slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση Public Issue: Μόνο 1,5% προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ... -από 3,5% που ήταν πριν 3 μήνες- το 'χουμε χαλαρά όποτε γίνουν βουλευτικές

ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με 1,5% σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών ενώ πριν ένα μήνα η διαφορά είχε πέσει στο 0,5% από 3,5% που ήταν πριν 3 μήνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει...
29% έναντι 27,5% της Ν.Δ.. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΧΑ με 10%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και το ΠΟΤΑΜΙ με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Τα «λοιπά κόμματα» συγκεντρώνουν 6%.

Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε») το 48% απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 39% η Ν.Δ.. Το 14% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 44% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ το 28% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δύο».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1η έως 8η Απριλίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: