητά τους, αλλά στο γεγονός ότι χιλιάδες αντίτυπα βρίσκονται εδώ και μήνες αποθηκευμένα στα υπόγεια του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Ο κ. Γιάννης Μαράκης (επιχειρηματίας) παραδέχτηκε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη (4.11.2008, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) ότι ο ίδιος είναι ο εκδότης των συγκεκριμένων εντύπων τα οποία εντάσσονται σε δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νάξου, έργο που χρηματοδοτήθηκε με 45.000,00 ευρώ. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στον σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό.
Κανείς δεν γνώριζε τίποτε και για αυτά.
Ο Δήμαρχος Νάξου κος Νίκος Μαράκης στην ραδιοφωνική του παρέμβαση δήλωσε πως ο γιος του δεν είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας “Αποτύπωμα”.
Αντίθετα ο Γιάννης Μαράκης στην επιστολή προς τους επαγγελματίες και τα μέσα (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ), υπογράφει ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Αποτύπωμα”.
Σε διαφημιστικές επιγραφές και σε έντυπα το λογότυπο της εταιρείας εμφανίζεται ως:
ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Διαφημιστική Εταιρεία Κυκλάδων
Ιωάννης Ν. Μαράκης – Δημήτριος Ι. Μπαρδάνης
Στο ραδιοφωνικό σταθμό Μεσόγειος (στις 4/11/2008) ο κ. Γιάννης Μαράκης δήλωσε πως έχει επενδύσει στην εταιρεία “Αποτύπωμα” και πως συνεργάζεται με τον κ. Δημήτρη Μπαρδάνη. Στην ίδια εκπομπή εξέφρασε την απορία: «Δεν έχω το δικαίωμα να έχω επιχείρηση στο όνομά μου επειδή ο πατέρας μου είναι δήμαρχος;»

Ερωτάται: Είναι ή δεν είναι ιδιοκτήτης / συνέταιρος στο «Αποτύπωμα» ο κ. Γιάννης Μαράκης;
Εάν ναι, τότε όλοι οι διαγωνισμοί (αν έγιναν) ελέγχονται, αφού είναι πρώτου βαθμού συγγενής του Δημάρχου.

Εάν δεν είναι ιδιοκτήτης ή εταίρος πώς εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ή διευθύνων σύμβουλος και υπογράφει ;

Β.- ΕΠΕΙΔΗ θεωρούμε ότι με την διαφάνεια και την ίση μεταχείριση ο Δήμος θα μπορούσε να εξασφαλίσει την καλύτερη τιμή και προδιαγραφές / ποιότητα για όλες τις εργασίες που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την νομιμότητα.
ΕΠΕΙΔΗ θεωρούμε ότι πέραν της τυπικής νομιμοφάνειας υπάρχει στην εκτιθέμενη περίπτωση και μείζον ηθικό ζήτημα.
ΕΠΕΙΔΗ τόσο εμείς οι Επαγγελματίες όσο και ο Λαός της Νάξου αλλά και οι Υπηρεσίες που ασκούν έλεγχο πρέπει να ενημερωθούν αναλυτικά για τα όσα έχουν λάβει χώρα – και ευχόμαστε να διαψευστούμε.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΖΗΤΟΥΜΕ
Να πληροφορηθούμε εγγράφως και όσο το δυνατόν συντομότερα από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Νάξου:
1) Πόσα και ποια έργα έχουν ανατεθεί από τον Δήμο ή τον Π.Ο.Δ.Ν. στην επιχείρηση «Αποτύπωμα» τουλάχιστον κατά την διαρρεύσασα διετία.
2) Με ποιον τρόπο έγιναν οι σχετικές προκηρύξεις – προσκλήσεις εκδηλώσεως ενδιαφέροντος, πού δημοσιεύθηκαν / αναρτήθηκαν και αν επιδόθηκαν σε επαγγελματίες του νησιού (με υπογραφή παραλαβής προσκλήσεων) όπως έχει αποφασίσει η Δημαρχιακή Επιτροπή ή έγινε απλή δημοσίευση, ποια ημερομηνία και σε ποια έντυπα.
3) Ποιοι συμμετείχαν στους σχετικούς διαγωνισμούς και ποιες ήταν οι προσφορές τους.
4) Να μας χορηγηθούν ή να δημοσιοποιηθούν αντίγραφα όλων των σχετικών τιμολογίων.
5) Ποιος δημοτικός φορέας ή επιτροπή αποφάσισε ότι τα έργα αυτά ήταν αναγκαία για τον Δήμο και με βάση ποια πρόταση.
6) Ιδιαίτερα θέλουμε να ενημερωθούμε αναλυτικά με ποιες διαδικασίες έγινε η ανάθεση έργου (σειρά εντύπων για το νησί της Νάξου) στην επιχείρηση «Αποτύπωμα» που αφορά δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου» που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων – Τμήμα Προσανατολισμού, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νάξου. Ποια ημερομηνία και σε ποια εφημερίδα δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, πόσοι μειοδότες εμφανίστηκαν, τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα αυτό και ποιες οι υποχρεώσεις του μειοδότη που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου.

Νάξος, 6 Νοεμβρίου 2008
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ

«ΣΠΕΙΡΑ διαφημιστική» Αναγνώστου Α - Σπανέλη Σ. Ο.Ε.
Αναγνώστου Αντώνης
Σπανέλη Σοφία

«Fantazia graphics»
Καρουάνας Χάρης

«Τυπογραφείο»
Παπανικολάου Θωμάς

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, άρθρο 224), για την εκτέλεση έργων και την παροχή Υπηρεσιών οι Δήμοι και οι Κοινότητες μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα και με τους όρους και τη διαδικασία του ν. 3389/2005 (ΦΕΚ 232 α) όπως κάθε φορά ισχύει.
Περαιτέρω, ο Νόμος αυτός (3389/05) στον οποίο ευθέως παραπέμπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ορίζει:
(Άρθρο 9): α) Στο πλαίσιο των Διαδικασιών Ανάθεσης και στις σχέσεις του Δημόσιου Φορέα που ενεργεί ως Αναθέτουσα Αρχή με τους Υποψηφίους ή Προσφέροντες, καθώς και με κάθε τρίτο εμπλεκόμενο πρόσωπο, ισχύουν οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας, της αναλογικότητας, της αμοιβαίας αναγνώρισης, της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, της προστασίας των δικαιωμάτων των ιδιωτών, της ελευθερίας του ανταγωνισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, όπως αυτές ορίζονται στην παράγραφο 2. …….
(Άρθρο 12): …..η Αναθέτουσα Αρχή μπορεί να καθορίζει τα ελάχιστα προσόντα και ικανότητες που οφείλουν να συγκεντρώνουν οι Υποψήφιοι. Τα ελάχιστα αυτά προσόντα και ικανότητες αναφέρονται στην Προκήρυξη Διαγωνισμού. Στις Διαδικασίες Κλειστού Τύπου, στις Διαδικασίες Διαπραγμάτευσης (εφόσον γίνονται με δημοσίευση Προκήρυξης Διαγωνισμού) και στις Διαδικασίες Ανταγωνιστικού Διαλόγου, η Αναθέτουσα Αρχή μπορεί να περιορίζει τον αριθμό των Υποψηφίων οι οποίοι προσκαλούνται για να υποβάλουν Προσφορά, να διαπραγματευθούν ή να συμμετάσχουν στο διάλογο, υπό τον όρο να υπάρχει ικανός αριθμός Υποψηφίων. Με την Προκήρυξη Διαγωνισμού, η Αναθέτουσα Αρχή προσδιορίζει τα κριτήρια που προτίθεται να χρησιμοποιήσει για την επιλογή των Υποψηφίων που θα καλέσει, τον ελάχιστο αριθμό Υποψηφίων που προβλέπει ότι θα καλέσει και, ενδεχομένως, το μέγιστο αριθμό. Τα κριτήρια αυτά πρέπει να είναι αντικειμενικά και να μην εισάγουν διακρίσεις μεταξύ των Υποψηφίων. Στις Διαδικασίες Κλειστού Τύπου, ο ελάχιστος αριθμός Υποψηφίων είναι πέντε. Στη Διαδικασία Διαπραγμάτευσης (εφόσον γίνεται με δημοσίευση Προκήρυξης) και στη Διαδικασία Ανταγωνιστικού Διαλόγου, ο ελάχιστος αριθμός Υποψηφίων είναι τρεις. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των προσκαλούμενων Υποψηφίων πρέπει να είναι επαρκής ώστε να διασφαλίζεται πραγματικός ανταγωνισμός. Οι Αναθέτουσες Αρχές καλούν αριθμό Υποψηφίων τουλάχιστον ίσο προς τον ελάχιστο αριθμό Υποψηφίων που έχει καθορισθεί εκ των προτέρων. Αν ο αριθμός των Υποψηφίων, που ικανοποιούν τα κριτήρια επιλογής και τα ελάχιστα προσόντα και ικανότητες που έχουν καθορισθεί με την Προκήρυξη, είναι μικρότερος από το ελάχιστο όριο, η Αναθέτουσα Αρχή μπορεί να συνεχίζει τη Διαδικασία Ανάθεσης καλώντας τον Υποψήφιο ή τους Υποψηφίους που πληρούν τα ελάχιστα προσόντα και ικανότητες.
(Άρθρο 13): Παρ. 4. (Ίση μεταχείριση): Κατά τη διάρκεια της Διαδικασίας Διαπραγμάτευσης, η Αναθέτουσα Αρχή εξασφαλίζει την ίση μεταχείριση όλων των Προσφερόντων μεριμνώντας, μεταξύ άλλων, για την παροχή της ίδιας επακριβώς πληροφόρησης σε όλους. Ειδικότερα, δεν παρέχει, κατά τρόπο που να δημιουργεί διακρίσεις, πληροφορίες που ενδέχεται να ευνοούν ορισμένους Προσφέροντες σε σχέση με άλλους
(Άρθρο 14): Για την αξιολόγηση των προσφερόντων, η Αναθέτουσα Αρχή δύναται να ζητά: α) υποβολή καταλόγου των εργασιών που έχουν εκτελεσθεί κατά την προηγούμενη πενταετία, με τα πιστοποιητικά και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η ορθή εκτέλεση τους, το σχετικό ποσό, ο τόπος και ο χρόνος πραγματοποίησης τους και η έγκαιρη και προσήκουσα αποπεράτωση τους, ββ) υποβολή καταλόγου των κυριότερων παραδόσεων ή των κυριότερων υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν ή παρασχέθηκαν κατά την προηγούμενη τριετία, με αναφορά του αντίστοιχου ποσού, της ημερομηνίας και του παραλήπτη, γγ) αναφορά του τεχνικού προσωπικού ή των τεχνικών υπηρεσιών είτε ανήκουν απευθείας στον Υποψήφιο ή Προσφέροντα είτε όχι, δδ) περιγραφή του τεχνικού εξοπλισμού και των μέτρων που λαμβάνει ο Υποψήφιος ή Προσφέρων για τη διασφάλιση της ποιότητας και περιγραφή του εξοπλισμού μελέτης και έρευνας της επιχείρησης του, εε) αναφορά επαγγελματικών προσόντων του Υποψηφίου ή Προσφέροντα ή αναφορά των τίτλων σπουδών των διευθυντικών στελεχών του ιδίως των υπευθύνων για την παροχή των υπηρεσιών ή τη διεξαγωγή των εργασιών, κ.α.


Διαβάστε περισσότερα: http://naxiest.blogspot.com/2008/11/blog-post_25.html#ixzz31hAOi2xE


Τώρα αποδίδουν καρπούς οι «λύσεις ανάγκης»…


…και τα έργα υποδομής που ΘΑΑΑ γίνουν!!!


Νάξος: ανταπόκριση

Έσπασε αγωγός μεταφοράς λυμάτων
 στην περιοχή της Αλυκής στον Άγιο Προκόπιο. Δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα και η ζημιά αποκαταστάθηκε με πρωτοβουλία ιδιωτών. 

Για το θέμα αυτό έγινε καταγγελία στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Επαρχείου Νάξου.

Σε δηλώσεις του στην Ραδιοφωνία Κυκλάδων, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας της Νάξου Γιώργος Σέργης, είπε ότι ο συγκεκριμένος αγωγός δημιουργήθηκε απόιδιώτες, ώστε να συνδέεται με το δίκτυο του Δήμου και να μεταφέρονται τα λύματα στον Βιολογικό Καθαρισμό της Νάξου. 

Ο κ. Σέργης, χαρακτήρισε αναγκαίο ημίμετρο αυτόν τον αγωγό και παραδέχθηκε ότι μέχρι να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της αποχετευτικής κάλυψης των παραλιακών οικισμών της Νάξου, δεν πρόκειται να εκλείψουν τα φαινόμενα που παρουσιάζονται σήμερα. Πρόσθεσε επίσης ότι το μόνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος για να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις, είναι να διακόψει τη λειτουργία του συγκεκριμένου αγωγού, κάτι όμως που θα είναι καταστροφικό και για τις επιχειρήσεις και για την περιοχή.

Όταν ξυπνήσουν από τον «ύπνο του δικαίου» …


… εκεί στα ορεινά,
τότε θα καταλάβουν πόσο«ανώδυνη» 
ήταν η κατοχή το 1940!

Τότε θα καταλάβουν ότι οι … «πεδινοί» δεν αστειεύονται …

Ο θεωρητικά και πρακτικά ανύπαρκτος Δήμαρχος Γιάννης Μπαρδάνης άφησε ένα ευλογημένο, παραγωγικό και σχετικά παρθένο τόπο στη μοίρα του. Τώρα στο απόβραδο της θητείας του αρκείται στη μονότονη δήλωση:

“…Εγώ έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, και όποιος έχει στοιχεία για οτιδήποτε να τα πάει στον εισαγγελέα …”

Σήμερα είχαμε εξελίξεις
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και π. αντιδήμαρχος ΔρυμαλίαςΜανώλης Δέτσης φιλοξενήθηκε το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων.
Όπως είπε, οι διαφωνίες με τη σημερινή δημοτική αρχή ξεκίνησαν από την αρχή της θητείας της και κορυφώθηκαν την περίοδο 2009-2010 όταν ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου.
Κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι εξαιτίας τοπικιστικών συγκρούσεων έχασε χρηματοδοτήσεις και δεν εκτελέστηκαν σημαντικά έργα στα χωριά. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές σε κάποιον από τους συνδυασμούς που θα δημιουργηθούν.

ΚΥΡΙΑΚΉ, 17 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2010


ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ" ΤΟΥ Ν. ΜΑΡΑΚΗ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάξο, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα.

Ο Νίκος Μαράκης ανδρώθηκε πολιτικά, υπηρετώντας επί 16 χρόνια με συνέπεια τα συμφέροντα του Δήμου Νάξου, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρωτοεκλεγής σε ηλικία 34 ετών.
Για 4 χρόνια υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου.
Για 8 έτη κατείχε την θέση του Αντιδημάρχου και είχε διαδοχικά την ευθύνη για την πορεία των έργων, την καθαριότητα, πολιτική προστασία και πλήθος άλλων δράσεων του Δήμου μας.
Γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή την πόλη και τα χωριά του Δήμου.
Έχει ουσιαστική γνώση των αναγκών και των προβλημάτων και ξεκάθαρες απόψεις
για την επίλυσή τους.
Ζει καθημερινά, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα στη Ναξιακή κοινωνία, μαζί με τους συμπολίτες του, οι οποίοι αξιολογούν τις δυνατότητες και την προσφορά του και τον έχουν τιμήσει, αναδεικνύοντάς τον κατ' επανάληψη πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο σε σταυρούς προτίμησης.

Διετέλεσε από το 1980 μέχρι σήμερα:
• Μέλος της ΠΑΣΚΕ-ΔΕΗ
• Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής ΔΕΗ Νάξου-Πάρου-Αμοργού Μικρών Νήσων
• Υπεύθυνος τοπικής ενημέρωσης νήσων Αιγαίου
• Μέλος και Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων
• Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Κινητοποιήσεων
• Πρόεδρος του Τεχνικού Εργασιακού Συμβουλίου
• Υπεύθυνος υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων
• Συμμετείχε στα συμβούλια συνδικαλιστικού χώρου (ΕΤΕ-ΓΕΝΟΠΟ ΔΕΗ)

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Τα 16 τελευταία χρόνια απευθύνομαι πάντα σε σας. Από σας αντλώ δύναμη, εσείς με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας. εσείς μου δίνετε την δυνατότητα να μάχομαι για τα συμφέροντα του Δήμου.
Θέλω να πιστεύω, ότι μέχρι σήμερα δεν έχω διαψεύσει τις προσδοκίες σας και έχω ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και συνέπεια στην εντολή σας.
Ζω καθημερινά μαζί σας, συνομιλώ μαζί σας, έχουμε κοινές ανησυχίες και κοινούς προβληματισμούς. Οι ελπίδες σας και οι προσδοκίες σας είναι και δικές μου.
Κάνουμε τα ίδια όνειρα για το μέλλον αυτού του τόπου, για το αύριο της πόλης και των χωριών του Δήμου μας.

Έχω την επιθυμία να απαντήσουμε μαζί στις προκλήσεις του μέλλοντος. Να αγωνιστούμε μαζί:
• Για αξιοποιήσουμε τα όσα σημαντικά έχουν γίνει στο Δήμο μας, να ολοκληρώσουμε όσα έχουν προγραμματιστεί και να οραματιστούμε όσα απομένουν να γίνουν.
• Για να συνεχίσει και να επιταχύνει ο Δήμος μας την ανοδική του πορεία με μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης. Για να κάνουμε πράξη την κοινωνία των ενεργών πολιτών, τον κοινωνικό έλεγχο και τον δημοκρατικό προγραμματισμό. Υ Για να εμπεδώσουμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.
• Για ένα Δήμο σύγχρονο, που θα δίνει προτεραιότητα στον πολιτισμό, στα προβλήματα της νεολαίας, στο περιβάλλον, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στην κοινωνική μέριμνα.
• Για ένα Δήμο ισχυρό που θα σέβεται τον πολίτη, θα του παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και θα ασχολείται με την καθημερινότητά του.
• Για ένα Δήμο ανοιχτό στους πολίτες του.
Εγώ και οι συνεργάτες μου της "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΞΟ" δεσμευόμαστε απέναντι σας να αγωνιστούμε γι' αυτό.
Μαζί θα σχεδιάσουμε και θα οικοδομήσουμε το μέλλον που θέλουμε και μας αξίζει.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ

Ο ΔΗΜΟΣ

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος είναι βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας. Σχολείο Δημοκρατικής διαπαιδαγώγησης των Δημοτών. Για κάθε τοπική υπόθεση θα πρέπει να έχει θέση ο Δήμος.
Όπως λέει και η ετυμολογία της λέξης «ΔΗΜΟΣ» ο Δήμος δεν είναι υπόθεση λίγων π.χ. των εκλεγμένων, αλλά υπόθεση όλων των δημοτών.
Για να λειτουργήσει ο Δήμος, όπως τον οραματιζόμαστε και τον θέλει η Δημοκρατία και οι σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις, πρέπει απαραίτητα στην διοίκηση και τιε αποφάσεις των οργάνων του να υπάρχει η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του πολίτη.

Καλούμε τους δημότες να συμμετέχουν μαζί μας στην διοίκηση των υποθέσεων του Δήμου.
Γι’ αυτό οι πόρτες του Δήμου θα είναι ανοιχτές σε κάθε Δημότη, για οποιοδήποτε θέμα.
Σε κανένα ζήτημα δεν θα υπάρχουν στεγανά, αλλά πλήρης διαφάνεια.
Θα υπάρχει πλήρης και διαρκής ενημέρωση για όλα τα θέματα γιατί χωρίς καλή ενημέρωση, ο Πολίτης δεν θα μπορεί να έχει άποψη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

• Με τη σωστή συνεργασία του νέου δημοτικού συμβουλίου και του προσωπικού του Δήμου, επιστημονικού και εργατοϋπαλληλικού, θα προσπαθήσουμε για την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών του Δήμου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη.
• Με τι επιτροπές και τις Δημοτικές επιχειρήσεις που προτείνονται στο πρόγραμμά μας, θα δημιουργήσουμε νέες οργανικές θέσεις εργασίας στην χώρα και τα χωριά. Θα κάνουμε τον Δήμο ένα ζωντανό οργανισμό επικοινωνίας και λύσης των μικρών καθημερινών, αλλά και των μεγάλων προβλημάτων του πολίτη.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

• Δεσμευόμαστε να ενεργήσουμε ότι απαιτείται για Ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στη Νάξο, που τόσο αναγκαίο και ωφέλιμο είναι για το νησί μας και τα γύρω νησιά, που από άστοχες ενός συμπολίτη μας, δεν έχει ανεγερθεί.
• Έχουμε υποχρέωση και απέναντι στην ιστορία της Νάξου και στις μελλοντικές γενιές να αποκτήσει η Νάξος ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το νησί μας έχει μια μοναδική εσωτερική δυναμική.
Έχει μοναδική χωροταξική θέση στο κυκλαδικό σύμπλεγμα και σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Έχει μοναδικό γεωφυσικό πλούτο (υδάτινους πόρους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ορεινούς όγκους).
Έχει μοναδικές ομορφιές φυσικές (παραλίες).
Έχει μοναδικά ιστορικά μνημεία.

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ:
Η εξωτερίκευση αυτής της μοναδικής δύναμης, με την οποία η φύση έχει προικίσει το\ τόπο μας προς όφελος των κατοίκων και του ίδιου του νησιού, μέσα από μια πολιτική δυναμικής ανάπτυξης με άξονες:

• Την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.
• Την ορθολογική εκμετάλλευση του γεωφυσικού πλούτου.
• Την δυναμική ώθηση στον τουρισμό, με την δημιουργία έργων υποδομής, όπως το διεθνές αεροδρόμιο του νησιού και την αποπεράτωση του λιμανιού.
• Την ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων και μνημείων.
• Την δυναμική βοήθεια στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, τυποποίηση γεωργικών προϊόντων), με την υλοποίηση προγραμμάτων εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Σημαντική προϋπόθεση για την υλοποίηση όλων των παραπάνω, είναι η άμεση ολοκλήρωση της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης της Χώρας και των Οικισμών του Δήμου.
Είναι η μελέτη αυτή, που θα οριοθετήσει τις χρήσεις γης, τα μεγάλα έργα, τα νέα όρια των οικισμών και θα οριστικοποιήσει τους όρους δόμησής τους.
Θα είναι από τα πρώτα θέματα, που δεσμευόμαστε να μελετήσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία πάντα με όλους τους κοινωνικούς φορείς του νησιού.
Το Σχέδιο Πόλης, πρέπει και μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

ΥΓΕΙΑ
Είμαστε υπέρ της συντονισμένης δράσης για την άμεση κατασκευή, οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Κ.Υ. Νάξου.
Στόχος μας είναι η δημιουργία Διεύθυνσης Προληπτικής Ιατρικής και Υγείας στον Δήμο, αντικείμενο της οποίας θα είναι η δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων σε κάθε Τοπικό Διαμέρισμα, παράλληλα και σε συνεργασία με το υπάρχον Νοσοκομείο Κ.Υ., με στόχο την καθημερινή τους λειτουργία.
Ο Δήμος θα συνεχίσει την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά του, για την λειτουργία του Κ.Η.Φ.Η (Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων) και την συνέχιση του θεσμού της Ιατρικής Βοηθείας στο Σπίτι.
Υποστήριξη για την συνεχή λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, που πολλά προσφέρει και έχει να προσφέρει ακόμα στο τόπο μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Ένας κατ' εξοχήν τομέας δράσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι εκείνος που αφορά την κοινωνική προστασία, την φροντίδα, το ενδιαφέρον των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που ζουν και κινούνται στο χώρο ευθύνης της.

• Δημιουργείται Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής. Σκοπός του θα είναι η αρωγή του πάσχοντος συνανθρώπου μας, στήριξη και συντονισμός των κοινωνικών φορέων του Δήμου μας.
• Δημιουργούνται και βελτιώνονται όλες οι υποδομές για την ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες στις υπηρεσίες του Δήμου, στους δρόμους, στις παραλίες και όπου αλλού απαιτείται.
• Θα Αναζητήσουμε και θα εξασφαλίσουμε προγράμματα για την εκπαίδευση-κατάρτιση και πρόσβαση στην αγορά εργασίας των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες με την συνεργασία των αρμόδιων φορέων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
• Δημιουργείται Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης ΑΜ.Ε.Α, με Δημοτική Σχολή Λογοθεραπείας, Δημοτικό Κέντρο Αποκατάστασης και Φυσιοθεραπείας, με σκοπό την φυσική, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των συνανθρώπων μας.
• Θα ενισχυθεί η λειτουργία των ΚΑΠΗ και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι ψυχαγωγίας, με ηθική και ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας για να παραμείνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας, μεταφέροντας τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις τους στους νεότερους.
• Θα ενισχύσουμε το πρόγραμμα "Βοήθεια Στο Σπίτι" υποστηρίζοντας έτσι τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΑΛΙΕΙΑ
Με την Γεωργία την Κτηνοτροφία και την Αλιεία ασχολείται το 40% του ενεργού πληθυσμού του Δήμου μας και πιστεύουμε ότι ο αγροτικός τομέας πρέπει να ενισχυθεί και αναπτυχθεί παράλληλα και μαζί με τον τουρισμό και τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

• Θα διεκδικήσουμε να υλοποιηθεί το ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΛΙΝΟΥΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ, που θα συντελέσει στην άρδευση του Λιβαδιού και παράλληλα θα σώσει την περιοχή από την υφαλμύρωση με τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.
• Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε κάθε προσπάθεια δημιουργίας συστημάτων πιστοποίησης ποιότητας των αγροτικών προϊόντων μας, με σκοπό να γίνουν ανταγωνιστικά και να σταθούν ισότιμα στις Διεθνείς και εγχώριες υποχρεώσεις τους.
• Ειδική βοήθεια για την μετεγκατάσταση και εγκατάσταση σταυβλισμών ζώων.
• Απλούστευση διαδικασιών και δημιουργία υποδομών (δρόμοι πρόσβασης-παροχή νερού κ.λ.π).
• Ενθάρρυνση πρωτοβουλιών παραγωγής οικολογικών προϊόντων καινούργιων καλλιεργιών χωρίς ζιζανιοκτόνα και απαγορευμένα φάρμακα. Για τους παραπάνω σκοπούς θα συστήσουμε ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦ1ΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με στόχο την ενημέρωση των γεωργωκτηνοτρόφων για τα τελευταία και σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα στην αγροτική οικονομία και τις δυνατότητες συμμετοχής τους στα προγράμματα χρηματοδότησης τη Ε.Ε.
• Θα δημιουργήσουμε στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Κανονισμό Λειτουργίας των αλιευτικών καταφυγίων.
• Θα γίνει άμεσα επισκευή της επισκευαστικής ζώνης και της υπάρχουσας ράμπας, ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν νέες ράμπες στις περιοχές Αγ. Αννα-Καστράκι και Αλυκό – Αμίτης (περιοχή Εγγαρών).

ΠΡΑΣΙΝΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ
Άμεση προτεραιότητα δίνει η Παράταξή μας σε αυτό τον τομέα. Η πόλη που ζούμε και υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας, πρέπει να είναι φιλόξενη και αισθητικά άψογη. Είναι το "σπίτι" όλων μας.

• Το πράσινο πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
• Επιβάλλεται να αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα πάρκα, με κατάλληλες μελέτες από ειδικούς.
• Να δημιουργηθούν νέοι ελεύθεροι χώροι ανάσας ανάμεσα στα κτίρια, σε κάθε γειτονιά.
• Η παραλία (καρδιά της πόλης), επιβάλλεται να αναβαθμιστεί αισθητικά, να μπει μια τάξη στις ταμπέλες, στα στέγαστρα και στις διαφόρων ειδών κατασκευές.
• Θα αναβαθμιστούν οι πεζόδρομοι πρόσβασης στην παλιά πόλη και το Κάστρο, με φωτισμούς, φυτεύσεις και πλακοστρώσεις.
• Η παλιά πόλη και το Κάστρο θα αναδειχθούν και θα ζωντανέψουν, θα ξαναγίνουν μέρος της πόλης μας και πόλος έλξης όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι μέρος της ιστορίας μας και δεν πρέπει να μένει πια στο ημίφως.
• Η έναρξη των έργων για την αναστήλωση της Γαλλικής Σχολής είναι σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

ΥΔΡΕΥΣΗ
• Βελτίωση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης προς όλες τις περιοχές του Δήμου με στόχο την κάλυψη των υπαρχόντων και μελλοντικών αναγκών υδροδότησης, με νερό επαρκών ποσοτήτων και αρίστης και υγιεινής ποιότητας.
• Η ποιότητα του νερού θα ελέγχεται από τα εγκατεστημένα εργαστήρια του Δήμου και την πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού.
• Ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης, με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους Δημότες μας.
• Ίδρυση Μονάδας Εμφιάλωσης Νερού.
• Καλύτερη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Άμεση αξιοποίηση της δυναμικότητας και χωρητικότητας της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού, με τα εξής έργα:

• Επέκταση του δικτύου αποχέτευσης μέχρι Σαγκρί, Τρίποδες, Ποταμιά και Μέλανες ή κατασκευή, όπως εξυπηρετεί καλύτερα.
• Δημιουργία ειδικού μικρού Βιολογικού Καθαρισμού στον Κυνίδαρο.
• Ολοκλήρωση της μελέτης επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου σε όλες τις δυτικές παραλίες του Δήμου και άμεση εφαρμογή της.
• Δημιουργία μελέτης για την αξιοποίηση των χιλιάδων κυβικών νερού καθαρότητας 96%. που προέρχονται από το Βιολογικό Καθαρισμό για άρδευση του λιβαδιού, των υπαρχόντων και νέων χώρων πρασίνου και πάρκων, που θα δημιουργηθούν από τη νέα δημοτική αρχή.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Στόχος μας, η διατήρηση και η ακόμα καλύτερη καθαριότητα της πόλης μας και των χωριών.

• Η προμήθεια μηχανικών μέσων και η συμμετοχή των εργαζομένων στην καθαριότητα, θα συντελέσουν να πετύχουμε στον τομέα της καθαριότητας, που τόσο μεγάλη σημασία έχει σήμερα με την αύξηση των απορριμμάτων.
• Δεσμευόμαστε ότι καθημερινά και μόνιμα θα υπάρχει προσωπικό του Δήμου στα χωριά με σκοπό να φροντίζει την καθαριότητα και την ευταξία των χωριών μας.
• Δεσμευόμαστε επίσης, μετά την δημιουργία του χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, ότι με σύγχρονο τρόπο διαχείρισης θα εξασφαλίσουμε την μικρότερη αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον, όπου και αν δημιουργηθεί, επίσης θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη της ευρύτερης περιοχής.

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με ενεργό τρόπο και με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, επιδιώκουμε την ολοκλήρωση των σχολικών υποδομών με πρόβλεψη για τις μελλοντικές ανάγκες, ώστε οι νέοι μας να έχουν κάθε δυνατότητα στην μόρφωση τους.

Ο Δήμος μας θα δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα για παροχή νέων γνώσεων στους συμπολίτες μας κάθε ηλικίας μέσα από σύγχρονες ειδικότητες και νέα προγράμματα σπουδών.
Θεωρούμε αναγκαία την αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολικών επιτροπών, μέσα από την μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στα δημοτικά διαμερίσματα.

ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε κάθε τόπο οι νέοι αποτελούν το μέλλον του. Με ιδιαίτερη ευαισθησία και μεγάλη ευθύνη, δεσμευόμαστε για την δημιουργία και εφαρμογή προγραμμάτων που αφορούν στους νέους μας.

• Δημιουργείται Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Στήριξης των νέων. Το γραφείο αυτό, θα προσφέρει ιδιαίτερη βοήθεια στους νέους και θα τους ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας για το μέλλον τους.
• Δημιουργούνται Δημοτικές Κατασκηνώσεις, ενώ άμεσα δίνονται κίνητρα συμμετοχής στη νεολαία για να αξιοποιηθούν προγράμματα που αφορούν:
• Ανταλλαγές νέων σε Ευρωπαϊκό και ευρύτερο επίπεδο
• Εκπαίδευση - Πληροφόρηση - Κατάρτιση
• Νεανική Επιχειρηματικότητα - Εργασία
• Ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τέχνη και τον αθλητισμό
• Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
• Πρόληψη επικίνδυνων φαινομένων(ναρκωτικά, νεανική παραβατικότητα)
• Δημιουργείται Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, που θα βοηθήσει την νεολαία μας με την αξιοποίηση της συμμετοχής και της πληροφόρησης να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορέσουν να αποφασίσουν σωστά για το μέλλον τους, να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον τους και να διεκδικήσουν ισότιμα μέσα στο σύγχρονο ανταγωνισμό.
• Θεσμοθετείται και υλοποιείται Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, μέσα από το οποίο οι νέοι μας θα έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στα κοινά και συναπόφασης για τα πράγματα του τόπου μας.
• Στη διασκέδαση των νέων, θα σταθούμε κοντά και δυναμικά, θα απλουστεύσουμε την γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης αδειών λειτουργίας των καταστημάτων, των μπαρ. των εστιατορίων και θα προωθήσουμε τη νυχτερινή αλλά και την πρωινή διασκέδαση (beach clubs) Πρέπει η διασκέδαση των νέων αλλά και των επισκεπτών μας να αντιμετωπιστεί με την σοβαρότητα που της αρμόζει.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
• Θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε ιδιωτική η συλλογική προσπάθεια για ενασχόληση όσο το δυνατόν περισσοτέρων νέων σε κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας. Θα σταθούμε δίπλα στα ερασιτεχνικά σωματεία κλασικού και ομαδικού αθλητισμού που είναι το κύτταρο της σωστής ιδέας άθλησης. Ειδικότερα, θα προχωρήσουμε άμεσα. Συντήρηση και βελτίωση των ήδη υπαρχόντων αθλητικών χώρων (κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο στίβου ,ποδοσφαίρου) στην χώρα και τα χωριά μας. Με την σωστή διαχείριση να γίνουν όσο γίνεται ανοικτά για όλους.
• Προγράμματα μαζικού αθλητισμού (παιδιά-γυναίκες-τρίτη ηλικία)
• Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στις παραλίες του νησιού μας για σπορ στην άμμο (βόλεϊ-ποδόσφαιρο στη άμμο).
• Δημιουργία πίστας μηχανοκινήτου αθλητισμού (μότο κρος) σκέιτ.
• Κατασκευή δημοτικού κολυμβητηρίου.
• Ανάπτυξη των ναυτικών αθλημάτων.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Νάξος δια μέσου των αιώνων, μέσα από την ιστορία της και την κουλτούρα της γεννά Πολιτισμό, γεννά συγγραφείς, ζωγράφους, μουσικούς, πνευματικούς ανθρώπους, ακαδημαϊκούς, πανεπιστημιακούς.
Για τον Ναξιώτη Δημότη, το να δημιουργεί, να οραματίζεται και να μεταδίδει πολιτισμό είναι καθημερινή ανάγκη.
Σε αυτή την ανάγκη θέλουμε και εμείς να προσθέσουμε το λιθαράκι μας. Με έργα πνοής, που θα τα παραλάβουν οι νέες γενιές, που θα μπορέσουν να προχωρήσουν ακόμα πιο πέρα.
Γιατί πολιτισμός είναι ζωή.

Θα εργαστούμε άμεσα για:
• Κατασκευή ανοιχτού θεάτρου.
• Δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου και θεατρικής ομάδας.
• Διάσωση και διάδοση των λαογραφικών μας εθίμων, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
• Δημιουργία δημοτικής χορωδίας.
• Επιτάχυνση των διαδικασιών για την λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου στην σχολή Ουρσουλινών.
• Δημιουργία Κέντρων Νεολαίας.
• Δημιουργία Κέντρου Εικαστικών Τεχνών.
• Πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο τον χρόνο.
• Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι (Διονύσια) θα αναβαθμιστούν και θα αγκαλιάσουν όλο το φάσμα των τεχνών, παραδοσιακών αλλά και συγχρόνων μουσικών αναζητήσεων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο τουρισμός αποτελεί σήμερα μία από τις βασικότερες δραστηριότητες στον Δήμο μας, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και την τοπική οικονομία.
Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σταθερού και ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που θα εξασφαλίζει βιωσιμότητα στις υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις και θα εγγυάται την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Υπάρχει πλέον άμεση ανάγκη προσαρμογής της τουριστικής οικονομίας της Νάξου στις νέες και συνεχώς: εναλλασσόμενες συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού.

Είναι αναγκαία η εναρμόνιση του τουριστικού προϊόντος με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του νησιού που είναι ο αγροτικός τομέας και το εμπόριο.
• Προχωράμε στην άμεση οργάνωση και λειτουργία Τουριστικής Εταιρείας Προβολής και Ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.
• Προχωράμε στην ταχύτατη μελέτη, οργάνωση και προώθηση δεκαετούς προγράμματος ανάπτυξης του τουρισμού, με εναλλακτικές μορφές τουρισμού (Αγροτουρισμός, Αλιευτικός, Περιπατητικός. Ποδηλατικός).
• Επιδιώκουμε την ανάληψη προγραμμάτων, σε συνεργασία με ιδιώτες, εταιρείες , συλλόγους, με στόχο την επιμόρφωση του προσωπικού και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
• Ενισχύουμε το ρόλο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Νάξου βελτιώνοντας την παροχή υπηρεσιών της στις παραλίες μας.
• Δημιουργούμε Γραφείο Πληροφοριών σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες του νησιού για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με παράλληλη τηλεφωνική εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο.
• Δημιουργούμε ηλεκτρονικό διαδικτυακό κόμβο πληροφόρησης και προβολής του νησιού και των επιχειρήσεών του.
• Δημιουργούμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο δομή για την τεχνική υποστήριξη των επιχειρηματιών και την αξιοποίηση και χρηματοδότηση επενδύσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και όλων των κλάδων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, σκάφη αναψυχής, μεταφορικά μέσα).
• Διεκδικούμε την ίδρυση στη Νάξο, αυτοτελούς γραφείου ΕΟΤ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Χώρας, το οποίο δυσκολεύει την καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων αλλά και των τουριστών, ιδιαίτερα τους μήνες τουριστικής αιχμής, παρακωλύει τις μεταφορές και δημιουργεί προβλήματα στους επαγγελματίες του νησιού.

Πρέπει, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, να ανατεθεί μελέτη σε ομάδα συγκοινωνιολόγων, με άξονες:
• Τη δημιουργία μεγάλων περιφερειακών χώρων στάθμευσης και την μεταφορά των πολιτών στο κέντρο, με πρότυπα μέσα μεταφοράς συνεχούς ροής.
Την άμεση κατασκευή του νέου περιφερειακού δρόμου (Αεροδρόμιο-Αγγίδια Χρυσόστομος-Χωριά).


ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
Τα χωριά μας μαζί με τη χώρα αποτελούν τον ενιαίο Δήμο μας. Οι κάτοικοι των χωριών θα αισθάνονται ισότιμοι με αυτούς της χώρας.
Ο κάτοικοι των χωριών και τα προβλήματά τους, θα αντιμετωπίζονται ίδια χωρίς διακρίσεις με αυτά της χώρας.
Ούτε η χώρα μπορεί να βιώσει και να αναπτυχθεί χωρίς την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των χωριών, αλλά ούτε τα χωριά χωρίς την χώρα.
Σαν παράταξη με δημοκρατικές αρχές, θα σεβόμαστε τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων.
Τα προβλήματα πλέον είναι ενιαία και δε μπορούν να αντιμετωπιστούν χωριστά π.χ. ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα, συγκοινωνία, χωροταξικός σχεδιασμός.

Ως νέα δημοτική αρχή, καθιερώνουμε την καθημερινή παρουσία προσωπικού του Δήμου στα χωριά μας, εξασφαλίζοντας έτσι την καθαριότητα, την ευταξία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, σε συνεργασία πάντα με τα εκλεγμένα Τοπικά Συμβούλια.
Σε κάθε χωριό δημιουργούμε χώρους άθλησης, προβολής των τοπικών παραδόσεων, οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με στόχο την παραμονή της νεολαίας μας στα χωριά και την βελτίωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων.
Θα αναδείξουμε τους ιστορικούς θησαυρούς κάθε χωριού, σεβόμενοι την ιστορία του τόπου μας, για την ενίσχυση της τοπικής τους οικονομίας
Θα προστατεύσουμε το πλούσιο φυσικό περιβάλλον των χωριών και θα δουλέψουμε για την διατήρηση της φυσιογνωμίας τους σαν παραδοσιακούς νησιώτικους οικισμούς, χωρίς τα έργα υποδομής που προτείνουμε σε αυτό το πρόγραμμα. να αλλοιώνουν την φυσιογνωμία τους.

ΑΓΕΡΣΑΝΙ
Στο Τοπικό Διαμέρισμα αυτό. ανήκουν οι περιοχές με τις ομορφότερες παραλίες και ακτές του νησιού (Αγ. Προκόπης. Αγ. Άννα. Πλάκα), γνωστές στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η καρδιά της τουριστικής κίνησης όλου του νησιού και του Δήμου, χτυπά στις περιοχές αυτές. Η αξιοποίησή τους και η ανάδειξή τους. είναι ζωτικής οικονομικής σημασίας, όχι μόνο για το Τοπικό Διαμέρισμα. αλλά για την ίδια την οικονομία του Δήμου και όλου του νησιού.

• Η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και η μελέτη επέκτασης (πολεοδόμησης) των Οικισμών Αγίας Άννας και Αγίου Προκοπίου, θα προχωρήσει μέσα στα πλαίσια της Γενικής Χωροταξικής Μελέτης του Δήμου.
• Ειδικά όμως για τις περιοχές αυτές, θα ανατεθεί άμεσα ειδική μελέτη ανάπτυξης των Οικισμών και των παραλιών, που θα αντιμετωπίσει μέχρι την ολοκλήρωση της γενικής χωροταξικής και της πολεοδόμησης των Οικισμών, τα άμεσα και χρόνια προβλήματα, όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση το καλοκαίρι, η βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης και στάθμευσης σε όλο το μήκος των παραλιών, η ποιοτική τους αναβάθμιση (φύτευση, πεζόδρομοι, φωτισμός) και η λύση των προβλημάτων υποδομής.
• Βελτίωση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης.
• Εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης και κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης σε όλες τις περιοχές.
• Εκπόνηση μελέτης για την προστασία και την αξιοποίηση των λιμνών Αλυκής και Αγίου Προκοπίου.
• Αξιοποίηση του άλσους Αγίου Νικολάου στην Αγία Άννα.
• Βελτίωση της λιμενικής υποδομής της Αγίας Άννας.
• Εξεύρεση χώρου για την δημιουργία πλατείας.
• Πλακοστρώσεις σε όλο το χωριό, με προτεραιότητα στον κεντρικό δρόμο.
• Ανάπλαση της εισόδου του χωριού στην θέση Άγιος Σπυρίδωνας.
• Επέκταση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού.
• Ανέγερση παιδικού σταθμού στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί από τον Δήμο.
• Ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή λειβαδιού.
• Ειδική μέριμνα για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων και των βιοτεχνικών δραστηριοτήτων.

ΓΑΛΑΝΑΔΟ
• Δημιουργία δεύτερης αίθουσας στο Δημοτικό Σχολείο και μετεξέλιξή του σε διθέσιο.
• Εξασφάλιση χώρων για την δημιουργία ελεύθερων χώρων, πλατειών και χώρων στάθμευσης.
• Πλακοστρώσεις τμημάτων τοπικών δρόμων.
• Επέκταση, συντήρηση και τσιμεντόστρωση αγροτικής οδοποιίας.
• Επέκταση και συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.
• Επέκταση και βελτίωση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.

ΓΑΛΗΝΗ
• Βελτίωση δρόμου προς Αμίτη και δρόμου Κασκανή.
• Αξιοποίηση παραλίας Αμίτη.
• Πλακόστρωση - ανάπλαση πλατείας χωριού (Ηρώο) και ανάπλαση πλατείας περιοχής Λαοπάτη.
• Δημιουργία χώρου στάθμευσης.
• Δημιουργία χώρων πρασίνου.
• Συντήρηση και επέκταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.

ΓΛΙΝΑΔΟ
• Βελτίωση και επέκταση του δικτύου αποχέτευσης.
• Κατασκευή στάσης για τα λεωφορεία.
• Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου.
• Δημιουργία χώρων αθλοπαιδιών.
• Πλακοστρώσεις τμημάτων τοπικών δρόμων.
• Συντήρηση-τσιμεντόστρωση αγροτικής οδοποιίας.
• Ανακατασκευή γέφυρας Φιλιππίδαινας.
• Δημιουργία φραγμάτων ανάσχεσης, για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

ΕΓΓΑΡΕΣ
• Κατασκευή γέφυρας στην έξοδο του χωριού προς Απόλλωνα, διατήρηση της υφιστάμενης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.
• Εξεύρεση ελευθέρων χώρων, για την δημιουργία χώρων στάθμευσης.
• Βελτίωση των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης του κάμπου.
• Πλακοστρώσεις του τοπικού οδικού δικτύου.
• Βελτίωση και ανάπλαση του δρόμου και του περιβάλλοντος χώρου προς τη «μέσα γειτονιά» και των ιστορικών κτιρίων και μνημείων, που την αποτελούν.
• Στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προς την κατεύθυνση της τυποποίησης και απρόσκοπτης διάθεσης και διακίνησης των τοπικών προϊόντων.

ΚΥΝΙΔΑΡΟΣ
• Λύση του αποχετευτικού προβλήματος του χωριού, με την δημιουργία ειδικού μικρού Βιολογικού Καθαρισμού, μόνο για το χωριό.
• Συντήρηση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης του χωριού.
• Άμεση υδροδότηση των περιοχών του Ακρωτηρίου.
• Μελέτη-κατασκευή δεξαμενής, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων άρδευσης των μπαξέδων του χωριού.
• Κατασκευή παρακαμπτήριου περιφερειακού δρόμου, για την αντιμετώπιση του οξύτατου κυκλοφοριακού προβλήματος.
• Συντήρηση και τσιμεντόστρωση-ασφαλτόστρωση αγροτικών και δημοτικών δρόμων.
• Στήριξη της λατομικής δραστηριότητας του χωριού και ενίσχυση της επιχειρηματικότητάς της, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα της οικονομίας του χωριού, με λειτουργία, που θα σέβεται απόλυτα το φυσικό περιβάλλον.
• Διάσωση της πλούσιας λαϊκής, μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης του χωριού, με την στήριξη πολιτιστικών γεγονότων και εκδηλώσεων, μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

ΜΕΛΑΝΕΣ
• Άμεση λύση του αποχετευτικού προβλήματος των χωριών.
• Συντήρηση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης των οικισμών και της ευρύτερης περιοχής τους.
• Εκσυγχρονισμός και συντήρηση του δικτύου άρδευσης του τρεχούμενου νερού των Μελάνων.
• Δημιουργία ελεύθερων χώρων για πλατείες, παιδικές χαρές και χώρους στάθμευσης.
• Ανάπλαση της πλατείας του χωριού Αγίων Αποστόλων.
• Ολοκλήρωση των πλακοστρώσεων στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των οικισμών.
• Ανάδειξη και συντήρηση των σημαντικών αρχαιολογικών μνημείων της περιοχής (Κούρος, Πύργος, Κουρουνοχώρι, Καλαμίτσια, Αρχαία Υδραγωγεία).
• Δημιουργία οδικών δικτύων και μονοπατιών, με στόχο την εύκολη πρόσβαση στα αρχαιολογικά μνημεία και τα σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
• Υλοποίηση προγράμματος, στο οποίο ο Δήμος σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού θα αξιοποιήσει και θα διασυνδέσει τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

ΠΟΤΑΜΙΑ
• Άμεση λύση του αποχετευτικού προβλήματος του χωριού.
• Διάνοιξη νέας γεώτρησης, για την εξασφάλιση επαρκούς και καλής ποιότητας νερού για το χωριό.
• Βελτίωση του δικτύου φυσιολατρικών διαδρομών και πεζοδρόμων περιπάτου με στοχο την ανάδειξη του πλούσιου φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος των χωριών.
• Προστασία και ανάδειξη των μοναδικών σε φυσικό κάλλος ποταμιών και τρεχούμενων νερών στην περιοχή. .
• Επέκταση και συντήρηση αγροτικής οδοποιίας.

ΣΑΓΚΡΙ
• Οι παραλίες που ανήκουν στο Τοπικό Διαμέρισμα Σαγγριού. όπως ο Ορκός, η Μ. Βίγλα, το Καστράκι και το Αλυκό, είναι από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού μας και θα πρέπει να γίνουν άμεσα επεμβάσεις, με στόχο την προστασία και την ανάδειξη τους, μέσα από έργα οδοποιίας, αποχέτευσης, ύδρευσης και σωστής χωροταξίας και πολεοδόμησης.
• Θα γίνουν άμεσα επεμβάσεις σης παραλίες που ανήκουν στο τοπικό διαμέρισμα, με στόχο την προστασία και την ανάδειξη τους. υλοποιώντας έργα οδοποιίας, αποχέτευσης, ύδρευσης, με σωστό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.
• Στη δημοτική έκταση της περιοχής Κακναδου που παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας θα ανεγερθεί άμεσα κτίριο, για την εκπαίδευση των αγροτών όλου του νησιού.
• Λύση του στεγαστικού προβλήματος του Αγροτικού Ιατρείου.
• Ανάπλαση και αξιοποίηση των αλσυλίων του χωριού και ανάδειξη των πλατειών και των ελεύθερων χώρων.
• Άμεση λύση του αποχετευτικού προβλήματος του χωριού.
• Συντήρηση και ασφαλτόστρωση τοπικής και περιφερειακής οδοποιίας.
• Ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.
• Διεκδικούμε την παραχώρηση της περιοχής Αλυκού από το Δημόσιο στο Δήμο, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα προς όφελος του τοπικού διαμερίσματος και του νησιού γενικότερα.

ΤΡΙΠΟΔΕΣ
• Ολοκλήρωση του έργου του δρόμου Νάξου αεροδρομίου από τις περιοχές Καλαμούρια-Πλάκα και σύνδεση του με το δρόμο Αγίου Ματθαίου-Πλάκας
• Ασφαλτόστρωση δρόμου Τριπόδων-Πλάκας.
• Θα εργαστούμε για να βρεθούν λύσεις για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μέσα από το χωριό, που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αφόρητη.
• Θα αναπλαστούν και θα αναδειχθούν οι ανεμόμυλοι, που είναι το χαρακτηριστικό μνημείο του χωριού.
• Συντήρηση-τσιμεντόστρωση αγροτικής οδοποιίας.

(Το πρόγραμμα κλείνει με τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού)

* Το πρόγραμμα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών 2006.
Για να μπορείτε μόνοι σας να κρίνετε (τι έγινε - τι δεν έγινε) από όσα “Θα” μας υποσχέθηκαν.


Διαβάστε περισσότερα: http://naxiest.blogspot.com/2010_10_01_archive.html#ixzz31hDgxqpH



Δεν υπάρχουν σχόλια: